Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

«Η Λαμία να εκμεταλλευτεί την επιτυχία της ομάδας της»!

Έχοντας πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας στα κοινά και αγαπώντας στην πράξη τη Λαμία, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές…

Ο λόγος για την Πάττυ (Παναγιώτα) Γαλατά, η οποία είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον συνδυασμό «Περήφανη πόλη» του Θύμιου Καραΐσκου.

Το Lamia Ole συνομίλησε μαζί της για τις επερχόμενες εκλογές και μας ικανοποίησε όλες μας τις απορίες. Ρωτήσαμε θέματα που θεωρούμε ότι ενδιαφέρουν όλους και όλες μας και η κ. Γαλατά ήταν κάτι παραπάνω από κατανοητή.

Ασφαλώς δεν μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην ποδοσφαιρική Λαμία, για την οποία η κ. Γαλατά είχε μόνο καλά λόγια να πει και προτάσεις που θα μπορούσε η επιτυχία της να γίνει «όπλο» για την πόλη.

Αναλυτικά:

-Τι θέλετε ν’ αλλάξετε στη Λαμία;

Όπως πολύ ορθά διατυπώσατε στην ερώτηση σας, η λέξη κλειδί εδώ είναι το «αλλάζω». Αυτό που επιθυμώ λοιπόν είναι να αλλάξει η εικόνα αυτής της πόλης που ζω, δραστηριοποιούμαι και αγαπώ. Θεωρώ ότι η μορφή της απεικονίζει μιας παραπαίουσας πόλης, η οποία αδυνατεί να προσελκύσει οποιονδήποτε επισκέπτη. Η επίτευξη αυτού του στόχου μπορεί να γίνει με τη βελτίωση της καθημερινότητας μας και φυσικά με διάφορους τρόπους. Είτε με πολιτιστικά δρώμενα, ή με αθλητικές διοργανώσεις και υποδομές και προπάντων με τη συνεργασία των φορέων της πόλης.

– Πώς μπορεί η εμπειρία σας στην Περιφέρεια να σας βοηθήσει στο αυτοδιοικητικό έργο στη Λαμία;

Η ενασχόληση μου με την αυτοδιοίκηση μετρά από το 1999, με της εκλογή της τότε δημοτικής αρχής του Γ. Κοτρωνιά. Από εκείνη απέκτησα μια πολύ καλή εμπειρία και τη λειτουργία του Δήμου και το ανθρώπινο δυναμικό του. Αργότερα, η επαγγελματική μου πορεία στο Β’ βαθμό της αυτοδιοίκησης και δη στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, διεύρυνε το γνωστικό μου πεδίο σε πιο πρακτικά θέματα, αλλά και χρηματοδοτικών εργαλείων και το χειρισμό δύσκολων καταστάσεων.

Η επαγγελματική μου εμπειρία με την έως τώρα διαδρομή μου και στους δύο βαθμούς αυτοδιοίκησης πιστεύω, ότι αποτελεί σημαντικό εφόδιο που μπορεί να οδηγήσει στη μετάδοση αυτής της τεχνογνωσίας που έχω αποκτήσει, όπως στην επίλυση πιθανών προβλημάτων που μπορούν να παρουσιαστούν από τις παθογένειες μιας διοίκησης, ή την αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων που υπερθεματίζουν πάνω σε τομείς όπως αναπλάσεις, περιβάλλον, αθλητικών υποδομών κ.α.

– Είναι στο πλάνο σας να επιδιώξετε να έλθουν μεγάλες διοργανώσεις στην πόλη;

Η 10ετή μου εμπειρία στο γραφείο δημοσίων σχέσεων, η διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων και η προβολή του Δήμου ήταν από τους κυρίαρχους στόχους. Η φιλοξενία εκδηλώσεων, όπως το WRC (σ.σ. World Rally Championship), το Final 4 και το All Star Game του μπάσκετ, το δίκτυο αδελφοποιήσεων, καθώς και η υποδοχή μεγάλων θεατρικών παραστάσεων.

Θα σας έλεγα λοιπόν, ότι βεβαίως η δική του επιδίωξη, καθώς και του συνδυασμού μας, είναι η βελτίωση του πολιτιστικού γίγνεσθαι, καθώς και η προσέγγιση μεγάλων και σημαντικών διοργανώσεων, ώστε μέσα από ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης, να γίνει ο Δήμος Λαμιέων ένας προορισμός, αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και εκμεταλλευόμενος τη γεωγραφική του θέση στο κέντρο της χώρας.

– Γιατί αποφασίσατε να κατέβειτε υποψήφια;

Η συμμετοχή μου σε πολλαπλές εκλογικές διαδικασίες ήταν πάντα δεδομένη. Απλά αυτή τη φορά επέλεξα να μην είμαι στο παρασκήνιο, αλλά να συνεισφέρω τις υπηρεσίες μου στον τόπο από το προσκήνιο. Έτσι λοιπόν, η τιμητική πρόταση του υποψήφιου Δημάρχου Ευθύμιου Καραΐσκου, που τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως, αλλά και η αγάπη για την πόλη και τα δημοτικά δρώμενα, με οδήγησαν να συμμετέχω πλέον ενεργά στην προσπάθεια αυτή.

