Ακολουθήστε μας:

Οπαδοί

Σαν σήμερα: 14 χρόνια από το μεγαλείο της Άρτας!

Νίκες στο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο αυτές εντός αγωνιστικών χώρων. Από αυτές άλλες μένουν κι άλλες όχι. Εκείνες οι νίκες που ωστόσο γράφουν στην ιστορία, είναι εκείνες σε οπαδικό επίπεδο. Και η Λαμία σαν σήμερα πριν από 14 χρόνια κατέγραψε μια από τις σπουδαιότερες τέτοιες στιγμές.

Δεν μιλάμε προφανώς για χουλιγκανισμούς και «οπαδιλίκια». Αυτά είναι πράγματα κατακριτέα και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους Λαμιώτες, γεγονός που έχει αποδειχθεί πολλάκις στο ΔΑΚ τα τελευταία χρόνια. Οπαδική νίκη -με την ορθή της έννοια και τουλάχιστον όπως εμείς αντιλαμβανόμαστε στο Lamia Ole- είναι η δημιουργία «κουλτούρας» γύρω από την ομάδα και τα πιστεύω της. Η μετάδοση της αγάπης για τον αθλητισμό και τον τόπο μας -μέσω του ΠΑΣ Λαμία. Κάτι τέτοιο λοιπόν συνέβη την 9η Απριλίου του 2006.

Η ομάδα μας ταξίδεψε εκείνη την ημέρα στην Άρτα, όπου γνώρισε την ήττα από την τοπική Αναγέννηση με σκορ 2-1 στο πλαίσιο της Γ’ Εθνικής. Στο πλευρό της είχε περίπου 150 οπαδούς της (αριθμός σημαντικός για τα δεδομένα της τρίτης κατηγορίας πριν από περίπου 15 χρόνια), οι οποίοι παρά την πίκρα του αποτελέσματος δεν σταμάτησαν να την εμψυχώνουν σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Παρά την κούραση, τη στεναχώρια και το εργάσιμο της επόμενης ημέρας, οι οργανωμένοι φρόντισαν λίγες ώρες αργότερα να δείξουν στην πράξη στους παίκτες ότι είναι… μια γροθιά. Ότι η Λαμία είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα. Πόσο μάλλον από μια ομάδα που «βολόδερνε» για δεκαετίες στις «μικρές» κατηγορίες.

Περισσότερα από 50 άτομα λοιπόν, που είχαν ακολουθήσει το πούλμαν του συνδέσμου στην Ήπειρο, έκαναν στάση στη Ναύπακτο. Εκεί όπου περίμεναν ως αργά το βράδυ να συναντήσουν την αποστολή των «κυανολεύκων». Μόλις αυτή έφτασε δε, το κέντρο της Ναυπάκτου θύμισε τις υποδοχές που ζούμε τα τελευταία χρόνια στο ξενοδοχείο «Φθία». Το σύνθημα «Λαμία – Λαμία» ξύπνησε την πόλη, με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ να γίνονται ένα με τον κόσμο και την ατμόσφαιρα μόνο στενάχωρη να μην είναι, αλλά άκρως πανηγυρική…

Στιγμές που σε όσους τις ζήσαμε παραμένουν ακόμα ριζωμένες στο μυαλό μας. Μας έκαναν δε, να αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο την ομάδα μας.

 

* Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν είναι από το αρχείο του Συνδέσμου Φιλάθλων Λαμίας και του Lamia Fadomades Club, όπως τις έχουν διαφυλάξει οι συντάκτες του lamiaole.gr.

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest0 Comments


Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Οπαδοί