Ακολουθήστε μας:

ΕΠΣ Φθιώτιδας

Λέντας στο lamiaole.gr: «Έχουμε αποκτήσει το σεβασμό»!

Μετά από πέντε αγωνιστικές στη φετινή Γ’ Εθνική, όλοι μιλούν και πάλι για τον Αστέρα Σταυρού. Με παθητικό 34 γκολ στα φιλικά της προετοιμασίας, οι «κοκκινόμαυροι» για πολλούς ήταν το απόλυτο φαβορί για τον υποβιβασμό πριν τη σέντρα στο φετινό πρωτάθλημα.

Αλλά τους διέψευσαν όλους πανηγυρικά! Βρίσκονται μόνοι τους στη δεύτερη θέση και στο -1 από την κορυφή και την Ελλάς Σύρου. Και μάλιστα με μόλις δύο γκολ κατά!

Ενόψει του ντέρμπι κορυφής στο Λιανοκλάδι με τους νησιώτες, το lamiaole.gr συνομίλησε σήμερα με τον Βαγγέλη Λέντα. Τον προπονητή της ομάδας της Λαμίας και τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από το… αγωνιστικό θαύμα που συντελείται στο Σταυρό.

Ο κόουτς δεν θέλησε πάντως να πει μεγάλα λόγια. Έκανε λόγο για την… ιδιοσυγκρασία του συλλόγου να επιβιώνει και δικαίωση των ανθρώπων που στηρίζουν την ομάδα της περιοχής του. Επισήμανε πως στόχος είναι η γρήγορη παραμονή και σχολίασε πως σε όλα τα παιχνίδια ο Αστέρας έχει ως πλάνο να κάνει το παιχνίδι του και να πάρει ότι παραπάνω μπορεί.

Παράλληλα, έκανε κάλεσμα στους Λαμιώτες να στηρίξουν το προσεχές Σάββατο (26/10, 16:00) τους «κοκκινόμαυρους» στο ντέρμπι κορυφής του ομίλους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Περιμένατε η ομάδα να κάνει τόσο καλή εκκίνηση φέτος;

«Η ομάδα στην προετοιμασία αντιμετώπισε τρεις πολύ σοβαρούς τραυματισμούς, οι οποίοι δυστυχώς επήρεασαν όλο τον σχεδιασμό μας καθώς και τα πλάνα που είχαμε για τον τρόπο που θα παίζουμε.

Αυτή η ομάδα έχει ένα τεράστιο προσόν. Πιστεύει πάντα στο καλύτερο, οπότε παρόλο που στα οκτώ φιλικά προετοιμασίας δεν κάναμε ούτε μια νίκη και δεχτήκαμε 34 γκολ, εμείς ξέραμε ότι όταν έρθει η ώρα θα είμαστε έτοιμοι. Και έτσι φαίνεται τελικά, καθώς μετά από πέντε αγωνιστικές βρισκόμαστε στην δεύτερη θέση και έχουμε δεχτεί μόλις δύο γκολ».

Αγωνιστικά πoιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του Αστέρα σε αυτές τις πρώτες στροφές του πρωταθλήματος;

«Αγωνιστικά το μυστικό κρύβεται στην δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις αλλά και στην ψυχή και τον εγωισμό που διαθέτουν οι ποδοσφαιριστές μας. Στην ομάδα μας δεν υπάρχει αναλυτής, όμως είμαστε τυχεροί που πλέον υπάρχουν live μεταδόσεις που γίνονται και έτσι μπορούμε να δούμε κάποια τρωτά σημεία των αντιπάλων μας. Έτσι μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε και να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Είμαστε σε «καλό φεγγάρι» και πιστεύω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να μαζεύουμε βαθμούς, που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από το να σωθούμε».

