Ακολουθήστε μας:

Παλαίμαχοι

Ο οραματιστής της πανίσχυρης ποδοσφαιρικά Λαμίας!

Δεκαετίες πριν το όραμα της ενωμένης και δυνατής ποδοσφαιρικά Λαμίας πάρει σάρκα και οστά το 1964, η ιδέα είχε… σφηνωθεί στο μυαλό ενός Λαμιώτη. Εκείνου που έφερε το ποδόσφαιρο στην πόλη μας και συνέβαλε τα μέγιστα για τη διάδοση του.

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 55 χρόνων από την ίδρυση του ΑΣ Λαμία, το Lamia Ole θυμάται για την άγνωστη στο ευρύ κοινό ιστορία του Μιχάλη Κυτιανόπουλου!

Οι καθηγητές Δημήτρης Νάτσιος και Δημήτρης Αμούντζιας, έχουν τεκμηριώσει ιστορικά πως ο «Κυτιάνης» -όπως ήταν το παρατσούκλι του, ήταν εκείνος που πρώτος έφερε το φουτ-μπολ (έτσι ονομαζόταν τότε) στη Λαμία, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Λόγω έλλειψης πολλών στοιχείων και πηγών, δυστυχώς η ιστορία του «Κυτιάνη» δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή. Με τη βοήθεια των συγγενών του, την είχε αναδείξει το «starsports.gr» πριν λίγα χρόνια.

Σε μια Λαμία που περισσότερο θύμιζε μεγάλο χωριό τότε παρά πόλη, ο ίδιος οργανώνει τα πρώτα ποδοσφαιρικά παιχνίδια και μαθαίνει στους νέους το άθλημα, σε μια αλάνα δίπλα στο σπίτι του, στην 1η πάροδο Θερμοπυλών 2 στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας. Άλλωστε, γήπεδο δεν υπήρχε τότε…

Στόχος του Κυτιανόπουλου ήταν η διάδοση του ποδοσφαίρου στη Λαμία και η δημιουργία μιας πανίσχυρης ομάδας που θα φέρει διακρίσεις στην πόλη, κάνοντας την ευρέως γνωστή. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ολυμπιακού Λαμίας το 1928, ομάδας η οποία μεγαλούργησε τις πρώτες δεκαετίες του τοπικού ποδοσφαίρου.

Πέραν από ποδοσφαιριστής, υπήρξε επίσης προπονητής, διαιτητής και παράγοντας, ενώ το 1978 έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 77 ετών.

Advertisement
Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παλαίμαχοι