Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

Οι μετεωρίτες της εποχής

Γράφει ο Δημήτρης Αμούντζιας

Κάποτε, νεαρός γαρ και καθισμένος στις τσιμεντένιες κερκίδες του τότε «Εθνικού Σταδίου Λαμίας», μονολογούσα ισχυριζόμενος με σιγουριά, ότι όταν η παρούσα (τότε) γενιά θα έχει «φύγει» λόγω ηλικίας, θα παρακολουθούμε την ομάδα της πόλης μας κάτω από άλλη οπτική γωνία. Δεν θα υπάρχουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες «προπονηταράδες», θα έχουν εξαφανισθεί τα διάφορα «κοσμητικά επίθετα» που εκτοξεύονταν με ακρίβεια στους ποδοσφαιριστές μας για τυχόν σφάλματά τους, δε θα υπάρχον οι «σερ» του ποδοσφαίρου μας για να προτείνουν ή και να δίνουν οδηγίες στους προπονητές για το τι θα πρέπει να κάνουν.

Τα χρόνια πέρασαν, οι παλιοί συμπολίτες μας «έφυγαν» και οι τότε νέοι μεγαλώσαμε αρκετά και μπήκαμε στην τρίτη ηλικία. Ο Α.Σ. «ΛΑΜΙΑ» έπαψε πια υφίσταται με το τότε όνομά του, οι «γαλάζιες» και «λευκές» φανέλες αντικαταστάθηκαν από διάφορες παντός χρώματος αλλά όλα τα λεκτικά σύνολα των δεκαετιών ΄60 και ΄70 όχι μόνο δεν εξαλείφθηκαν αλλά ισχυροποιήθηκαν ακόμη πιο πολύ. Και δυστυχώς δεν είναι μόνο ότι οι τωρινοί άλλοτε νεαροί φίλαθλοι που μεγάλωσαν δεν «έκοψαν» τη συνήθεια εκείνη, αλλά και οι σημερινοί νεαροί (ευτυχώς κάποιοι) ακολουθούν τα ήθη κι έθιμα των προγόνων τους. Εκείνο όμως που είναι εντυπωσιακό, φαντάζουν οι μεγαλοστομίες ορισμένων δήθεν φιλάθλων του παρελθόντος, τότε που όταν η ομάδα μας είχε περιέλθει στο χείλος της απόλυτης καταστροφής, αυτοί που ή ήταν στα χωριά τους ή έβριζαν και διακωμωδούσαν την κορυφαία ομάδα της πόλης μας. Και σήμερα, όχι μόνο μετακόμισαν στην πόλη μας, όχι μόνο έχουν άποψη για τον «κυανόλευκο» σύλλογο, αλλά εκφέρουν και γνώμη για πρόσληψη προπονητή, μεταγραφές ποδοσφαιριστών, οργάνωση των ομάδων «Κ» κ.ά Στο άκουσμα τους αρχικά σε πιάνουν τα γέλια, στη συνέχεια όμως σε περιλούζει η λύπη!

Η ποδοσφαιρική περίοδος 2023-2024 ανήκει πια στο παρελθόν, με την ομάδα μας να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε, έναν πραγματικό άθλο, αφού κατέλαβε την έκτη (6η) θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Η θέση αυτή είναι η «οροφή» μας αφού τις πέντε πρώτες ομάδες δεν μπορούμε να τις συναγωνιστούμε ή ανταγωνιστούμε με τις τωρινές συνθήκες. Μάλιστα, η «αγαπημένη» του φθιωτικού αθλητισμού μας απέδωσε και πολύ καλό ποδόσφαιρο, κάνοντας όλη τη φίλαθλη Ελλάδα να την παραδεχθεί και να εκφέρει θετικότατη γνώμη για τη φετινή παρουσία του συγκροτήματός μας. Με τη λήξη του πρωταθλήματος το Δ.Σ. «μίλησε» με κάποιους ποδοσφαιριστές για συνέχισε της καριέρας τους, οι οποίοι όμως αρνήθηκαν να συνεχίσουν με τα χρήματα που τους πρότεινε η ομάδα τους. Και τούτο γιατί το Δ.Σ. τους είπε ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους. Κι αντί οι «κάποιοι» αυτοί δήθεν φίλαθλοι να περιμένουν τις ενέργειες των διοικούντων, έχουν αρχίσει και λένε τα χίλια – μύρια!

Σήμερα, μάλιστα, γνωστός «Λαμιάρας» που δεν «τον ξέρει ούτε η μάνα του», έλεγε με βροντερή φωνή και στο κέντρο της Λαμίας ότι ο Παπαϊωάννου θα έπρεπε να κρατήσει όλους τους παίκτες, ικανοποιώντας τις όποιες απαιτήσεις τους. Μόνο που δε μας είπε ο κύριος αυτός, ο ίδιος πόσα χρήματα θα βάλει προκειμένου να γίνει κάτι τέτοιο; Θέλεις, φίλε, να κρατήσεις τον Σλίβκα; Πήγαινε στον Παπαϊωάννου και πες του: Πρόεδρε πόσα βάζεις εσύ; Τα υπόλοιπα τα βάζω εγώ και τον κρατάμε. Το ίδιο να κάνει και για τον Βόκολο και για τον Τσιλούλη και για τον Καρλίτος και για τον Κοσέλεφ και για όλους. Δηλαδή, ο φίλος έλεγε με δυο λόγια ο Παπαϊωάννου να πουλήσεις τις επιχειρήσεις του για να κάνει το κέφι το δικό του. Δεν παίρνω το μέρος του Παπαϊωάννου τον οποίο ούτε έχω ούτε με έχει ανάγκη! Όμως δε θα πρέπει να λέμε εξωπλανητικά πράγματα.

