Πανάκη και Μπούκη στο «Κάτω η Μπάλα»!

Πανάκη και Μπούκη στο «Κάτω η Μπάλα»!

Το γυναικείο ποδόσφαιρο -η αλήθεια είναι- πως δεν είναι από τα πλέον δημοφιλή στη Φθιώτιδα. Εδώ και πέντε χρόνια ωστόσο, οι Νηρηίδες Φθίας κάνουν μία παραπάνω από τίμια προσπάθεια.

 

Αφού τα προηγούμενα χρόνια με λιγοστά μέσα και ελάχιστη προβολή, έφτασαν μια ανάσα από την άνοδο στη Β' Εθνική, ο πήχης φέτος μπαίνει ψηλά για τα κορίτσια. Αισιοδοξία και ψυχολογία υπάρχει και αυτό μας μετέφεραν και εμάς η Εύη Πανάκη και η Μόρφη Μπούκη.

 

Οι δύο αθλήτριες των Νηρηίδων, φιλοξενήθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα στο στούντιο του «Jukebox Radio» και την εκπομπή του Lamia Ole «Κάτω η Μπάλα». Ο Θύμιος Αντωνόπουλος τις υποδέχθηκε και μίλησαν για... όλα!

 

Αναλυτικά:

 

- Πόσα χρόνια παίζετε ποδόσφαιρο και πόσα χρόνια βρίσκεστε στην ομάδα;

 

Εύη Πανάκη: Βασικά ευχαριστούμε που μας καλέσατε, εγώ σαν Εύη ασχολούμαι δυο χρόνια μόνο, βέβαια επειδή έχω δυο αγόρια αδέρφια μου άρεσε από πάρα πολύ μικρή το ποδόσφαιρο και απλά δεν ήξερα την ίδρυση της γυναικείας ομάδας της Λαμίας το έμαθα κάπου στο λύκειο ήμουν καλή μαθήτρια και δεν μπόρεσα ανταπεξέλθω στις δραστηριότητες αυτές, πέρυσι όμως μου ήρθε η ευκαιρία και έζησα αυτό το όνειρο να βρίσκομαι στην ομάδα.

 

Μόρφη Μπούκη: Εγώ συμμετέχω στην ομάδα από το 2013 ένα εξάμηνο μετά πέρασα εδώ στην Λαμία, είχα ασχοληθεί και παλιότερα στην Τρίτη γυμνασίου το 2015, αλλά για έμα πολύ μικρό χρονικό διάστημα λόγω σχολικών υποχρεώσεων και εγώ, και έτσι μόλις πέρασα έψαξα για την ομάδα και ξεκίνησα κατευθείαν, δηλαδή φέτος είναι η έκτη σεζόν μου.

 

- Υπήρξε κάποια στιγμή που σας υποτίμησαν επειδή είστε γυναίκες και παίζετε ποδόσφαιρο; Έχετε νιώσει τέτοιου είδους ρατσισμό;

 

Μόρφη Μπούκη: Εγώ προσωπικά πολύ μικρό χρονικό διάστημα επειδή ήμουν σε χωριό τα αγόρια δεν είχαν τόσο θέμα ίσα-ίσα με επέλεγαν και πρώτη όταν κάναμε τις ομάδες.

 

Εύη Πανάκη: Εγώ προσωπικά ,ρατσισμό δεν θα έλεγα, απλά σαν Ελλάδα επειδή το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν έχει και μεγάλη ζήτηση, σου λένε γυναίκα και ποδόσφαιρο; γιατί; κι όμως καλό είναι να ακουστεί το γυναικείο ποδόσφαιρο γιατί υπάρχουν πολλές ομάδες και καλές και προσπαθούν να έχουν συνέχεια.

 

- Πως θεωρείτε ότι είναι το επίπεδο στο γυναικείο ποδόσφαιρο και στην κατηγορία που αγωνίζεστε;

 

Μόρφη Μπούκη: Δεν υπάρχει οικονομική βοήθεια θα έλεγα ώστε να υπάρχει περισσότερος ζήλος βοήθεια αθλητικού υλικού κλπ, οπότε συνέπεια αυτών να μην υπάρχει τόση μεγάλη ατομική προπόνηση όπως υπάρχει στο εξωτερικό και είναι πιο χαμηλά τα επίπεδα αλλά είναι εξίσου σε καλό επίπεδο.

 

Εύη Πανάκη: Συμφωνώ με την Μόρφη, είναι σε καλό επίπεδο με την δουλειά όμως και την συνεργασία γιατί εμείς οι γυναίκες συνεργαζόμαστε μεταξύ μας μπορούμε να πάμε πιο πάνω.

 

- Θα ήθελα λίγο να μου πείτε τους προσωπικούς σας στόχους.

 

Εύη Πανάκη: Ο δικός μου στόχος είναι να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερη να μπορώ να ανταπεξέλθω στην ομάδα μου, η οποία ομάδα υπάρχουν κορίτσια μέσα στην ομάδα που είναι περισσότερα χρόνια να μπορώ να τους βοηθάω να δίνω και εγώ κάτι στην ομάδα, και να έχουμε καλά αποτελέσματα, βασικά ο στόχος μου δεν είναι τόσο πολύ προσωπικός παρά όσο για την ομάδα.

 

Μόρφη Μπούκη: Εγώ βασικά έχω δει μεγάλη βελτίωση από τον πρώτο χρόνο μέχρι τώρα οπότε κανένας δεν είναι τέλειος και βελτιώνεται μόνο προς το καλύτερο.

