Ακολουθήστε μας:

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ

«Ακαδημίες για να αναδειχθεί το ταλέντο στο ποδόσφαιρο»!

Ο Δήμαρχος Δομοκού, Δημήτρης Τζιαχρήστας, ετοιμάζεται να διεκδικήσει και δεύτερη θητεία μετά την πρώτη άκρως επιτυχημένη.

Το φαβορί για την κούρσα στο Δήμο μιλά στο LamiaOle για τα έργα που ολοκληρώθηκαν στην πρώτη τετραετία, αυτά που θα γίνουν στη δεύτερη, ξεδιπλώνοντας τα σχέδια για δημιουργία ακαδημιών στην περιοχή με στόχο την ανάδειξη ακατέργαστων ταλέντων στον αθλητισμό.

Αναλυτικά:

-Δήμαρχε γιατί κατεβαίνετε ξανά υποψήφιος στο Δομοκό;

Τα πέντε χρόνια της θητείας αυτής της Δημοτικής Αρχής καταφέραμε να κάνουμε αρκετά πράγματα με στόχο πάντα την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών. Ζητάμε λοιπόν τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου από τους συμπολίτες μας να μας εμπιστευθούν ξανά ώστε να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει.

-Υπάρχουν νέοι που σκέφτονται να μετακομίσουν προς τις μεγαλύτερες γειτονικές πόλεις. Τι μπορεί να τους κρατήσει στην περιοχή;

Είναι γεγονός ότι σήμερα οι νέοι επιλέγουν τη μόνιμη εγκατάσταση τους σε μεγαλύτερες πόλεις αναζητώντας κυρίως περισσότερες ευκαιρίες εργασίας. Εμείς από τη μεριά μας σαν Δημοτική Αρχή προσπαθούμε να τους παρέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα εχέγγυα για το μέλλον μπορούμε.

-Στον τομέα των υποδομών τι έχετε καταφέρει μέχρι τώρα;

Πετύχαμε την απορρόφηση χρημάτων από το Πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» για την αξιοποίηση ιαματικών πηγών Εκκάρας και την ανακατασκευή της Κεντρικής Πλατείας Νέου Μοναστηρίου. Προχωρήσαμε στην ωρίμανση πολλών μελετών και τώρα είμαστε καθόλα έτοιμοι να διεκδικήσουμε την υλοποίηση τους μέσω προγραμμάτων. Κατασκευάσαμε αγωγό αστικών λυμάτων και πετύχαμε τη σύνδεση του πάνω Δομοκού με τον Βιολογικό. Εξασφαλίσαμε την απορρόφηση κονδυλίων από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης σε έργα Αρδευτικά και Αγροτικής Οδοποιίας (2 αρδευτικά έργα προϋπολογισμού 615.000 € και 610.000€ το καθ’ ένα και 2 έργα αγροτικής οδοποιίας από 615.000 € το καθ’ ένα). Εξασφαλίσαμε την απορρόφηση κονδυλίων από το Πρόγραμμα «ΑΚΣΙΑ» και συντάξαμε μελέτη για κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων στην Δημοτική Ενότητα Ξυνιάδος σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

-Η περιοχή του Δομοκού ανέκαθεν είχε ταλέντο στον αθλητισμό. Έλειπαν, όμως, πάντα οι υποδομές. Τι μπορείτε να κάνετε σ’ αυτόν τον τομέα;

Ο αθλητισμός είναι ένα κομμάτι μείζονος σημασίας αφού αφορά, κυρίως, τους νέους της περιοχής μας. Κατά τη διάρκεια της θητείας μας σταθήκαμε δίπλα στους αθλητικούς συλλόγους του Δήμου Δομοκού με επιχορηγήσεις και προχωρήσαμε σε βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών και την αντικατάσταση του αθλητικού υλικού μέσω του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Δ. Δομοκού.

-Τα οικονομικά του Δήμου σε τι κατάσταση βρίσκονται;

Σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο για τη χώρα μας κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα μείζονος σημασίας. Παρόλα αυτά τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στις δύσκολες αυτές οικονομικά συνθήκες. Προχωρήσαμε σε ισοσκελισμό τελών στις υπηρεσίες ύδρευσης, καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για δίκαιη κατανομή αυτών προς τους Δημότες. Παράλληλα, εστιάσαμε στη χρηστή οικονομική διαχείριση και πετύχαμε -σε συνθήκες μνημονίων- να έχουμε οικονομική ευρωστία ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι για έργα που έχει ανάγκη ο Δήμος μας και αξιοποιήσαμε σε μέγιστο βαθμό το ΕΣΠΑ, το Πράσινο Ταμείο, τα Προγράμματα της Περιφέρειας και τα Ειδικά Προγράμματα Υπουργείων.

