Ο ώμος του Ρίπτη

Οι ρίπτες αποτελούν μια κατηγορία αθλητών που επισκέπτονται συχνά τον ορθοπαιδικό χειρουργό για προβλήματα που σχετίζονται με τον ώμο τους. Γενεσιουργός αιτία των προβλημάτων αυτών είναι η υπερβολικά έντονη λειτουργία της ωμικής ζώνης κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής τους δραστηριότητας, γεγονός που σχετίζεται άμεσα με την τεχνική της ρίψης .

 

Η διαδικασία της ρίψης έχει μελετηθεί διεξοδικά και έχει χωριστεί στις εξής φάσεις : προετοιμασία, πρώίμη όπλιση, όπλιση, επιτάχυνση, επιβράδυνση και παρακολούθηση.

 

Σε κάθε φάση, το σώμα του αθλητή βρίσκεται σε διαφορετική θέση και κινητοποιούνται συγκεκριμένες μυικές ομάδες προκειμένου να επιτευχθεί μια ομάλη και λειτουργική κίνηση με το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα στις φάσεις της όπλισης, της επιτάχυνσης και της επιβράδυνσης, η καταπόνηση της ωνικής ζώνης του αθλητή είναι έντονη. Στην προσπάθεια να έρθει ο ώμος σε θέση απαγωγής και έξω στροφής (όπλιση) και σε θέση πρόσθιας κάμψης (επιτάχυνση, επιβράδυνση), με ταυτόχρονη επίτευξη της μέγιστης μυικής ισχύος, οι σταθροποιητικοί μηχανισμοί του ώμου επιβαρύνονται σοβαρά. Η συνεχής και έντονη καταπόνηση οδηγεί σε παθολογικές καταστάσεις της άρθρωσης εξαιτίας υπέχρησης.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://goo.gl/ymhWv6


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ Eshop IMBNet

Μοιραστείτε το άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Συμπληρώστε τα πεδία με *

ΧΟΡΗΓΟΙ

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις τελευταίες αθλητικές ειδήσεις

COPYRIGHT © 2019 LAMIAOLE.GR