Θέληση υπάρχει, αλλά είναι ανέφικτο!

Θέληση υπάρχει, αλλά είναι ανέφικτο!

Προ ημερών προέκυψε η πρόθεση της Κυβέρνησης να στηρίξει την ενδεχόμενη επέκταση των έργων στο ΔΑΚ Λαμίας και συγκεκριμένα την επέκταση του στεγάστρου. Ένα στέγαστρο που μεγαλύτερο το περιμέναμε, μικρότερο μας... βγήκε, αλλά στην τελική η ανάγκη ήταν το «ΟΚ» της Επιτροπής, ώστε ο ΠΑΣ Λαμία να πάρει την έγκριση για τη χρησιμοποίηση της έδρας του στα παιχνίδια της Super League.

 

Δεν το συζητάμε πως τόσο η κίνηση των βουλευτών Μιχελή, Καραναστάση, όσο και το δελτίο Τύπου του υφυπουργού κ. Βασιλειάδη που στην ουσία τονίζει την απόλυτη στήριξη της Κυβέρνησης στο έργο, είναι θετική εξέλιξη. Οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια που αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις μιας επαρχιακής πόλης, είναι θετική.

 

Επειδή ωστόσο, εδώ είμαστε οπαδοί του ΠΑΣ Λαμία και θέλουμε -όσον αφορά τα πράγματα που μας αφορούν- να είμαστε ρεαλιστές, ας δούμε πόσο εφικτό είναι αυτό να συμβεί στο άμεσο μέλλον...

 

Όταν μιλάμε για δελτία Τύπου από υπουργούς και γενικά ανθρώπους της πολιτικής σκηνής, θα πρέπει πάντα να προσέχουμε την παραμικρή λεπτομέρεια. Όλα τα... μικρά γράμματα!

 

Στα δικά μας λοιπόν, στο σχετικό κείμενο του Υπουργείου τονίζεται πως το έργο θα προχωρήσει, εφόσον υπάρξουν «ώριμες οριστικές μελέτες». Τι εννοεί ο ποιητής; Πολύ απλά, δεν θα υπάρξει χρηματοδότηση, αν δεν υπάρξει οριστική μελέτη του έργου και εκτίμηση του κόστους του. Δεν αναφέρεται κανένα ποσό που έχει πρόθεση η Κυβέρνηση να δαπανήσει στο ΔΑΚ. Αντ' αυτού περιμένουν την εκτίμηση των υπεύθυνων, πριν προχωρήσουν στην έγκριση του.

 

Την ίδια ώρα, είναι άγνωστο αν ο Δήμος έχει τη δυνατότητα και τη θέληση να ξοδέψει ένα σεβαστό ποσό για να καλύψει τα έξοδα που του αντιστοιχούν. Θα χρειαστούν εξάλλου πολλά συμβούλια για να αποφασιστεί. Αντίθετα, ο σύλλογος είναι κάτι παραπάνω από έτοιμος για να το κάνει. Εκτός αν στο άμεσο μέλλον αλλάξει κάτι δραματικά.

 

Ειδικοί δεν είμαστε, ωστόσο έχοντας στο μυαλό το χρονικό διάστημα που διήρκεσαν οι προηγούμενες μελέτες για την κατασκευή του υπάρχοντος στεγάστρου, αντιλαμβανόμαστε πως κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό να συμβεί στο άμεσο μέλλον. Και μιλάμε μόνο για τις μελέτες! Βγάζοντας έξω τα Δημοτικά Συμβούλια που θα πρέπει να ορίσουν την ειδική Επιτροπή και να εγκρίνουν εν συνεχεία τη δουλειά του. Μιλάμε για σημαντικό χρονικό διάστημα πολλών μηνών.

 

Ξέχωρα από αυτό, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και τις συνέπειες που θα έχει ένα τέτοιο έργο για την ομάδα της πόλης μας. Αν ένα τέτοιο έργο αποφασιστεί να προχωρήσει από δημοτική αρχή και ΠΑΕ, το πιθανότερο σενάριο είναι πως ο ΠΑΣ Λαμία θα αναγκαστεί να... ξεσπιτωθεί και πάλι. Την περασμένη σεζόν, παρότι αυτό ήταν για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, είχε οικονομικό «κόστος» για τον σύλλογο και την πόλη συνολικά, ενώ διήρκεσε πολύ παραπάνω καιρό από ότι αναμενόταν. Τώρα γιατί να είναι διαφορετικά;

 

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όνειρο των ανθρώπων που ασχολούνται με την ομάδα, αλλά και των τοπικών Αρχών, είναι η έδρα της ποδοσφαιρικής Λαμίας να μεταφερθεί έξω από τον αστικό ιστό. Αυτό προς το παρόν μοιάζει δύσκολο να συμβεί. Θα ήταν ωστόσο το ιδανικό σενάριο, προκειμένου και η Λαμία να αποκτήσει γήπεδο υψηλών προδιαγραφών, αλλά και η ομάδα της να μην αναγκαστεί να «μετακομίσει» εκτός πόλης.

 

Μέχρι τότε, ίσως τελικά να είναι καλύτερα να «συμβιβαστούμε» στο... ζεστό ΔΑΚ. Εκεί που μεγάλωσαν γενιές και γενιές φιλάθλων και οπαδών της ομάδας.


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ Eshop IMBNet

Μοιραστείτε το άρθρο

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί. Συμπληρώστε τα πεδία με *

ΧΟΡΗΓΟΙ

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε τις τελευταίες αθλητικές ειδήσεις

COPYRIGHT © 2019 LAMIAOLE.GR