Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

«Τρομάζει» το μέλλον!

Προφανώς σε στιγμές σαν αυτές που διανύουμε, το ποδόσφαιρο έχει εντελώς δευτερεύουσα σημασία. Κανένα ποδόσφαιρο και κανένα άθλημα γενικότερα δεν μπορεί να μπει στην ίδια εξίσωση με την ανθρώπινη ζωή.

Ωστόσο, θέλοντας και μη θα πρέπει να κοιτάμε και την επόμενη ημέρα. Μια επόμενη ημέρα που δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει. Γνωρίζουμε ωστόσο από τώρα πως θα είναι δύσκολη. Σε όλα τα επίπεδα, για όλους μας. Το ίδιο λοιπόν και για τον οργανισμό του ΠΑΣ Λαμία.

Αν και είναι πάρα πολύ νωρίς για να μιλήσουμε με ακρίβεια, θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το πως μπορεί να παρουσιαστεί η ομάδα μας τη νέα σεζόν. Αν φυσικά κυλήσουν ομαλά και οι συνθήκες το επιτρέψουν να έχουμε και πάλι πρωτάθλημα.

Θέμα τα τηλεοπτικά

Ένα από τα πρώτα θέματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν η Λαμία και οι υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος -κυρίως οι λεγόμενες μικρομεσαίες- είναι η τηλεοπτική τους στέγη. Είναι μάλλον απίθανο οι ΠΑΕ να εξασφαλίσουν συμβόλαια στο ύψος των περσινών. Έτσι κι αλλιώς, οι «κυανόλευκοι» είχαν φέτος το μικρότερο συμβόλαιο μεταξύ των ομάδων της Super League 1.

Μια… γεύση του «σφιχτού» μπάτζετ την πήραμε φέτος, αφού οικονομικά δεν έγιναν ανοίγματα. Βάσει λογικής λοιπόν, ανάλογα και ίσως πιο «σφιχτή» θα είναι η πολιτική και για την επόμενη χρονιά. Το συμβόλαιο -εκτός απροόπτου- θα είναι μικρό, επομένως αυτόματα ο ΠΑΣ Λαμία θα χάσει το βασικό του έσοδο. Όχι ότι θα είναι ο μοναδικός βέβαια.

Περιορισμένες χορηγίες

Από εκεί και πέρα, ένα ακόμα πρόβλημα που θα βρει μπροστά της η ομάδα μας είναι οι χορηγίες. Η κατάσταση που βιώνουμε είναι καταστροφική για τις περισσότερες επιχειρήσεις σε όλους τους κλάδους και είναι δεδομένο πως πολλές από αυτές θα αναγκαστούν είτε να περιορίσουν τα έξοδα τους, είτε ακόμα και να βάλουν «λουκέτο». Προφανώς λοιπόν, δεν υπάρχει χώρος για διαφήμιση.

Για τις περισσότερες επιχειρήσεις η διαφήμιση στο ποδόσφαιρο θα είναι… πολυτέλεια και είναι σίγουρο πως αυτό θα έχει αντίκτυπο και στον ΠΑΣ Λαμία. Δεδομένα θα επηρεαστεί το κομμάτι των χορηγικών συμφωνιών και δεδομένα οι «κυανόλευκοι» θα αναγκαστούν να ζήσουν με ένα ακόμα περιορισμένο έσοδο.

«Έχασε» εισιτήρια

Ένα ακόμα δεδομένο που υπάρχει, είναι πως η Λαμία έχασε τα έσοδα από τα εισιτήρια τριών, ή τεσσάρων αγώνων στο ΔΑΚ. Πιθανόν να είναι και παραπάνω… Ακόμα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί, ή όχι. Ακόμα εν τέλει όμως και να υπάρξει δράση, είναι σχεδόν σίγουρο πως τα ματς θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Πράγμα που σημαίνει πως οι «κυανόλευκοι» δεν θα εκδόσουν εισιτήρια για τα τρία, ή τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια που θα δώσουν. Δεν είναι καθόλου σίγουρο δε, πως δεν θα αναγκαστούν να δώσουν κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια και για την ερχόμενη σεζόν.

Τα δεδομένα

Ασφαλώς -ειπώθηκε και παραπάνω- πως είναι πάρα πολύ νωρίς για να μπορούμε να μιλήσουμε με «χειροπιαστά» επιχειρήματα. Αν ωστόσο μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι δεδομένο, αυτό είναι ένα. Στην καλύτερη περίπτωση η Λαμία θα πορευτεί με μια πολιτική ανάλογη της φετινής της. Με περιορισμένο μπάτζετ και προσεκτικές επιλογές.

Ούτως, ή άλλως οι δυνατότητες της διοίκησης δεν της επέτρεπαν να κάνει μεγάλα ανοίγματα. Είναι πολύ πιθανό λοιπόν το «μαχαίρι» που θα πέσει να είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