Ένας άλλος γνωστός για τα υβριστικά του λόγια, βροντοφώναζε ότι θέλει δυο Γερμανούς σέντερ-μπακ που είναι σκληροτράχηλοι. Εντάξει, φίλε μου καλέ. Πλήρωσέ τους και πάρε όχι μόνο Γερμανούς αλλά και Ταϋλανδούς, Γιαπωνέζους κι ένα μπακ από το …Νεπάλ. ΄Όλα τα πιο πάνω τα γράφω με αθλητικό πόνο γιατί μερικοί (και δεν είναι λίγοι) έχουν ξεφύγει εντελώς. Δεν λέω ότι το Δ.Σ. δεν κάνει λάθη. Μπορεί να κάνει, άλλωστε άνθρωποι είναι. Εκείνο όμως που με πειράζει είναι το ότι δεν περιμένουμε να δούμε πρώτα τις ενέργειες των υπευθύνων και μετά συμφωνούμε ή διαφωνούμε με αυτές. Δεν λέω σαν φίλαθλοι να μην κάνουμε κριτική. ΄Όμως την κριτική θα πρέπει να την κάνουμε με το τέλος των ενεργειών κι όχι πριν αυτές ενεργοποιηθούν!

Όλα  τα χρόνια, από το 1964 μέχρι την έλευση του Παπαϊωάννου, όλοι λέγαμε να έρθει κάποιος με χρήματα μήπως κι ανεβούμε κάποτε στη Β΄ Εθνική. Και τώρα που είμαστε η έκτη (6η) ομάδα στον ελληνικό χώρο, κάνουμε αρνητική κριτική, σε ποιον; Σ΄ αυτόν που μας πήρε από τον αγώνα-ντέρμπι με τη «Θύελλα» Ροδωνιάς και μας έφτασε να κερδίζουμε τον «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ» και να φέρνουμε ισοπαλίες με τον ΠΑΟ μέσα στη Λεωφόρο κι εδώ με τον πρωταθλητή Ελλάδας Π.Α.Ο.Κ. Έλεος, κύριοι … Και ειδικά εμείς οι φίλαθλοι της ομάδας μας δε θα πρέπει να λησμονούμε τη λαϊκή παροιμία η οποία λέει ότι «την αξία κάποιου την αντιλαμβανόμαστε όταν τον χάνουμε». Ας το καταλάβουμε όλοι για τα καλά!!!

3 απαντήσεις στο “Οι μετεωρίτες της εποχής”

 1. Λαμιώτης Avatar
  Λαμιώτης

  Παρά πολύ σωστό άρθρο!!! Η σωστή κριτική σε λογικά πάντα πλαίσια πάντα είναι καλοδεχούμενη και ίσα ίσα καλύτερο μπορεί να σε κάνει!!! Η γκρίνια και η μιζέρια. Οι λαμιώτες αυτή πρέπει να αποβάλλουν από την ζωή τους όχι μόνο για την ομάδα αλλά και γενικότερα. Τώρα αυτοί που κράζουν έτσι για να κράξουν δυστυχώς δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε τα μυαλά!!! Εμείς είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που αυτή η ομάδα είναι στην πρώτη Εθνική και μας κάνει χαρούμενους και υπερήφανους όλα αυτά τα χρόνια. Στήριξη στην ομάδα όχι μόνο στα λόγια αλλά και με πράξεις αγοράζοντας ένα διάρκειας όχι για τα πρόσωπα που υπάρχουν στην ομάδα αλλά για την ιδέα που λέγεται ΛΑΜΙΑ!!! Πίστη σε αυτή και τα καλύτερα θα έρθουν!!! FORZA LAMIARA!!!

 2. Lamiotis Avatar
  Lamiotis

  Σε όσα αναφέρεσθε κ. Αμουνζα, συμφωνώ, πλην ενός βασικού και αδιαπραγματευτου σημείου, που ισως να σας διέφυγε, η ισως εσκεμμένως για λογους ευνοητους, το αποφύγατε να το σχολιασετε.
  Και πιο είναι αυτο; Ένα γνωστό απόφθεγμα λέει ότι, δεν μπορούμε να βαζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Και τι θέλω να πω με αυτο; Ότι δεν μπορεί, η μάλλον δεν έχει το γνώθι σεαυτον η οποια διοικηση, δλδ να διαπραγματεύεται παίκτες μετα την απομάκρυνση του κ. Βοκολου και μετα να ψάχνει για προπονητη. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο η ανακολουθο της οποιας απλή ακόμη λογικης. Αν είναι έτσι, ας αναλάβει κι ένα μέλος της διοίκησης να προπονεί και να κουμανταρει-κοοθτσαρει την ομάδα. Μη μας τρελλαινρις κι εσείς κ. Αμουντζα, μετα την εγκληματική αυτή τακτικη-πρακτικη. Μήπως κάνω λάθος κ. Αμουντζα που πιείτε τη νησσα γι αυτο το λογο;

 3. Φάνης Σκαρης Avatar
  Φάνης Σκαρης

  Συγχαρητήρια!!.Πολυ σωστά όλα όσα αναφέρεται.

3 Comments

3 Comments

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