Ακολουθήστε μας:

Οι υπόλοιποι

«Δεν γίνεται να γίνονται πράγματα χωρίς εμάς»!

Για το τεράστιο θέμα που έχει προκύψει με τους ποδοσφαιριστές της Football League, μίλησε ο Γιώργος Μπαντής την Τρίτη.

Εκπροσωπώντας τον ΠΣΑΠ, ο έμπειρος τερματοφύλακας της Λαμίας φιλοξενήθηκε στον «αέρα» του «ΣΠΟΡ FM 94,6» και μίλησε για την ανάγκη να βρεθεί άμεση λύση με την ασφάλιση των ποδοσφαιριστών της δεύτερης κατηγορίας, οι οποίοι έχουν βρεθεί… στον αέρα μετά τη λήξη των σχετικών συμβάσεων.

Εν τω μεταξύ, αποδεικνύοντας το ήθος του για πολλοστή φορά, σχολίασε πως είναι ανάγκη οι πιο καλοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων τους, καθώς και την ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη οι παίκτες να είναι παρόντες στις αποφάσεις που τους αφορούν.

Αναλυτικά:

Για τη λήξη του ασφαλιστήριου συμβολαίου για τους παίκτες της Football League: «Βγάλαμε μια ανακοίνωση την Κυριακή, ημέρα των εκλογών, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Βγάλαμε την ανακοίνωση τη μέρα που τελείωνε το ασφαλιστήριο, για να ενημερώσουμε τα μέλη μας αλλά και τον κόσμο ότι η παλιά συμφωνία με τη Football League έληξε και από σήμερα είμαστε ανασφάλιστοι. Γι’ αυτό ευθυνόμαστε κι εμείς, γιατί όταν ανέχεσαι τη βαρβαρότητα, γίνεσαι μέρος της».

Για τις επαφές με τον πρόεδρο της Football League: «Συναντηθήκαμε με τον κ. Λεουτσάκο και σε πολύ καλό κλίμα. Ο ίδιος δεσμεύτηκε πως θα προσπαθήσει να λύσει πάρα πολλά από τα προβλήματα που υπάρχουν. Ήταν πολύ θετικός και μένει να φανεί στην πράξη. Εμείς όμως λήγοντας το προηγούμενο ασφαλιστήριο συμβόλαιο έπρεπε να ενημερώσουμε τα μέλη μας και τον κόσμο για το τι συμβαίνει. Ο κ. Λεουτσάκος κατανόησε τα προβλήματά μας και είπε πως είναι ευκαιρία να τα λύσουμε. Είναι στο χέρι του να βοηθήσει να γραφτεί ιστορία στο κομμάτι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Πρέπει να συνεργαστούμε για να βελτιώσουμε τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή, αλλά και την ποιότητα του αθλήματος».

Για τα δικαιώματα των ποδοσφαιριστών: «Σκεφτείτε να σας ασφάλιζαν ως δημοσιογράφους μόνο το δίωρο που κάνετε εκπομπή. Ο ποδοσφαιριστής, όπως και ο δημοσιογράφος, δεν εργάζεται μόνο ένα δίωρο. Δικαιούμαστε και άδεια, πρέπει να είμαστε ανασφάλιστοι αυτό το μήνα; Αυτή τη στιγμή είμαστε ανασφάλιστοι. Ο ΠΣΑΠ ανήκει σε όλους και είναι το ίδιο για όλους. Όχι μόνο στα παιδιά που έχουν μεγαλύτερα συμβόλαια και παίζουν στη Super League. Όταν έρχονται εν ενεργεία διεθνείς παίκτες, όπως ο Κουρμπέλης, ο Μπακασέτας και ο Μασούρας, που είναι εξασφαλισμένοι και καλοπληρωμένοι στις μεγάλες ομάδες αλλά έρχονται και λένε πως πρέπει να κάνουμε κάτι για τους κακοπληρωμένους και τα παιδιά της Β’ Εθνικής, δεν γίνεται να μείνουμε άπραγοι».

Για την ανάγκη για συμμετοχή των παικτών στις αποφάσεις για το ποδόσφαιρο: «Δεν γίνεται να γίνεται κάτι χωρίς εμάς για εμάς. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή ο ποδοσφαιριστής είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Δεν νοείται να μη ρωτάται ο ποδοσφαιριστής για θέματα που αφορούν τον ποδοσφαιριστή. Θέλουμε να έχουμε μεγαλύτερο λόγο. Μπήκαμε στον ΠΣΑΠ όχι μόνο για τα δικαιώματα του ποδοσφαιριστή, αλλά το ίδιο το ποδόσφαιρο, αλλά και τον ίδιο τον αθλητισμό. Για παράδειγμα, δεν μπορούμε να δεχτούμε να μην γίνονται τελικοί Κυπέλλου χωρίς κόσμο. Χωρίς φιλάθλους, αν δεν προσφέρεις στην ίδια την κοινωνία, δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει αθλητισμός. Ακόμη κι αν δεν μπορείς να ελέγξεις τους οπαδούς, ας βάλουν ένα συμβολικό εισιτήριο για τα σχολεία και όλα τα έσοδα να πάνε σε ιδρύματα. Ο καθένας πρέπει να βάλει από την πλευρά του το λιθαράκι του για το καλό του αθλήματος».

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest0 Comments


Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Οι υπόλοιποι