Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Φταίμε όλοι που βγάζουμε τα μάτια μας!

Δεν έχει βγει ακόμα το ημίχρονο στην Τούμπα και τέτοια ξενέρα πραγματικά δεν θυμάμαι να την ένιωσα ποτέ μου παρακολουθόντας τη Λαμία. Ούτε ακόμα κι όταν την έβλεπα να τρώει «σφαλιάρες» από τα χωριά στη Δ’ Εθνική.

Είναι φανερό πως -όσο κι αν προσπαθεί- η ομάδα φέτος δεν… τσουλάει. Είναι επίσης φανερό πως αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, είναι αδύνατο να σωθεί φέτος η παρτίδα. Έστω κι αν υπάρχουν ομάδες που έχουν χειρότερο υλικό και χειρότερη εικόνα. Βγάζει τόσο παθητικό πρόσωπο και τέτοια ηττοπάθεια η Λαμία που στην τελική δεν της αξίζει να βρίσκεται σε επίπεδο Super League 1.

Ποιος φταίει για όλη αυτή την κατάσταση; Σίγουρα όχι ένας. Και επειδή είναι δεδομένο πως τις επόμενες ώρες θα ακουστούν διάφορα, εγώ προτείνω να σταθούμε όλοι μας μπροστά στον καθρέπτη μας και να κάνουμε την αυτοκριτική μας, πριν αποδόσουμε ευθύνες στους άλλους. Όλοι φταίμε και όσο πιο νωρίς το καταλάβουμε, τόσο πιο πιθανό είναι να τα βάλουμε κάτω και να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Να προσπαθήσουμε τουλάχιστον…

Διοίκηση και τεχνικό τιμ

Ίσως οι τελευταίοι που έχουν μερίδιο ευθύνης είναι ο Σωτήρης Αντωνίου και οι συνεργάτες του. Παρέλαβαν μια ομάδα που δεν την είχαν «χτίσει», λίγες ημέρες πριν τη σέντρα. Τους πιστώνεται βέβαια το γεγονός πως το αγωνιστικό τους πλάνο δεν βγαίνει, ωστόσο μιλάμε για ρόστερ και παίκτες που δεν είναι δικές τους επιλογές. Αυτό παρέλαβαν και προσπαθούν να το προσαρμόσουν στα δικά τους «θέλω».

Όσον αφορά τώρα τη διοίκηση και εκεί μπορώ να βρω ελαφρυντικά. Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου ήταν ξεκάθαρος από το τέλος της προηγούμενης σεζόν. Έγινε πολύ μεγάλο άνοιγμα και η μείωση του μπάτζετ ήταν η μοναδική λύση, προκειμένου η ΠΑΕ να παραμείνει βιώσιμη και να μην αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα άμεσα. Ήταν λοιπόν εξ’ αρχής κατανοητό πως η φετινή Λαμία δεν θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την περσινή ομάδα. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, εδώ δεν «χαϊδεύουμε» αυτιά. Οι παίκτες και οι προπονητές του αγωνιστικού τμήματος, είναι όλοι τους επιλογές των ανθρώπων της ΠΑΕ.

Παίκτες και… παρατρεχάμενοι

Πάμε τώρα στους παίκτες. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν και την εμπειρία και την ποιότητα. Κανείς δεν περιμένει να δει τη Λαμία και φέτος να κάνει τα περσινά θαύματα, με το υλικό που έχει ωστόσο, θα έπρεπε τουλάχιστον να έχει πιο αξιοπρεπή παρουσία. Αυτό που προκύπτει, είναι πως όντως υπάρχει συσπείρωση στα αποδυτήρια. Δεν γίνεται όλοι να τα έχουν καλά με όλους όταν μιλάμε για 25 ανθρώπους που ζουν καθημερινά ο ένας τα κουσούρια του άλλου, αλλά σε γενικές γραμμές το κλίμα στη Νέα Άμπλιανη είναι καλό. Το ζήτημα όμως είναι ότι αυτή η συσπείρωση στο χορτάρι δεν έχει αποτέλεσμα. Δεν βλέπουμε αυτό που θα έπρεπε τέλος πάντων να βλέπουμε.

