Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Μπορούμε τη νίκη!!!

Γράφει ο Δημήτρης Αμούντζιας

Το παιχνίδι του Π.Α.Σ. «ΛΑΜΙΑ» 1964 εναντίον του «ΑΡΗ» ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και η νίκη του επί της θαυμάσιας «κιτρινόμαυρης» ομάδας πέρασε στην ιστορία, ενώ συγχρόνως σταμάτησε και η κάθε είδους άποψη – κριτική από μερικούς «γνώστες» του «Βασιλιά του Ποδοσφαίρου». Ακολούθησε η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και πλέον οι συζητήσεις στα διάφορα ποδοσφαιρικά στέκια της πόλης μας κι όχι μόνο, παίρνουν και δίνουν για το Σαββατιάτικο παιχνίδι που δίνει η ομάδα μας εναντίον της πολύ καλής αντίστοιχης του Ο.Φ.Η. Ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο και για τα δύο ποδοσφαιρικά συγκροτήματα, αφού τόσο το φθιωτικό συγκρότημα όσο και το κρητικό έχουν ενισχυθεί από αρκετά έως πολύ κατά τη φετινή περίοδο και παρουσιάζονται ιδιαίτερα δυνατοί. Κι αυτό το έχουν αποδείξει ως τώρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αφού τα αποτελέσματα που έχουν φέρει είναι πολύ θετικά!

Οι «γαλανόλευκοι» θεωρούνται στην έδρα τους ακαταμάχητοι, αφού στον θρίαμβό τους εναντίον του πολύ καλού «ΑΡΗ» αυτό έδειξαν κι απέσπασαν το παρατεταμένο χειροκρότημα των φιλάθλων της. Από την άλλη ο Ο.Φ.Η. έχει φέτος πολύ καλή ομάδα, αφού έχει στο ενεργητικό του δυο σπουδαίες νίκες επί του «ΑΡΗ» Θ. και επί του Π.Α.Ο.Κ. Ακόμη φέτος έχει και πολύ καλό πάγκο. Στα σημαντικά ατού της κρητικής ομάδας είναι ο πολύ καλός προπονητής ο οποίος από τη στιγμή που ανέλαβε τον έχει αναστήσει κυριολεκτικά. Αυτή τη στιγμή ο κ. Βάλντας Νταμπράουσκας θεωρείται και είναι από τους κορυφαίους προπονητές που εργάζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ ιδιαίτερη ικανότητα έχει στο κοουτσάρισμα της ομάδας του και την μετατροπή ενός συστήματος σε άλλο, σε χρόνο ρεκόρ! Βέβαια, θεωρείται όπλο υπέρ της γηπεδούχου και το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει κόσμος από τον Ο.Φ.Η. Αντίθετα η λαμιώτικη ομάδα θα έχει τη θερμότατη συμπαράσταση του κόσμου της, αφού αναμένεται και πάλι το γήπεδο να γεμίσει και οι φίλαθλοι να παροτρύνουν την ομάδα μας να φθάσει στη νίκη. Μια νέα επιτυχία η οποία αν σημειωθεί θα αλλάξει τα δεδομένα μέσα στους γηπεδούχους και την επόμενη μεταγραφική περίοδο θα μπορέσει να ενισχυθεί και να «χτυπήσει» εκεί που θα θέσει νέο στόχο.