– Ποια άλλη πόλη θα μπορούσε να είναι πρότυπο;

Ευθαρσώς θα σας απαντήσω καμία! Πιθανότατα θα με χαρακτηρίσετε ως «τοπικίστρια», αλλά θα σας πω ότι με κάνει υπερήφανη να με αποκαλούν έτσι. Προερχόμενη από ένα οικογενειακό περιβάλλον που μου έχει εντρυφήσει αυτή την αγάπη. Πιστέψτε με, έχω ταξιδέψει αρκετά έτσι ώστε να έχω μια γενικότερη άποψη και ειλικρινά έχω κουραστεί να ακούω για την τάδε πόλη, πως είναι έτσι και η δείνα να είναι κάπως αλλιώς. Πρότυπο μπορεί να κάνουμε τη δική μας πόλη, γιατί αν προσπαθήσουμε, μπορούμε να της δώσουμε τα εφόδια εκείνα έτσι ώστε να αποτελέσει αυτή το αντικείμενο συζήτησης για την ιδιαιτερότητα της και τις ομορφιές της.

– Τι αντιλαμβάνεστε ότι ζητούν οι πολίτες από την καθημερινή επαφή;

Αυτό που αποζητούν ειλικρινά, είναι ανθρώπους να τους αφουγκράζονται. Από ην ώρα που θα μας τιμήσουν με την ψήφο τους, ο ρόλος που μας αναθέτουν είναι σημαντικός και θα πρέπει να βρισκόμαστε στο πλευρό τους και να ακούσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα τους. Ξέρετε, καμιά φορά λόγω της καθημερινότητας και των ανελλιπών υποχρεώσεων, ξεχνάμε να δίνουμε σημασία σε αυτούς που επέλεξαν να τους εκπροσωπήσουμε και δυστυχώς καταλήγουμε να τους θυμόμαστε μετά το πέρας κάποιας θητείας. Θεωρώ πολίτες και δημοτική αρχή θα πρέπει να συμπορεύονται για το κοινό καλό, χτίζοντας μια ειλικρινή αμφίδρομη επικοινωνία, για να έχουν οι συνδημότες μας ρόλο σε ζητήματα που τους απασχολούν.

– Πώς μπορεί ν’ αξιοποιηθεί η ομάδα της Λαμίας με τις επιτυχίες που έχει στο ποδόσφαιρο κι εμπορικά;

Κατ’ αρχήν θα ήθελα να συγχαρώ την ομάδα και τους παράγοντες της για τη φετινή πορεία στο πρωτάθλημα της Super League, καθώς και την πρόκριση της στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος για δεύτερη φορά στην ιστορία της. Θεωρώ ότι ήταν μια συλλογική προσπάθεια και εύχομαι να έχουν πάντα επιτυχίες και να μας κάνουν περήφανους! Εννοείται από τον απόηχο, υπάρχουν και τα οφέλη τα οποία έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα στον εμπορικό κόσμο και μακάρι δράττοντας τέτοιων ευκαιριών, η πόλη να αποκτά την αναγνώριση που της αξίζει. Η τοπική αγορά θα μπορούσε σταδιακά να αποκτήσει οφέλη, τόσο από την προβολή του τόπου μας, αλλά και με τη φιλοξενία «αντιπάλων» ομάδων και φιλάθλων που θα μπορούσαν να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές αυτού. Χρειάζεται όμως ένα σχέδιο δράσης ώστε να δούμε την ομάδα μας ως εργαλείο που μπορεί να δώσει πρόσθετη αξία στην πόλη μας.

– Υπάρχει κάποιος τομέας πχ συγκοινωνίες που έχει κάποιο πλάνο βελτίωσης;

Καθώς οι εποχές αλλάζουν και η κοινωνία μας επιτάσσει να συμβαδίζουμε με τις ανάλογες αλλαγές, θα σας έλεγα ότι όντως υπάρχουν τομείς που επιδέχονται παρεμβάσεις και σε αυτό το μήκος κύματος κινείται ο συνδυασμός μας. Έχοντας πάντα τον δημότη ως προτεραιότητα και την καθημερινή διαβίωση του, θα σας πω ότι έχουμε εστιάσει σε τέσσερις άξονες:

  1. Λειτουργική Πόλη – Φιλική στον πολίτη
  2. Βιώσιμη Ανάπτυξη
  3. Οι ανάγκες του πολίτη στο κέντρο
  4. Σχεδιάζουμε την «Πρότυπη Δημοτική Ενότητα»

– Υπάρχει ενθουσιασμός λόγω κι έξιτ πολ στην παράταξή σας. Πιστεύετε ότι υπάρχει ένα κύμα αλλαγής;

