Ακολουθήστε μας:

Άλλα αθλήματα

Φύκας: «Σαν να ξεκινάω πάλι από την αρχή»!

Ένα από τα «αναγκαία κακά» που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ερασιτέχνες αθλητές είναι οι τραυματισμοί, που τους κρατούν για μεγάλα διαστήματα εκτός δράσης.

Ειδικά σε νεαρές ηλικίες και μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Παντελής Φύκας.

Πλέον ανήκει στην ανδρική ομάδα του Έσπερου Λαμίας, από του οποίου τα τμήματα υποδομής προέρχεται. Υπήρξε δε, ένας από τους βασικούς συντελεστές της ανόδου του συλλόγου για πρώτη φορά στην Β’ Εθνική.

Ο νεαρός άσος ωστόσο, δεν πρόλαβε να το… χαρεί όπως ήθελε και την περσινή σεζόν σε μια προπόνηση τραυματίστηκε και έμεινε σχεδόν εκτός εννιά μήνες εκτός με χιαστούς.

Την περασμένη Κυριακή -και αφού τον τελευταίο καιρό συμμετείχε στις αποστολές- έκανε ντεμπούτο για φέτος, στην επική εντός έδρας νίκη επί της Δόξας Λευκάδας. Ο Γιάννης Σοφογιάννης τον πέρασε στο παρκέ για μόλις 45”, ο Φύκας όμως πρόλαβε και σκόραρε τρεις πόντους με τρίποντο στο τέλος του ημιχρόνου.

Με αφορμή την επιστροφή του στην ενεργό δράση, ο Θύμιος Αντωνόπουλος μίλησε με τον Παντελή Φύκα για λογαριασμό του Lamia Ole και ο τελευταίος μας είπε για όσα αντιμετώπισε καθώς και το ντεμπούτο του.

Αναλυτικά:

-Πως ήταν οι τελευταίοι εννιά μήνες; Πως ένιωθες που δεν μπορούσες να παίξεις κυρίως, αλλά και να βοηθήσεις την ομάδα;

«Ήταν αρκετά δύσκολο για μένα να συνηθίσω στις καινούργιες συνθήκες, δηλαδή να μην είμαι μέσα στο γήπεδο, γιατί μέχρι την στιγμή εκείνη έδινα τον καλύτερό μου εαυτό στο παρκέ και έκανα αυτό που μου άρεσε περισσότερο».

-Τον τελευταίο καιρό ήσουν στις αποστολές της ομάδας, αλλά όχι έτοιμος 100%, σε έτρωγε μέσα σου;

«Εννοείται αυτό! Όσο πλησίαζε ο καιρός, τόσο περισσότερο σκεφτόμουν την μέρα που θα επιστρέψω στο 100%».

-Και φτάνουμε στο ντεμπούτο… Παίρνεις εντολή να μπεις στον αγώνα, τα συναισθήματά σου εκείνη την στιγμή;

«Σαν να ξεκινάω από την αρχή και σαν να παίζω τον πρώτο μου αγώνα. Ειδικά με το χειροκρότημα του κόσμου… μεγάλη χαρά! Ωστόσο έπρεπε να κάνω αυτό που είπε ο προπονητής και να μείνω στο πλάνο».

-Ντεμπούτο με νίκη, και σκόρερ μάλιστα… όλα καλά;

«Η νίκη αυτή και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε, κάνει το ντεμπούτο δέκα φορές καλύτερο από ότι το σκεφτόμουν. Χαίρομαι πάρα πολύ κυρίως για την νίκη που την αξίζαμε όλοι μας, γιατί ήμασταν ομάδα από την αρχή του αγώνα και το δείξαμε μέχρι το τέλος. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο ήμασταν όλοι εκεί. Χαίρομαι επίσης που συνέβαλα έστω και λίγο στη νίκη αυτή, και ελπίζω να γυρίσω ξανά στο 100% και να βοηθήσω στους αγώνες που θα ακολουθήσουν».

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άλλα αθλήματα