Πολύ σπουδαίο ρόλο για την κατάκτηση της νίκης θα διαδραματίσουν και οι φίλαθλοι. Οι «πνεύμονες οξυγόνου» της ομάδας μας θα πρέπει να ενισχύσουν αποτελεσματικά την ομάδα σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης με θερμό χειροκρότημα και κόσμια διαγωγή. Δυστυχώς, σε κάθε αγωνιστική υπάρχουν μερικοί οι οποίοι νομίζοντας ότι οι διαιτητές μας αδικούν, εκτοξεύουν εναντίον τους ύβρεις και σωρεία βωμολοχιών που σίγουρα βλάπτουν την ομάδα. Οι διευθύνοντες τις συναντήσεις στο γήπεδό μας ακούν τα πάντα που λέγονται στις κερκίδες και πολλές φορές για να «πάρουν το αίμα τους πίσω» προβαίνουν σε αλλόκοτα σφυρίγματα σε βάρος του γηπεδούχου. Τούτο δεν είναι ανακάλυψη του γράφοντα, αλλά ομολογία διαιτητών που στο παρελθόν έχουν διευθύνει παιχνίδι της ομάδας μας στο ΔΑΚ «Αθαν. Διάκος». Το θέμα «διαιτησία» είναι αποκλειστικά θέμα του Δ.Σ. κι όχι δικό μας. Τα άτομα που απαρτίζουν τη διοίκηση γνωρίζουν το θέμα αυτό και πώς να ενεργήσουν σε περίπτωση αδικίας μας. Και για να τελειώνω με το θέμα αυτό θα τονίσω ότι κι εκεί λίγο στον πάγκο της ομάδας κάποιοι θα πρέπει να είναι περισσότερο εγκρατείς. Και φυσικά δεν εννοώ μόνο τον αεικίνητο Γενικό μας Αρχηγό που δυστυχώς πριν δυο αγωνιστικές είχε αποβληθεί και τιμωρηθεί, αλλά και κάποιους άλλους που διαμαρτύρονται έντονα και με κάποιες χειρονομίες. Άλλωστε οι κύριοι αυτοί δεν έχουν καμιά δουλειά να προβαίνουν σε τέτοιες «εξεγέρσεις» ( το σωστό να λέγεται). Πέρα από τον προπονητή υπάρχει και Γενικός Αρχηγός που γνωρίζει και μπορεί να εφαρμόσει τα καθήκοντά του.  Άλλωστε δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι εκεί είναι η «βιτρίνα» της ομάδας μας και θα πρέπει η διαγωγή όλων να δίνει πόντους στην ομάδα μας, όπως δίνει η συμπεριφορά του προπονητή μας κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΟΚΟΛΟΥ. Πραγματικά, ο τεχνικός μας ηγέτης με την τεράστια εμπειρία του και τον ήρεμο ποδοσφαιρικό του χαρακτήρα, ανυψώνει το γόητρο του συλλόγου στον οποίο εργάζεται και του δίνει πολλούς πόντους. Άλλωστε, και σαν ποδοσφαιριστής, υπήρξε πράος και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι χαίρει εκτίμησης των ομάδων στις οποίες έχει αγωνισθεί και μάλιστα του διαμετρήματος ενός ΠΑΟ, ενός ΠΑΟΚ, ενός «ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ» (Κυπελλούχου επί εποχής του) και της Εθνικής Ομάδας Ανδρών. Τα πιο πάνω τα καταθέτω πάντα ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ, μη θέλοντας να θίξω ούτε στο ελάχιστο κάποιον!!!

Η «Λαμία» διαθέτει όλα τα «όπλα» προκειμένου να παίξει ωραίο ποδόσφαιρο, να καταβάλει την πολύ καλή κρητική ομάδα και να πάρει το «τρίποντο». Γιατί, αν το Σάββατο το βραδάκι έχουμε άλλους τρεις πόντους στο τσεπάκι μας, τότε θα αλλάξουν ΣΙΓΟΥΡΑ αρκετά στην ομάδα μας, φυσικά, προς το καλύτερο! Προσωπικά, πιστεύω, αν πιάσουμε απόδοση παραπλήσια με αυτή που έπιασαν οι παίκτες μας στον θρίαμβο επί του «Άρη Θ.», θα είναι από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να μας ξεφύγει το τρίποντο!!!

«ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ»!!!

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest



0 Comments


Oldest

Newest
Most Voted

Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