Είναι πάρα πολύ ωραίο το συναίσθημα να βλέπεις ότι είσαι στις προτιμήσεις των πολιτών και να θέλει να συμπορευτεί με το προτεινόμενο έργο του υποψηφίου Δημάρχου Ευθύμιου Καραΐσκου. Με αυτό ως αφετηρία, μας δίνει περισσότερη δύναμη και κουράγιο να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο που καταγράφουν τις τάσεις και τις προθέσεις του κόσμου, όμως η καθημερινή επαφή μαζί του είναι αυτό που μας δίνει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής στο Δήμο. Μήνυμα που πιστεύω ότι θα εκφραστεί με τον καλύτερο τρόπο και στην κάλπη της 26ης Μαΐου 2019, με την εκλογή του Ευθύμιου Καραΐσκου στη θέση του Δημάρχουν Λαμιέων.

– Μπορεί η Λαμία να γίνει και στην πράξη κέντρο της Ελλάδας;

Η Λαμία αποτελεί κατ’ αρχήν τον κεντρικό συγκοινωνιακό άξονα μεταξύ Βορρά και Νότου. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κάποιος ότι είναι στο επίκεντρο και απέχει σε μικρές αποστάσεις από το βουνό και τη θάλασσα.

Σας παραπέμπω λοιπόν στη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού μας θέτοντας τους 10 στόχους:

  • Αναδεικνύουμε τον υπερτοπικό ρόλο του Δήμου ως διοικητικού, επιχειρηματικού, εμπορικού και ερευνητικού κέντρου.
  • Διαμορφώνουμε τις συνθήκες για την ανάδειξη της πόλης σε διεθνή προορισμό, αξιοποιώντας τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών, το 2020, ως αφετηρία για την παγκόσμια προβολή του Δήμου.
  • Αξιοποιούμε την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Πολιτιστικών Διαδρομών, με πυρήνα τις Θερμοπύλες.
  • Προωθούμε την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού (θρησκευτικού, αθλητικού, γαστρονομικού, ιαματικού, συνεδριακού κ.α.).
  • Δίνουμε έμφαση στην παραδοσιακή γεωργία και κτηνοτροφία. Στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα και βελτιώνουμε την εξωστρέφεια των τοπικών μας επιχειρήσεων.
  • Υλοποιούμε το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο στην ιστορία της πόλης, διεκδικώντας πόρους από όλες τις διαθέσιμες πηγές.
  • Ενισχύουμε το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου. Ξεδιπλώνουμε δράσεις κοινωνικής παρέμβασης, με έμφαση στην οικογένεια.
  • Βάζουμε σε προτεραιότητα την υλοποίηση μεγάλων, εμβληματικών έργων στην πόλη, που θα αλλάξουν ριζικά την ταυτότητά της, όπως η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, το Πάρκο Τσαλτάκη, το Στάδιο της Καμαρίτσας, το νέο κολυμβητήριο, κ.α.
  • Αναβαθμίζουμε τις υποδομές και τις υπηρεσίες προς τους δημότες σε κάθε γωνιά των Δημοτικών μας Ενοτήτων, για να μη νιώθει κανείς ξεχασμένος.
  • Με βλέμμα στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, διεκδικούμε νέες θεματικές χωρικές επενδύσεις, για να ανεβάσουμε τη Λαμία στη θέση που της αξίζει.

Αν πραγματικά το θελήσουμε, μπορούμε όντως να κάνουμε το όραμα, δουλειά και αυτό να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Σύντομο βιογραφικό της Πάττυς Γαλατά

Η Πάττυ Γαλατά, κόρη του Νικολάου Γαλατά και της Κωνσταντίνας Κοντινοπούλου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία.
-Πτυχιούχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Δίκαιο Επιχειρήσεων) από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
-Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών (BSc BA) του Πανεπιστημίου Virginia Commonwealth University (VCU) ΗΠΑ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
-2008 έως σήμερα Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (ΝΠΙΔ).
Προϊστάμενη του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών του ΠΤΑ
Υπεύθυνη Διαχειρίστρια Πληρωμών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων
Υπόλογος – Υπεύθυνη σύνταξης του Προϋπολογισμού του ΠΤΑ
Υπεύθυνη Μισθοδοσίας στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής και Στατιστική Ανταποκρίτρια της ΕΛΣΤΑΤ
-1999-2008 Γραφείο Δημάρχου- Δήμος Λαμιέων, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων
-Έχει εργασθεί ως Καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας και στην Τράπεζα Virginia Credit Union USA
-Είναι κάτοχος ανώτατων διπλωμάτων Αγγλικών, Γαλλικών, Ισπανικών & χειρισμού Η/Υ.
-Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλληλών και διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της ΔΑΚΕ Φθιώτιδας Ιδιωτικού τομέα.

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest



0 Comments


Oldest

Newest
Most Voted

Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