Ζει στην Ελβετία, αλλά δεν ξεχνάει τον ΑΟΛ!

Ζει στην Ελβετία, αλλά δεν ξεχνάει τον ΑΟΛ!

Μια ιδιαίτερη και αποκλειστική κουβέντα, με ένα πρόσωπο από το παρελθόν, είχε ο Θύμιος Αντωνόπουλος για λογαριασμό του Lamia Ole.

 

Ο λόγος για τη Βίβιαν Καλπάκη, μια από τις αθλήτριες που έβαλαν τα... θεμέλια, προκειμένου ο ΑΟ Λαμία να βρίσκεται σήμερα εκεί που βρίσκεται. Η Θεσσαλονικιά διαγώνια, αγωνίστηκε στην ομάδα της πόλης μας την πρώτη χρονιά της ίδρυσης της, το 2013.

 

Για την ακρίβεια, ο Ηλίας Αγγέλης την έκανε διαγώνια, καθώς μέχρι τότε αγωνιζόταν ως κεντρική.

 

Η Βίβιαν ζει και αγωνίζεται σήμερα στην Ελβετία και έχει μόνο τα καλύτερα να θυμάται από τον ΑΟΛ και το πέρασμα της από την πόλη μας, όπου έχει μόνο φίλους -όπως μας είπε. Μάλιστα, ακόμα και στην ομάδα της, VBC Val-de-Travers που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία, προπονείται με τη φανέλα της ομάδας μας.

 

Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί της για τη ζωή στην Ελβετία, την απόφαση της να μετακομίσει εκεί, καθώς και για τις διαφορές που συνάντησε σε σχέση με την Ελλάδα.

 

Αναλυτικά:

 

-Σε ποια ομάδα αγωνίζεσαι και τι κατηγορία;

 

Παίζω στην ομάδα βόλλευ VBC Val-de-Travers στην LNB κατηγορία (LNA είναι η 1η κατηγορία). Η ομάδα είναι επαγγελματική και δουλεύουμε σκληρά. Βρίσκεται στην περιοχή Couvet 20 λεπτά από την πόλη Neuchatel. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό μέρος μέσα σε πράσινο περιβάλλον, ωστόσο είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι διαθέτει τα πάντα. Υπάρχει οργάνωση και πολλές δυνατότητες για μια ευχάριστη και ήσυχη ζωή.

 

-Πως έγινε και πήγες εξωτερικό;

 

Γενικά έχω ταξιδέψει στο εξωτερικό. Πέρυσι έζησα για ένα μήνα στην Ζυρίχη. Γνωρίζοντας την διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία που υπάρχει έξω μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να ζήσω αυτή την εμπειρία. Η νοοτροπία που υπάρχει εδώ πιστεύω μου ταιριάζει. Δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στην Ελλάδα είναι γνωστά. Οι ομάδες αδυνατούν να παρέχουν τα βασικά και η ταλαιπωρία είναι μεγάλη.

 

Η μιζέρια, η αρνητική ενέργεια και τα προβλήματα που επικρατούν με οδήγησαν στο να αναζητήσω κάτι καλύτερο στην ζωή μου με σκοπό να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου. Παράλληλα συνεχίζω τις σπουδές μου εδώ στο τμήμα Institute de langue et civilisation francaise, για ένα χρόνο προκειμένου να αποκτήσω πανεπιστημιακό πτυχίο στη γαλλική γλώσσα και γαλλικό πολιτισμό.

 

-Τι θυμάσαι από τον ΑΟ Λαμίας; Τον παρακολουθείς;

 

Από τον ΑΟΛ έχω να θυμάμαι τα καλύτερα. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την ομάδα αλλά και από τους ανθρώπους εκεί. Ήταν το πιο οικογενειακό περιβάλλον που έχω συναντήσει ποτέ σε ομάδα. Έχω αποκτήσει πολύ καλούς φίλους από εκεί και όποτε έχω την ευκαιρία επισκέπτομαι την Λαμία.

 

Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση και θυμάμαι έντονα είναι η δίψα και η υποστήριξη του κόσμου, πολύ σημαντικό για να φτάσει η ομάδα ψηλά. Φυσικά και παρακολουθώ και μαθαίνω τα νέα της ομάδας. Εύχομαι στην ομάδα να φτάσουν εκεί που ονειρεύονται. Είχα την χαρά να παίξω την 1η χρονιά ίδρυσης της ομάδας και η εξέλιξη της από τότε είναι τεράστια σε σύντομο χρονικό διάστημα. Υπάρχει πολύ αγάπη και ελπίζω να καταφέρουν το καλύτερο. Προσωπικά θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον προπονητή της ομάδας, Ηλία Αγγέλη γιατί μου έδωσε την ευκαρία να παίξω πρώτη φορά διαγώνια καθώς πιο πριν έπαιζα μόνο κεντρική και είδα το βόλλευ και από άλλη οπτική.

 

Επίσης ευχαριστώ την οικογένεια του Ηλία Αγγέλη και τους παράγοντες της ομάδας καθώς με έκαναν όλοι να νιώσω σαν οικογένεια.

 

-Θέλω να μου πεις για τις εγκαταστάσεις εκεί και τις διαφορές με Ελλάδα...

 

Εδώ στο Couvet που μένω εγώ και όπως είπα είναι ένα μέρος πολύ μικρό, έχει περίπου 3000 κατοίκους και έχει ένα στάδιο με γήπεδα βόλλευ, στίβου, γυμναστήριο και κολυμβητήριο. Σε πολύ καλή κατάσταση και με θέρμανση. Δεν βλέπεις γήπεδο σε κακή κατάσταση, όλα είναι προσεγμένα και καλοδιατηρημένα. Είναι άδικο για την Ελλάδα να έχει τόσο έμψυχο υλικό, τόσο ταλέντο και να μην έχει εγκαταστάσεις και εξοπλισμό.


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ Eshop IMBNet

Μοιραστείτε το άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Συμπληρώστε τα πεδία με *

ΧΟΡΗΓΟΙ

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις τελευταίες αθλητικές ειδήσεις

COPYRIGHT © 2019 LAMIAOLE.GR