Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

«Βολεύει» τη Λαμία η αναδιάρθρωση;

«Βολεύει» τη Λαμία η αναδιάρθρωση;

Το θέμα της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος έχει επανέλθει στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα με τη σεζόν να βαδίζει στο τέλος της. Πως επηρεάζει όμως τη Λαμία ενδεχόμενη αλλαγή στα δεδομένα;

Μπορεί το περιβόητο νομοσχέδιο ακόμα να μην έχει περάσει από τη Βουλή, ο Γιώργος Βασιλειάδης ωστόσο επιμένει πως το πλάνο βαδίζει ως έχει. Ότι -όπως έχει συμφωνηθεί εξ’ αρχής- τρεις ομάδες θα υποβιβαστούν από τη Super League και ο 13ος θα δώσει αγώνα μπαράζ. Από τη στιγμή ωστόσο που στην… ουρά της βαθμολογίας γίνεται ο κακός χαμός, είναι λογικό οι ομάδες της Λίγκας να προσπαθούν με κάθε τρόπο να «αναβάλουν» την απόφαση, με στόχο την σωτηρία τους.

Για αυτό ο οργανισμός αποφάσισε να δημιουργήσει ειδική επιτροπή, για να συναντηθεί με τον υφυπουργό Αθλητισμού μεσοβδόμαδα. Συνάντηση που ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει, από τη στιγμή που ο τελευταίος είναι αρνητικός σε αυτό το ενδεχόμενο.

Αλήθεια όμως, πόσο βολεύει τη Λαμία ενδεχόμενη αλλαγή σχεδίων και αναβολή της αναδιάρθρωσης για φέτος;

Υπολογίζει στο τηλεοπτικό συμβόλαιο

Ξεκινάμε από τα βασικά. Αυτό που «καίει» τις περισσότερες ομάδες της Super League, είναι το τηλεοπτικό τους συμβόλαιο. Πέρυσι φτάσαμε στο ύστατο σημείο για να βρεθεί λύση με τα τηλεοπτικά και εν τέλει η ΕΡΤ αποφάσισε να μην… αδικήσει τις ΠΑΕ, προσφέροντας τους ικανοποιητικά συμβόλαια. Τα χρήματα αυτά, είναι το μεγαλύτερο έσοδο τόσο για την ομάδα μας, όσο και για τις περισσότερες αντιπάλους της. Υπολογίζουν οι «κυανόλευκοι» σε αυτά τα λεφτά.

Μπορεί άμεσα να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες, ωστόσο δεδομένα θα πάει πίσω το μακροπρόθεσμο πλάνο. Για να είμαστε πιο ξεκάθαροι, η Λαμία πιθανότατα υπολογίζει πως τα έσοδα από τα τηλεοπτικά της δικαιώματα για τη νέα σεζόν, είναι αυτά με τα οποία θα κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι. Εφόσον η αναδιάρθρωση δεν γίνει εν τέλει, οι άνθρωποι της ομάδας είναι πολύ πιθανό να μπουν σε μια διαδικασία εύρεσης τηλεοπτικής στέγης και πάλι. Όρος εξάλλου για τη «συμφωνία των επτά» με την ΕΡΤ, ήταν η αναδιάρθρωση. Κάτι που σημαίνει πως αν αυτή δεν συμβεί, το κρατικό κανάλι έχει το δικαίωμα να σπάσει το δεύτερο έτος του συμβολαίου και οι σύλλογοι να βρεθούν με… τρύπα στον προϋπολογισμό.

Δεν είναι εντελώς απίθανο να βρουν ανάλογο συμβόλαιο εφόσον φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Το πιο πιθανό σενάριο ωστόσο, είναι πως αυτά τα λεφτά δύσκολα θα τα βρουν στην αγορά. Αυτό που είναι δεδομένο πάντως, είναι πως θα χρειαστεί να ξοδευτούν χρήματα από τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της ΠΑΕ, προκειμένου να μην μείνει πίσω ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Θα διαταραχθούν δηλαδή οι ισορροπίες στο οικονομικό κομμάτι.

Αδικημένη αν δεν γίνει αναδιάρθρωση

Η στάση της Λαμίας μέχρι στιγμής στο όλο θέμα, είναι στάση αναμονής. Επισήμως οι «κυανόλευκοι» δεν παίρνουν θέση ούτε υπέρ, ούτε κατά. Αυτό προφανώς γίνεται και για… δημόσιες σχέσεις. Για να μην δημιουργηθούν αντιπαλότητες με τις υπόλοιπες ομάδες. Δεδομένα ωστόσο, από τη στιγμή που άμεσα η αναδιάρθρωση δεν θα τους επηρεάσει (με δεδομένο πως έχει εξασφαλισεί η παραμονή), βγαίνουν αδικημένοι από την όλη διαδικασία.

Διότι αν πράγματι η αναδιάρθωση δεν γίνει φέτος, αυτό σημαίνει πως όλος ο φετινός σχεδιασμός, όλα τα χρήματα που δαπανήθηκαν, θα μπορούσαν να περιοριστούν. Στόχος εξ’ αρχής ήταν η παραμονή. Θα μπορούσε για παράδειγμα η διοίκηση να έχει πιο περιορισμένο μπάτζετ, γνωρίζοντας πως φέτος θα υποβιβαστούν μόλις δύο ομάδες.

Advertisement
Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