Και σε αυτό, αρκετά μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν οι… παρατρεχάμενοι του ΠΑΣ Λαμία. Άτομα που βρίσκονται γύρω από την ομάδα και άλλα συγκεκριμένα από το εσωτερικό της. Αυτό το διαρκές κουτσομπολιό, αυτή η μόνιμη φημολογία που υπάρχει, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις που λαμβάνονται και δεν αφήνουν το αγωνιστικό τμήμα να δουλέψει με ηρεμία. Έχει καταφέρει δε να δημιουργήσει κλίμα, τόσο στα αποδυτήρια, όσο και στην κερκίδα.

Εδώ θα πω και κάτι άλλο. Έχουμε κάνει καραμέλα πως το γνωστό αθηναϊκό Μέσο δουλεύει εις βάρος της ομάδας μας. Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Αυτοί την δουλειά τους κάνουν (και σε πολλές περιπτώσεις την κάνουν καλά). Δεν θα έπρεπε να μας ενοχλούν τόσο τα όσα γράφονται, όσο το γιατί υπάρχουν στην ομάδα μας άτομα που βγάζουν τέτοια πράγματα προς τα έξω. Και κυρίως αυτό θα έπρεπε να απασχολεί τη διοίκηση του συλλόγου.

Κόσμος και ΜΜΕ

Είπα και παραπάνω όμως, πως πριν επιρίψουμε ευθύνες θα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Γιατί μπορεί να μην παίρνουμε μέρος στις αποφάσεις, αλλά και εμείς φταίμε.

Στο κομμάτι που του αναλογεί, είναι αλήθεια πως ο κόσμος δεν έχει πια την ίδια θέληση να στηρίξει τον ΠΑΣ Λαμία φέτος. Είναι γεγονός πως στη μεγαλύτερη μερίδα των φίλων της ομάδας μας δεν υπάρχει σωστή οπαδική νοοτροπία. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, από τη στιγμή που ήρθαν τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα, τη στιγμή που η ΠΑΕ ζήτησε στήριξη, ο κόσμος γύρισε εντελώς την πλάτη στην ομάδα.

Και εδώ ήρθε η ώρα να μπούμε και εμείς -οι εκπρόσωποι του Τύπου- στο κάδρο. Βάζω και εμάς, το Lamia Ole μέσα για να είμαι απόλυτα δίκαιος. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς, οι νεότεροι σε ηλικία αν προτιμάτε κοιτάμε πως θα «πουλήσουμε» τη δουλειά μας, πως θα προβληθούμε, περισσότερο από όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να μην εξυπηρετούμε στην πράξη τον ΠΑΣ Λαμία. Να το πω διαφορετικά, σε πολλές περιπτώσεις στηρίζουμε τα πρόσωπα και όχι τον σύλλογο.

Εδώ θα γράψω κάτι χιλιοειπωμένο και ας πέσουν να με φάνε οι συνάδελφοι. Για το παραπάνω που έγραψα φταίει σε μεγάλο βαθμό το γεγονός πως οι περισσότεροι δεν αγαπάνε πραγματικά την Λαμία. Ή καλύτερα δεν την έζησαν στα δύσκολα για να την αγαπήσουν. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, οι περισσότεροι ρεπόρτερ του ΠΑΣ Λαμία δεν είναι πραγματικά οπαδοί του. Τη δουλειά τους κάνουν. Πράγμα που δεν είναι βέβαια κατακριτέο, αλλά δεν έχουν το συναισθηματικό δέσιμο ώστε να αντιληφθούν πότε πρέπει να μπει πλάτη και πότε όχι. Πότε πρέπει να βγει κάτι προς τα έξω και πότε πρέπει να «καλυφθεί».

Μόλις ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στην Τούμπα. Δεν ξέρω με τι κουράγιο θα το παρακολουθήσω μέχρι τέλους. Θέλω να πιστεύω ωστόσο, ότι όσοι καταφέρατε να διαβάσετε αυτό το σεντόνι ως εδώ, αντιλαμβάνεστε και εσείς το μερίδιο ευθύνης που σας αναλογεί και είστε διατεθειμένοι να βάλετε το λιθαράκι σας για να βελτιώσετε την κατάσταση.

Όλοι στο κάτω – κάτω το καλό της Λαμίας θέλουμε! Είτε γιατί είμαστε οπαδοί της, είτε γιατί είμαστε επαγγελματίες και κάνουμε τη δουλειά μας!

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