Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

«Αγοράζουν συνειδήσεις, δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο»!

Η δράση του Γιώργου Μπαντή για το ποδόσφαιρο και την κοινωνία έξω από τις τέσσερις γραμμές των γηπέδων, είναι γνωστή.

Για το λόγο αυτό άλλωστε, οι συνάδελφοι του τον εξέλεξαν προ ολίγου καιρού ως πρόεδρο του ΠΣΑΠ. Ο τερματοφύλακας της Λαμίας μίλησε στην ιστοσελίδα «Sport24.gr», μαζί με πολλούς ακόμα «επώνυμους» και ανθρώπους του αθλητισμού για ένα φλέγων θέμα της ελληνικής κοινωνίας και των γηπέδων της χώρας της.

«Ωμή βία και σεξισμός στη συνθηματολογία», ήταν το θέμα και οι διαπιστώσεις που βγήκαν ήταν to the point.

Συγκεκριμένα, ο έμπειρος πορτιέρε της ομάδας μας σχολίασε: «Θεωρώ ότι υπάρχουν κοινωνικές προεκτάσεις στο φαινόμενο της βίας στα γήπεδα. Βεβαίως, έχει να κάνει και με την καλλιέργεια της βίας σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας τα τελευταία χρόνια, με την όξυνση που φέρνει η ανέχεια, με τον τρόπο που καλλιεργείται η βία μέσα από τα Μέσα και τα Νέα Μέσα (Social Media), αλλά σίγουρα και με μια ριζωμένη κουλτούρα και αντίληψη, η οποία αντί να αλλάζει προς το καλύτερο, δεδομένης και της κρίσης στην παιδεία, γίνεται χειρότερη.

Η βία στον αθλητισμό έχει σεξιστικά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά, όχι όμως οργανωμένα και αυτό για μένα είναι κάτι σημαντικό. Είναι κάποια μεμονωμένα περιστατικά τα οποία προσπαθούν να εισχωρήσουν στις κερκίδες, οι οποίες όμως αντιμάχονται σθεναρά. Δυστυχώς κάποιες φορές η συνθηματολογία είναι ακραίως σεξιστική και ρατσιστική, όχι όμως συνειδητά. Τέτοια φαινόμενα τα συναντάμε περισσότερο μέσω του διαδικτύου πάρα μέσα στο γήπεδο.

Νομίζω πως οι αθλητές έχουν το μικρότερο μερίδιο. Πολλές φορές μέσα στην ένταση ενός αγώνα μπορεί να προκαλέσουμε. Ως αθλητές πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην παρασυρόμαστε από οποιοδήποτε. Είμαστε πρότυπα σε παιδιά και πρέπει να προστατεύσουμε και το άθλημα και τους μελλοντικούς αθλητές ή οπαδούς.

Είναι ξεκάθαρο πως στην Ελλάδα έχουν γίνει πολλά τραγικά συμβάντα στα γήπεδα, αλλά δεν είδαμε αποφάσεις.

Το κράτος παρότι έχει χαρίσει μεγάλα ποσά στις ομάδες, ο στόχος του είναι να εξαγοράσει τη συνείδηση του οπαδού ενόψει εκλογών. Ουσιαστικά δεν ασχολείται καθόλου με το ποδόσφαιρο και με τον αθλητισμό γενικότερα.

Πιστεύω πως ζούμε στην εποχή όπου οι παίκτες βρίζονται χυδαία είτε παίζουν στην Εθνική ομάδα, είτε στον σύλλογο που υποστηρίζουν και φυσικά όταν παίζουν σε αντίπαλη ομάδα. Ειδικά μέσω των Social Media ο καθένας πιστεύει ότι διαθέτει την εξουσία απέναντι στον παίκτη. Πολλές φορές όσο πιο μεγάλος γίνεται ένας παίκτης αγωνιστικά τόσο μεγαλύτερη γίνεται η ηδονή να τον καταρρακώσεις».

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΑΣ Λαμία