Ακολουθήστε μας:

Στοίχημα

Η «Bloody Sunday», οι U2 και η μοναδική Ντέρι!

Δεν είναι μία, δεν είναι δύο. Είναι πολλές οι περιπτώσεις ομάδων που, για ποικίλους λόγους, εδρεύουν σε μια χώρα και μετέχουν στο πρωτάθλημα… άλλης. Και όχι μόνο οι προφανείς, επί παραδείγματι μερικές ουαλικές που έχουν ενταχθεί στην αγγλική λίγκα, γενικώς στη Βρετανία το συναντάς συχνά. Αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις περίεργες έως… κουλές. Βρετανικές… αναποδιές λοιπόν, μερικές γνωστές, όπως η Κάρντιφ και η Σουόνσι, ουαλικές που παίζουν από ιδρύσεως στις αγγλικές λίγκες. Μάλιστα η Κάρντιφ είναι η μόνη μη αγγλική ομάδα που έχει κατακτήσει το FA Cup, το 1927 και την ίδια χρονιά μάλιστα κατέκτησε και το Welch Cup ούσα ο μόνος σύλλογος παγκοσμίως με τέτοια επίδοση! Ούτε στις καλύτερες στοιχηματικές δεν θα το έβρισκες…

Η δε Τσέστερ είναι μια από τις παγκοσμίως σπάνιες περιπτώσεις ελέω… πόλης και γηπέδου: το «Ντέβα Στάντιουμ», όπου εδρεύει, βρίσκεται ακριβώς (κυριολεκτικά) στα σύνορα. Ο αγωνιστικός χώρος και οι τρεις από τις τέσσερις εξέδρες βρίσκονται επί ουαλικού εδάφους και μια τέταρτη (μαζί με τα γραφεία του συλλόγου) στην αγγλική πλευρά!

Υπάρχουν βέβαια και άλλες περιπτώσεις. Οι Αγγλονορμανδικές Νήσοι, ήτοι τα νησάκια στη Μάγχη, Τζέρσεϊ και Γκέρνσεϊ, που δεν ανήκουν σε καμία χώρα ως υπολείμματα του Δουκάτου της Νορμανδίας και όντας ανεξάρτητα από τα τέλη του 13ου αιώνα (!), θεωρούνται κτήσεις του Βρετανικού Στέμματος (και όχι τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου). Η Γκέρνσεϊ και οι Τζέρσεϊ Μπουλς ήδη μετέχουν στις μικρές αγγλικές κατηγορίες.

Στη λίστα και η Ντέρι, ομάδα που εδρεύει φυσικά στην προτεσταντική Βόρεια Ιρλανδία αλλά η πόλη κατά 70% απαρτίζεται από Καθολικούς. Μετά την «Bloody Sunday» του 1972 (που απαθανατίστηκε και στους στίχους του τραγουδιού των U2 στο άλμπουμ «War» του 1983) και τα αιματηρά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς των δύο δογμάτων και τον στρατό της Βρετανίας, αποβλήθηκε επ’ αόριστον ποδοσφαιρικά. Αλλά από το 1986 εντάχθηκε στη λίγκα της (καθολικής, στο θρήσκευμα) Ιρλανδίας.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest0 Comments


Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Στοίχημα