 

- Μόρφη, σε έχουμε δει σε αγώνα ενώ είναι άλλη η θέση σου να αγωνίζεσαι τερματοφύλακας, γιατί επέλεξαν να παίξεις εσύ και πως ένιωσες;

 

Μόρφη Μπούκη: Βασικά η θέση μου είναι τερματοφύλακας (ενώ παίζει δεξί μπακ), ναι παίζω δεξί μπακ και για την ανάγκη της ομάδας αλλά προτιμώ περισσότερο μέσα αλλά μου αρέσει εξίσου καλά και το τέρμα, γιατί ήταν ο πατέρας μου τερματοφύλακας και απ’ ότι μου έχουν πει είμαι πολύ καλή.

 

- Επέλεξες μόνη σου σε εκείνον τον αγώνα ή σε επέλεξαν να παίξεις τέρμα και πως ένιωσες;

 

Μόρφη Μπούκη: Ένιωσα τέλεια θέλω να παίζω τερματοφύλακας δηλαδή άμα δεν υπήρχε θέση μέσα και είχα περισσότερες επιλογές εκεί ήθελα να παίζω, και μέσα καλά είναι αλλά τέρμα μου αρέσει.

 

- Πως κυλάει η προετοιμασία ενόψει Γ’ Εθνικής;

 

Μόρφη Μπούκη: Η προετοιμασία κυλάει σε πολύ καλό επίπεδο έχουμε ένα μήνα περιθώριο μπροστά μας γιατί το πρωτάθλημα θα αρχίσει αρχές Νοεμβρίου και κάθε μέρα προσπαθούμε για το καλύτερο.

 

Εύη Πανάκη: Συμφωνώ και εγώ, η προετοιμασία πάει πάρα πολύ καλά υπάρχει ένα όμορφο κλίμα με τις παίκτριες ειδικά φέτος που έχουν φέρει καινούρια κορίτσια στην ομάδα και όλα πάνε πολύ καλά.

 

- Τα τελευταία δυο χρόνια χάθηκε η άνοδος στο τέλος, τι στόχους βάζει η ομάδα φέτος;

 

Μόρφη Μπούκη: Οι στόχοι της ομάδας είναι ίδιοι, πάντα προς το καλύτερο άμα υπάρξει και η άνοδος ακόμα καλύτερα και για εμάς, εμείς προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο.

 

- Αν δεν έχεις την πρώτη θέση ως στόχο, δεν φτάνεις πουθενά.

 

Εύη Πανάκη: Ναι, γιατί όχι και η άνοδος, απλά μιλάμε για ένα όμορφο ποδόσφαιρο.

 

- Υπάρχει στήριξη γενικά; Γιατί ενώ η ομάδα ιδρύθηκε με έδρα την Στυλίδα, αγωνίζεται στην Λαμία, εδώ υπάρχει στήριξη;

 

Μόρφη Μπούκη: Ναι υπάρχει περισσότερη στήριξη στην Λαμία και αυτό το βλέπουμε ειδικά φέτος, έχομε στήριξη από τον Δήμαρχο και την Περιφέρεια, γενικά είναι περισσότερο στο πλευρό μας και αυτό γιατί είχε ιδρυθεί από άτομα από την Στυλίδα είχαν ξεκινήσει εκεί την έδρα, αλλά όλο αυτό ήταν λάθος γιατί είναι μια ομάδα της Λαμίας, και για να φανεί στην Λαμία για να έχουμε κόσμο κλπ πρέπει να είναι στην Λαμία, τώρα που είναι η έδρα στην Λαμία βλέπουμε όλο και περισσότερο να αυξάνονται οι θεατές να μας δει, αλλά και πάλι είναι ένα παράπονό μας.

 

Εύη Πανάκη: Εγώ θέλω να ευχαριστήσω και τον Δήμο και την Περιφέρεια που μας βοηθάνε και φέτος, και την διοίκηση την παλιά η οποία ξεκίνησε ένα ένα τόσο ωραίο γεγονός με την ομάδα της Λαμίας, είτε ήταν στην Στυλίδα είτε εδώ στην Λαμία, και την τωρινή βέβαια διοίκηση η οποία είναι δίπλα μας, μπήκανε κάποιοι γονείς μέσα στην διοίκηση συν κάποιους παλιούς και βγήκε η διοίκηση.

 

- Για κλείσιμο τέλος, ένα σχόλιο δικό σας...

 

Μόρφη Μπούκη: Εγώ θα ήθελα να καλέσω το φίλαθλο κοινό της Λαμίας να έρθει να μας δει, παίζουμε στο Ενωσιακό γήπεδο συνήθως είναι Κυριακές και αν υπάρχει ενημέρωση από τον ηλεκτρονικό τύπο της Λαμίας, για να έρχονται να μας βλέπουν. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου.

 

Εύη Πανάκη: Εγώ θα ήθελα ξανά να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας, τις συμπαίκτριες μου, εσάς που μας καλέσατε, και ελπίζω να μας βλέπετε από κοντά.

 

Μόρφη Μπούκη - Εύη Πανάκη: Και επίσης να έχουμε υγεία και καλή χρονιά.

 

 


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ Eshop IMBNet

Μοιραστείτε το άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Συμπληρώστε τα πεδία με *

ΧΟΡΗΓΟΙ

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις τελευταίες αθλητικές ειδήσεις

COPYRIGHT © 2019 LAMIAOLE.GR