Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

Ολοταχώς για «Αθανάσιος Διάκος»!

Το Δημοτικό συμβούλιο της Λαμίας στη συνεδρίαση της Τετάρτης ενέκρινε την αλλαγή ονομασίας του γηπέδου της ομάδας της πόλης, από Αθανάσιος Διάκος.

Η δημοτική αρχή ήθελε αρχικά να το αναβάλει για να ζητήσει κ άλλες εισηγήσεις, ωστόσο το θέμα συζητήθηκε ύστερα από επιμονή του δημοτικού συμβούλου και προέδρου του ερασιτέχνη, Πάνου Φώσκολου.

Πλέον αναμένεται να περάσει η έγκριση από την κοινότητα της πόλης – την οποία απαρτίζουν τοπικοί σύμβουλοι – και την επιτροπή ονοματοδοσίας της αποκεντρωμένης διοίκησης.

Δύο επιτροπές που έχουν καθαρό γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Εκτιμάται δε ότι στο νέο πρωτάθλημα η Λαμία θα παίζει πλέον στο “Αθανάσιος Διάκος”.

Υπενθυμίζουμε ότι άλλα δύο γήπεδα της Super League φέρουν ονόματα αγωνιστών του 1821. Είναι το γήπεδο του Ολυμπιακού, “Γ. Καραϊσκάκης” κι αυτό του Αστέρα στην Τρίπολη, “Θ. Κολοκοτρώνης”.

Ο Αθανάσιος Διάκος (4 Ιανουαρίου 1788 – 24 Απριλίου 1821) ήταν ένας από τους Έλληνες πρωταγωνιστές ήρωες-οπλαρχηγούς του πρώτου έτους της Επανάστασης του 1821 που έδρασε στη Στερεά Ελλάδα. Τον Απρίλιο του 1821 σε συνεργασία με άλλους οπλαρχηγούς κατέλαβε το φρούριο της Λιβαδειάς και χρησιμοποιώντας το σαν ορμητήριο, έδωσε πολλές νικηφόρες μάχες. Κατέλαβε την γέφυρα της Αλαμάνας και στις 23 Απριλίου του ιδίου έτους έδωσε μάχη με τα στρατεύματα του Ομέρ Βρυώνη. Στη μάχη αυτή συνελήφθη και αφού μεταφέρθηκε στη Λαμία δολοφονήθηκε με ανασκολοπισμό (λογοτεχνικά αναφέρεται ότι “σουβλίστηκε”) από τους Τούρκους και κάηκε στις 24 Απριλίου 1821.

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest



0 Comments


Oldest

Newest
Most Voted

Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

ΠΑΣ Λαμία