Ακολουθήστε μας:

Οι υπόλοιποι

Τη Δευτέρα η τροπολογία για την αναδιάρθρωση!

Την προσεχή Δευτέρα θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής η περιβόητη αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «a-sports.gr», η τροπολογία κατατέθηκε τα ξημερώματα στης Παρασκευής με τίτλο: «Ρυθμίσεις θεμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου», αριθμεί πέντε σελίδες και θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα, ουσιαστικά η τροπολογία «κλειδώνει» τις Super League, Super League 2 και Football League, με τις δύο τελευταίες να διαχειρίζονται από την Ένωση Β’ Εθνικής και να έχουν κεντρική διαχείριση στα τηλεοπτικά. Κάτι που ασφαλώς δεν ισχήυει για τη «μεγάλη» κατηγορία.

Με την παραπάνω εξέλιξη, τελειώνει οριστικά το ζήτημα των 14ων ομάδων στη Super League. Ένα θέμα που πιθανότατα ωστόσο θα φέρει «κόλλημα», είναι τι θα συμβεί με τους πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής, οι οποίοι στην ουσία θα συνεχίσουν να αγωνίζονται σε επίπεδο τρίτης κατηγορίας. Εναλλακτικές ωστόσο υπάρχουν, όπως για παράδειγμα να γίνουν μπαράζ ανάμεσα τους, για να ανέβουν οι δύο από τους οκτώ πρώτους τον ομίλων.

Advertisement
Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι υπόλοιποι