Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Σιγά μην φοβηθεί κιόλας…



Η ώρα της εκκίνησης για τον φετινό «μαραθώνιο» έφτασε! Σε κάτι λιγότερο από 12 ώρες η Λαμία ανοίγει την αυλαία του πρωταθλήματος στο -όχι και τόσο αφιλόξενο- «Κλεάνθης Βικελίδης». Αντίπαλος ο σαφώς ποιοτικότερος Άρης, που όμως πολλάκις μέχρι σήμερα έχει αποδείξει ότι δεν είναι και κανένα φόβητρο.

Προς Θεού θα πρέπει να πατάμε στα πόδια μας! Οι «κίτρινοι» είναι αυτοί που μπαίνουν ως φαβορί στο σημερινό ματς της πρεμιέρας. Δίκαια! Από την άλλη βέβαια, αυτή η «υπεροψία» με την οποία αντιμετωπίζουν τον ΠΑΣ Λαμία δεν έχει λογική. Και δεν έχει λογική, διότι η ομάδα μας έχει αποδείξει πως δεν τον… φοβάται τον Άρη.

Το απέδειξε και πέρυσι με το 1-1 εκεί μέσα, το απέδειξε και πρόπερσι που ηττήθηκε στο τέλος, το απέδειξε και το 2017, όταν πανηγύρισε στο «Βικελίδης» την άνοδο στη Superleague. Όσο μεγάλη κι αν ήταν η διαφορά δυναμικότητας των ρόστερ, η ουσία είναι πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι «κυανόλευκοι» σε καμία από τις τρεις επισκέψεις τους στη συμπρωτεύουσα δεν έχουν φύγει με σκυμμένο κεφάλι. Μακάρι να μην το κάνουν ούτε σήμερα…

Η αλήθεια είναι πως η «μυαλομένη» Λαμία που είδαμε στην πλειοψηφία των φιλικών της φετινής προετοιμασίας, αποτελεί σίγουρα υπολογίσιμο αντίπαλο. Η Λαμία που πάντα την θεωρούν αουτσάιντερ και καταφέρνει να σταθεί στα πόδια της, δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Αν μπει στο παιχνίδι προσηλωμένη στο πλάνο της, έχει κάθε λόγο να ελπίζει σε κάτι θετικό. Όχι βέβαια πως αν αυτό δεν έρθει αλλάζει κάτι.

Πάντως, είναι γεγονός πως -όπως σωστά σημείωσε χθες και ο Μίχαελ Ένινγκ– θα παίξει σημαντικό ρόλο το άδειο γήπεδο. Δεδομένα ο κόσμος του Άρη στα εντός «αυξάνει» την πίεση στον φιλοξενούμενο, όπως επίσης δεδομένα μιλάμε για ένα μεγάλο γήπεδο που με άδειες κερκίδες δεν θυμίζει έδρα.

Η ουσία είναι πως ο ΠΑΣ Λαμία «κατεβαίνει» χωρίς άγχος στην σημερινή του πρεμιέρα. Πάει για ότι καλύτερο και αν κάτι μπορεί να μας διδάξει το πρόσφατο παρελθόν, είναι πως όταν δεν έχει τίποτα να χάσει μπορεί να… καταπιεί σίδερα! Αρκεί βέβαια να του βγει και το ματς.

ΥΓ: Είναι λάθος να σταθούμε στις χθεσινές δηλώσεις του Ζήση Χατζηστραβού, που ούτε λίγο – ούτε πολύ στην πρώτη του τοποθέτηση μετά τη μεταγραφή του είπε πως αντιμετωπίζει τη Λαμία σαν… σκαλοπάτι. Κάποια πράγματα δεν λέγονται είναι η αλήθεια, αλλά είναι εξίσου άδικο να «κρεμάσουμε» ένα παιδί 20 χρονών για κάτι που είπε σε ζωντανή ροή σε εκπομπή λόγου στο ραδιόφωνο. Ας περάσει λοιπόν και στο εξής καλό θα είναι όσοι φοράνε τα κυανόλευκα, να είναι προσεκτικοί σε αυτά που λένε δημόσια.

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