Ο Τιρόνε είναι και επίσημα παίκτης της Λαμίας από την Παρασκευή και καλείται να τραβήξει… κουπί σε μια θέση που είναι ιδιαίτερα απαιτητική. Αυτή του «δεκαριού».
Γράφει ο Γιώργος Νίκου
Έχοντας την παρακαταθήκη των Φακούντο Μπερτόγλιο και Πίτι, δεδομένα στην ομάδα μας ο πήχης έχει ανέβει ψηλά. Παίκτες που στο δημιουργικό κομμάτι έπαιζαν χωρίς αντίπαλο, ενώ έδιναν πολύ σημαντικές βοήθειες και στο σκοράρισμα. Αυτό είναι που καλείται να αποδείξει ο 27χρονος. Να σταθεί άξιος αντικαταστάτης δηλαδή.
Η αλήθεια είναι πως ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έχει όλα τα προσόντα να τα καταφέρει και με το παραπάνω. Έχει παραστάσεις από την Πριμέρα Ντιβιζιόν, προέρχεται από ένα πολύ απαιτητικό πρωτάθλημα όπως η Σεγκούντα, ενώ έχει κάνει πρωταθλητισμό στην τρίτη κατηγορία της πατρίδας του. Μιλάμε για κατηγορία με τον ανταγωνισμό στα ύψη.
Οι πληροφορίες από την Ιβηρική χερσόνησο κάνουν λόγο για έναν ποδοσφαιριστή με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση και ξεπετάγματα, τη στιγμή που είναι σταθερότατος με τη μπάλα στα πόδια και στις πρώτες επαφές. Στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη θέση πίσω από τον επιθετικό. Η ανασταλτική λειτουργία είναι το αδύνατο του σημείο, όπως και το παιχνίδι στον αέρα.
Αυτό που πάντως πρέπει να κρατήσουμε είναι πως υπό προϋποθέσεις ο Τιρόνε μπορεί να αγωνιστεί και στις πτέρυγες. Πράγμα που έτσι κι αλλιώς ζητούσε η ομάδα μας. Στα αριστερά δε, είναι το ίδιο ικανός όσο ως επιτελικός, αφού το καλό του πόδι είναι το αριστερό, επομένως παίζει με εξωτερικό.
Είναι χαρακτηριστικό πως στην Ισπανία λένε πως είναι παίκτης κοψιάς… Ερνάνι στο στιλ παιχνιδιού. Προφανώς υστερεί βέβαια σε ποιότητα σε σχέση με τον άσο της Πόρτο.
Το βιογραφικό του Τιρόνε
Γέννημα – θρέμμα του Λας Πάλμας, ο Τιρόνε Γκουστάβο ντελ Πίνο Ράμος -όπως είναι το πλήρες όνομα του- πέρασε σχεδόν μια δεκαετία στην ομώνυμη ομάδα. Εντάχθηκε από παιδί στις ακαδημίες του συλλόγου και το Δεκέμβριο του 2010 έκανε το ντεμπούτο του με τη δεύτερη ομάδα στην τέταρτη κατηγορία της Ισπανίας. Αγωνίστηκε τότε στα τελευταία 12 λεπτά της εντός έδρας ήττας από τη Χερέθ.
Στις 31 Ιανουαρίου του 2013 και κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο η Λας Πάλμας τον παραχώρησε δανεικό στην Μπαρακάλδο, στην τρίτη κατηγορία. Τον Ιούνιο επέστρεψε στις Κανάριες Νήσους, όπου συνέχισε να αγωνίζεται στην ομάδα Νέων. Ένα χρόνο αργότερα προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, αμέσως όμως παραχωρήθηκε δανεικός στην Ουέσκα, που τότε αγωνιζόταν στην τρίτη κατηγορία. Στην πρώτη του σεζόν εκεί έκανε πράγματα και θαύματα. Πέτυχε συνολικά 12 γκολ, ενώ σκόραρε και στους δύο τελικούς των πλέι-οφς ανόδου. Γκολ που έστειλαν τους Βάσκους στην Σεγκούντα Ντιβιζιόν.
Στις 21 Ιουλίου του 2015 η Λας Πάλμας τον επιβράβευσε, προσφέροντας του καινούργιο τριετές συμβόλαιο, ωστόσο και πάλι δεν έμεινε στο κλαμπ. Πάλι δανεικός στην Ουέσκα για μία σεζόν, εκεί όπου αυτή τη φορά αγωνίστηκε σε εντελώς επαγγελματικό επίπεδο στη δεύτερη κατηγορία. Έχοντας πλέον την απαραίτητη εμπειρία, ο Κίκε Σετιέν αποφάσισε να του δώσει την ευκαιρία στη Λας Πάλμας και το 2016 τον έβαλε στο ροτέισον της ομάδας και του πρόσφερε τη δυνατότητα να αγωνιστεί στη Λα Λίγκα.
Εκεί, έκανε ντεμπούτο στις 28 Αυγούστου του ίδιου έτους, αντικαθιστώντας τον Ναμπίλ Ελ Ζαρ στο εντός έδρας 5-1 επί της Γρανάδα. Ωστόσο στα μισά της χρονιάς, κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου παραχωρήθηκε και πάλι δανεικός. Αυτή τη φορά στην Τενερίφη. Το τέλος της σεζόν τον βρήκε να λύνει το συμβόλαιο του με τον σύλλογο που ανδρώθηκε και να επισημοποιεί την παραμονή του, με κανονική μεταγραφή πλέον στους «τσιτσαρέρος».
Συνολικά στις δύο σεζόν που αγωνίστηκε με την Τενερίφη σε Σεγκούντα Ντιβιζιόν και Κόπα ντελ Ρέι, κατέγραψε 52 εμφανίσεις. Σκόραρε δύο φορές και μοίρασε άλλες τόσες ασίστ.
0
votes
0 Comments
Most Voted