Προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από το «Πρώτο Θέμα»!

Προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από το «Πρώτο Θέμα»!

Μια τουλάχιστον άστοχη προσπάθεια, προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις επιχείρησε την Κυριακή η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»!

 

Στο εξώφυλλο της κυριακάτικης εφημερίδας φιλοξενείται δημοσίευμα με τον ιδιαίτερο προσβλητικό για τον ΠΑΣ Λαμία τίτλο: «Η ΕΡΤ πληρώνει τρεις φορές ακριβότερα τη Λαμία από τη Ρεάλ»!

 

Στο εν λόγω δημοσίευμα γίνεται αναφορά στα τηλεοπτικά συμβόλαια των επτά ΠΑΕ που φιλοξενούνται φέτος από το κρατικό κανάλι, σχολιάζοντας πως οι όροι της συμφωνίας είναι ιδιαίτερα... ευνοϊκοί για τους συλλόγους.

 

Μεταξύ άλλων, το «Πρώτο Θέμα» αναφέρει: «Στην εφαμοργή μιας σκανδαλώδους συμφωνίας για την τηλεοπτική μετάδοση μέρους των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων της Super League προχωρά ακάθεκτη η ΕΡΤ, φυσικά με την απόλυτη στήριξη της κυβέρνησης. Με απόφαση του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς ενέκρινε κονδύλι 51.715.110,30 ευρώ κρατικού χρήματος, το οποίο η ΕΡΤ ήδη πετάει στην εξέδρα. Χρεώνοντας τον Έλληνα φορολογούμενο το κόστος και ενώ οι περικοπές έχουν παράλύσει ζωτικούς τομείς όπως η δημόσια υγεία η ΕΡΤ δαπανά σχεδόν 52 εκατ. ευρώ για κάποιες συγκεκριμένες ποδοσφαιρικές μεταδόσεις».

 

Παράλληλα, γίνεται εκτενείς αναφορά στα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας και τα ποσά που βάζει κάθε ΠΑΕ στα ταμεία της από αυτήν. Τονίζεται δε, πως ο τηλεοπτικός σταθμός «Epsilon» για τις ίδιες ομάδες και τα ίδια παιχνίδια προσέφερε ένα ποσό της τάξης των 24 εκατ. ευρώ. Δηλαδή τα μισά περίπου, ενώ επισημένεται πως άλλα 2 εκατ. πάνε στη «Nova» για την τηλεοπτική παραγωγή των αγώνων.

 

Το... αποκορύφωμα έρχεται στη σύγκριση των 30 εκατομμυρίων ευρώ που η «Cosmote TV» δαπανά για τα δικαιώματα των 343 αναμετρήσεων του Champions και του Europa League. Σύγκριση τουλάχιστον άστοχοι, αφού μιλάμε για διαφορετικά μεγέθη για εντελώς διαφορετική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

 

Εντελώς αρνητική αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός πως δεν γίνεται ούτε μία αναφορά στην κομβικότερη λεπτομέρεια της όλης συμφωνίας. Πως ο Νίκος Παππάς και η ΕΡΤ, αποφάσισαν να κάνουν... πίσω και να δεχθούν μέρος των όρων των ΠΑΕ, προκειμένου να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και το ελληνικό ποδόσφαιρο να μην «διασυρθεί» στο εξωτερικό για ακόμα μια φορά. Χωρίς την κρατική τηλεόραση, δεν θα είχαμε πρωτάθλημα!

 

Άραγε μιλάμε όντως για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, ή κάτι άλλο;


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ Eshop IMBNet

Μοιραστείτε το άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Συμπληρώστε τα πεδία με *

ΧΟΡΗΓΟΙ

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις τελευταίες αθλητικές ειδήσεις

COPYRIGHT © 2019 LAMIAOLE.GR