-Δικαιούται ένα παιδί από την περιοχή του Δομοκού να ονειρεύεται ότι μπορεί να πετύχει στο σχολείο, ότι μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα και να σπουδάσει;

Προτεραιότητα έχει πάντα η νέα γενιά. Με γνώμονα αυτό, λοιπόν, επιχειρήσαμε την Αναβάθμιση της λειτουργίας των δύο Σχολικών Επιτροπών και της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και των σχολικών υποδομών με έργα και παρεμβάσεις. Παράλληλα Ενισχύσαμε και εμπλουτίσαμε τις βιβλιοθήκες του Δήμου ώστε κάθε συνδημότης να έχει τη δυνατότητα ανάγνωσης εκπαιδευτικών και λογοτεχνικών βιβλίων ανέξοδα.

-Πώς προβάλλεται ο Δήμος στην υπόλοιπη Ελλάδα;

Παίρνουμε μέρος στην ετήσια εθελοντική Καμπάνια Καθαρισμού Let’s Do it , στο Πρόγραμμα Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας & Θρησκευμάτων με θεματικές ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, διαλέξεις και ενημερωτικές παρουσιάσεις. Ταυτόχρονα ο Δήμος μας συμμετείχε, στις εκθέσεις «Philoxenia 2014», «Philoxenia 2015», «Philoxenia 2016» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

-Ο δήμος δεν είναι μόνο ο Δομοκός…

Αυτό εννοείται. Δίνουμε την ίδια προσοχή σε όλες τις κοινότητες του Δήμου μας. Προχωρήσαμε στην αναβάθμιση των κτιρίων των αγροτικών Ιατρείων στις τοπικές κοινότητες Μακρυρράχης, Μελιταίας, Μαντασιάς, Νέου Μοναστηρίου, Βελεσιωτών και Εκκάρας για τη διευκόλυνση της διαμονής των Αγροτικών Ιατρών στις τοπικές κοινότητες. Κύριο μέλημα μας η κάλυψη των αναγκών των συνδημοτών μας γι’ αυτό και διεκδικήσαμε την ένταξη μας στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014 – 2020» για την κάλυψη αναγκών των απόρων. Το πρόγραμμα προβλέπει τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή/και βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων. Ξεκίνησε επίσης η λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας, το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά ωφελούμενους και ασχολείται με

 1. Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη των πολιτών
 2. Συνεργασία με Υπηρεσίες, Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας
 3. Συνεδρίες Συμβουλευτικής Υποστήριξης
 4. Υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό εισόδημα

– Πόσο καθαρή είναι η περιοχή;

Η καθαριότητα αποτελεί προτεραιότητα. Δημιουργούμε ένα ευρύτερο πρόγραμμα Καθαριότητας, ενώ επιχειρήθηκε η βελτίωση του επίπεδου καθαριότητας στο σύνολο του Δήμου. Από τις σημαντικότερες ενέργειες του τμήματος είναι η έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού Δομοκού. Τέλος, προμηθευτήκαμε, τοποθετήσαμε και συντηρήσαμε κάδους απορριμμάτων, ανακυκλώσιμων υλικών και μικροαπορριμμάτων.

Αλλά, δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε… με νέα έργα και δράσεις όπως:

 • Βελτίωση καθημερινότητας και ποιότητας ζωής των δημοτών
 • Συνεργασία με όλους τους φορείς και τις κοινωνικές ομάδες
 • Χρηστή διοίκηση και δημοσιονομική διαχείριση, για την αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού και των διαθέσιμων πόρων
 • Αξιοποίηση του προγράμματος «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών απορροφώντας χρήματα για την
 • Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών εγκαταστάσεων ύδρευσης (≈ 3.000.000 ευρώ), κατασκευή παιδικών χαρών (226.510€), προμήθεια μηχανημάτων έργου (≈200.000€), κατασκευή αγροτικής οδοποιίας (850.000 €)
 • Ωρίμανση μελετών για την κατασκευή αποχετευτικού αγωγού με Βιολογικό
 • Ομβριακή και Νέο Μοναστήρι (2.500.000 ευρώ και 3.000.000 ευρώ
  αντίστοιχα)
 • Μελέτη για νέο Κύτταρο ΧΥΤΑ και μονάδα κομποστοποίησης (5.000.000 ευρώ)
 • Κατασκευή υπόγειου δικτύου φράγματος Σμοκόβου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (37.000.000 ευρώ)
 • Ανάπλαση Δομοκού προϋπολογισμού 1.000.000 € για την έδρα του Δήμου, με τη συνεργασία και τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
 • Αγωγός αστικών Λυμάτων – Σύνδεση Πάνω Δομοκού με τον Βιολογικό
 • Διατήρηση και ανάδειξη του Χαμάμ Δομοκού έπειτα από παραχώρηση του στον Δήμο Δομοκού από τον Λαογραφικό Όμιλο Δομοκού.
 • Ωρίμανση μελετών για τη σύνδεση Δομοκού – Θαυμακού μέσω Αγίου Αιμιλιανού
 • Συντήρηση Αγροτικών δρόμων Δημοτικής Ενότητας Δομοκού
 • Ωρίμανση μελέτης για σύνδεση Ομβριακής – Βελεσιώτες μέσω Τσέρνης

Advertisement
Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΛΑΜΙΑ ΟΛΕ