Τι περιμένετε να δείτε στο ντέρμπι με την Ελλάς Σύρου;

«Η Ελλάς Σύρου -το έχω αναφέρει από την δεύτερη αγωνιστική- ότι για εμένα είναι από τις καλύτερες ομάδες που έχω δει στον όμιλο μας. Μια ομάδα με ενέργεια, δύναμη πολύ καλή άμυνα, αλλά και πολλές επιθετικές αρετές, η οποία μπορεί να σου δημιουργήσει πολλά προβλήματα αν δεν είσαι συγκεντρωμένος 100%.

Εμείς έχουμε διαφορετικό στόχο από την Ελλάς, οπότε ότι πάρουμε από αυτό το παιχνίδι θα είναι στα συν μιας και πιστεύω πως δύσκολα ομάδες που θέλουν να σωθούν -όπως εμείς- θα πάρουν κάτι από αυτήν.

Θα κάνουμε ότι σε κάθε παιχνίδι έχοντας το δικό μας πλάνο φυσικά και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε. Πιστεύουμε σε εμάς και αυτό είναι κάτι που το βγάζουμε σε όλα τα παιχνίδια».

Πόσο σημαντική είναι για την ομάδα η εξασφάλιση του γηπέδου του Λιανοκλαδίου σαν έδρα;

«Το ότι η ομάδα εξασφάλισε ένα γήπεδο, το οποίο είναι σαφώς καλύτερο από το περσινό δικό μας, είναι σημαντικό. Όπως είπα και παλιότερα όλοι παραπονιόντουσαν για το γήπεδο μας, αλλά και εμείς θα μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερους βαθμούς αν ήταν καλύτερο.
Οπότε σίγουρα είναι ένα θετικό για την ομάδα μας».

Πόσο έχει αλλάξει σε δυναμική τον Σταυρό αυτή η διετία που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική;

«Σίγουρα στην αρχή της χρονιάς ακούγοντας, ή διαβάζοντας ο κόσμος ότι στα φιλικά παιχνίδια μας ήμασταν κάκιστοι, νομίζω ότι όλοι πίστευαν πως θα είμαστε από τις ομάδες που θα πέσουν και εύκολα. Η ομάδα μας όμως έδειξε χαρακτήρα στα επίσημα και αυτή τη στιγμή έχουμε αποκτήσει έναν σεβασμό από τους αντιπάλους μας, ο οποίος φαίνεται και μέσα στο γήπεδο με το πώς μας αντιμετωπίζουν.

Στον αγώνα με τον Μιλτιάδη που παίξαμε, όλος ο κόσμος εκεί μας έδινε συγχαρητήρια για αυτά που έχουμε πετύχει από πέρυσι και μάλιστα αυτό συνέβη πριν τον αγώνα. Δηλαδή πριν την νίκη μας εναντίον τους και αυτό φυσικά συνεχίστηκε και με το τέλος του αγώνα. Και μέσα από την ομάδα του Μιλτιάδη μας υποδέχτηκαν οι άνθρωποι λέγοντας μας πως θα ήθελαν να είναι ο Σταυρός της φετινής σεζόν.

Αυτά τα λόγια από μόνα τους καταλαβαίνετε πόσο μας ανεβάζουν την ψυχολογία και δικαιώνουν τους ανθρώπους που εμπιστεύτηκαν αυτά τα παιδιά της περιοχής μας, που αποδεικνύουν πως αξίζουν να αγωνίζονται σε αυτές τις κατηγορίες. Αυτά τα παιδιά και αυτή η διοίκηση αξίζουν ένα γεμάτο γήπεδο με παλμό το Σάββατο. Και αν έρθει και η νίκη θα είναι κάτι το οποίο για άλλη μια φορά θα ακουστεί το όνομα της περιοχής σε όλη τη Ελλάδα.

Τους περιμένουμε να έρθουν να μας στηρίξουν. Αν όχι τώρα, τότε πότε»;

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest



0 Comments


Oldest

Newest
Most Voted

Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

ΕΠΣ Φθιώτιδας