Πείτε “όχι” στον παιδικό πρωταθλητισμό

Γράφει ο ορθοπαιδικός Χειρούργος Κόλλιας Γεώργιος MD,MSc,FEBOT

http://orthopaidikos4u.gr

 

Ο παιδικός πρωταθλητισμός ή πρόωρη αποκλειστική ενασχόληση με ένα άθλημα, αποτελεί πλέον και στη χώρα μας μια πραγματικότητα. Ο όρος περιγράφει την ενασχόληση νέων αθλητών (παιδιών πριν την εφηβεία) με ένα και μόνο άθλημα, καθόλη τη διάρκεια μιας αγωνιστικής περιόδου, με παράλληλη αποχή από τα υπόλοιπα αθλήματα. Ωστόσο, η αποκλειστική και έντονη ενασχόληση με ένα αγώνισμα από μικρή ηλικία στερεί από το παιδί τα οφέλη της άθλησης και εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή ψυχοσωματική του ανάπτυξη.

 

Το φαινόμενο αυτό, αν και πλέον αποτελεί μία παγκόσμια “μόδα”, είναι γνωστό εδώ και αρκετές δεκαετίες. Δημιουργήθηκε από την επιθυμία διακεκριμένων αθλητικών συλλόγων και εθνικών ομάδων διαφόρων δημοφιλών αθλημάτων, να ανακαλύψουν παιδιά με ταλέντο σε ένα συγκεκριμένο αγώνισμα, να τα προετοιμάσουν κατάλληλα και να τα αναδείξουν στους μελλοντικούς πρωταθλητές.

 

Σήμερα, ο παιδικός πρωταθλητισμός καλλιεργείται επιπλέον και από τους ίδιους τους γονείς των νεαρών αθλητών. Λανθασμένα έχει επικρατήσει η αντίληψη ότι...

 

περισσότερα εδώ


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ Eshop IMBNet

Μοιραστείτε το άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Συμπληρώστε τα πεδία με *

ΧΟΡΗΓΟΙ

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις τελευταίες αθλητικές ειδήσεις

COPYRIGHT © 2019 LAMIAOLE.GR