Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

Σαν Σήμερα: Η μεταγραφή Μαστούρ που… ταρακούνησε τον πλανήτη!

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα Σάββατο (4/9) από την ημέρα που η Λαμία έκανε γνωστό το όνομα της σε όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη. Σαν σήμερα το 2018, η ομάδα μας ανακοίνωσε την απόκτηση του Χακίμ Μαστούρ, με την είδηση να «παίζει» σε όλη την υφήλιο.

Το τότε

Η ομάδα μας ετοιμαζόταν για τη δεύτερη συμμετοχή της στην ιστορία της σε επίπεδο Super League. Λίγες ημέρες πριν ο Μπάμπης Τεννές αποχωρήσει οριστικά από τον σύλλογο -και ενώ έχει προηγηθεί η βαριά ήττα της πρεμιέρας με σκορ 3-0 από τον Άρη στο ΔΑΚ- η διοίκηση Παπαϊωάννου αποφασίζει να… ταρακουνήσει για τα καλά τα νερά. Βάζοντας λοιπόν τις τελικές πινελιές στο ρόστερ κάνει το κόλπο-γκρόσο.

Έρχεται σε συμφωνία με τον διάσημο ατζέντη Μίνο Ραϊόλα και αυτός φέρνει στην πόλη μας τον Χακίμ Μαστούρ.  Στην πιο μεγάλη και σίγουρα πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου. Ένα από τα κορυφαία wonderkids που έχει βγάλει ο πλανήτης τις τελευταίες δεκαετίες. Ένα παιδί που πριν καν ενηλικιωθεί είχε προκαλέσει τον θαυμασμό όλων των ποδοσφαιρόφιλων με τις επιδόσεις του.

Ο ιταλοθρεμένος Μαροκινός επιθετικός ήρθε στην ομάδα μας έχοντας λίγες ημέρες νωρίτερα λύσει το συμβόλαιο του με τη Μίλαν. Από το Μιλανέλο αποχώρησε σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα. Μιλάμε άλλωστε για ένα παιδί που μεγάλωσαν στις ακαδημίες τους οι «ροσονέρι» και στο οποίο ποτέ δεν έπαψαν να ελπίζουν. Ακόμα και μετά τους δύο όχι και τόσο επιτυχημένους δανεισμούς του σε Μάλαγα και Τσβόλε.

Η «εποχή Μαστούρ» στη Λαμία

Όπως ήταν λογικό, τόσο στην πόλη μας, όσο και στην ομάδα, ο Μαστούρ έγινε δεκτός με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό. Έναν ενθουσιασμό που είχαν και όλοι οι υπόλοιποι στην Ελλάδα, με τον ΠΑΣ Λαμία να έχει στο ρόστερ του ένα από τα πιο «βαριά» ονόματα που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Ο 20χρονος τότε ποδοσφαιριστής είναι γεγονός πως επί των ημερών του στους «κυανόλευκους» δεν θύμισε σε τίποτα τον σταρ που όλοι είχαμε χαζέψει στο YouTube.

Έχοντας αποτάξει από πάνω του την κακή επιρροή των social media, στη Λαμία παρουσιάστηκε και παρέμεινε ιδιαίτερα συνεσταλμένος. Ειδικά στην εξωγηπεδική του ζωή. Ο απόλυτος επαγγελματίας, χωρίς να προκαλεί με τις δημόσιες εμφανίσεις του. Είχε ειπωθεί μάλιστα τότε πως από το ξενοδοχείο που διέμενε τον παραλάμβανε καθημερινά ταξί για να τον μεταφέρει στη Νέα Άμπλιανη και εν συνεχεία να τον μεταφέρει πίσω.

Η παρουσία του Θάνου Καραγκούνη τη σεζόν εκείνη στο σύλλογο, ασφαλώς βοήθησε να βρει τα πατήματα του γρηγορότερα και στις 24 Σεπτεμβρίου ο Μαστούρ έκανε ντεμπούτο με τα κυανόλευκα στο εκτός έδρας 2-2 με τον Παναιτωλικό. Ένα ματς που παρότι αγωνίστηκε λίγο συνέβαλε στον βαθμό της ισοπαλίας, καθώς ήταν εκείνος που κέρδισε το πέναλτι από το οποίο προήλθε η ισοφάριση.

Η αλήθεια όμως είναι πως παρότι με τη μπάλα στα πόδια έδειχνε… ψήγματα του ταλέντου του, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ακολούθησαν τρεις συμμετοχές ακόμα στο πρωτάθλημα και μία ασίστ, πριν έρθει ο μοιραίος -όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια- τραυματισμός του.

Το άσχημο φινάλε

Ο τραυματισμός του ήρθε στις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη και αποτέλεσε τον λόγο για να… παραγκωνιστεί εκτός ομάδας. Παρότι ο Μάκης Χάβος τον πίστευε, όπως ο ίδιος είχε πει πολλάκις. Εν συνεχεία η ιστορία είναι λίγο – πολύ γνωστή σε όλους μας. Ο παίκτης ταξίδεψε στο Μιλάνο εκμεταλλευόμενος την διακοπή των Χριστουγέννων και δεν επέστρεψε ποτέ στην πόλη μας.

Η ομάδα μας τον θεώρησε αδικαιολόγητα απών, αφού η άδεια του ολοκληρώθηκε, ο ίδιος υποστήριξε πως είχε ενημερώσει πως θα συνεχίσει επί ιταλικού εδάφους την αποθεραπεία του και η υπόθεση τράβηξε ως λίγο πριν τα δικαστήρια.

Η παρέμβαση του Μίνο Ραϊόλα και των υπόλοιπων μάνατζερ του έληξαν το θέμα με κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών και ο… καθένας πήρε τον δρόμο του.

Αντί επιλόγου…

Στους δέκα που θα ρωτήσεις εκεί έξω, οι εννιά θα κατατάξουν τον Χακίμ Μαστούρ ανάμεσα στα επονομαζόμενα «παλτά» που έχουν περάσει από τα ελληνικά βήματα. Και είναι γεγονός πως ποδοσφαιρικά ο Μαροκινός δεν πρόσφερε στην ομάδα μας. Εδώ που τα λέμε για αυτό αποκτήθηκε.

Οφείλουμε ωστόσο ως Λαμιώτες να κοιτάμε την γενικότερη εικόνα. Διότι ναι μεν ο παίκτης δεν προσέφερε εντός των γραμμών, την ίδια ώρα ωστόσο, έδωσε στην ομάδα μας κάτι που της λείπει ακόμα και σήμερα. Τη λεγόμενη επικοινωνία.

Το όνομα του ΠΑΣ Λαμία ταξίδεψε στην κυριολεξία σε όλο τον πλανήτη… πατώντας πάνω στη φήμη που συνόδευε τον Μαστούρ. Υπήρχαν άνθρωποι από την Ασία που παρακολουθούσαν τα παιχνίδια της ομάδας μας εξαιτίας της παρουσίας του σε αυτήν. Είναι πολύ μεγάλη κουβέντα το κατά πόσο η Λαμία εκμεταλλεύεται την εμπορικότητα της και την όποια δύναμη έχει τέλος πάντων ως brandname. Αντικειμενικά ωστόσο δεν το κάνει στον βαθμό που πρέπει. Και το πρώην wonderkid της έδωσε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να το πράξει για πρώτη φορά. Άσχετα αν οι «κυανόλευκοι» δεν την έπιασαν ποτέ από τα μαλλιά εν τέλει…

Όχι όσο θα έπρεπε τουλάχιστον!

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΑΣ Λαμία