Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

Τι συμβολίζει το σήμα της Λαμίας;

Στο πέρασμα των χρόνων -και δεδομένων των πολλών αλλαγών σε διοικητικό επίπεδο- το έμβλημα της Λαμίας έχει αλλάξει πάρα πολλές φορές. Παραδοσιακά ωστόσο το κυκλωμένο λάμβδα και πλέον ο Αθανάσιος Διάκος είναι τα σήματα που έχουν σημαδέψει την πορεία της ομάδας μας.

Κι αν στο τωρινό σήμα η παρουσία του Αθανασίου Διάκου έχει ξεκάθαρο συμβολισμό, λίγοι γνωρίζουν τη σημασία του πρώτου σήματος. Εκείνου με το λάμδα σε κύκλο, που αργότερα ενσωματώθηκε στο θυρεό με τις μπλε και λευκές γραμμές.

Πέραν του προφανούς λοιπόν, του γεγονότος ότι το «Λ» συμβολίζει το αρχικό γράμμα της πόλης, το συγκεκριμένο λογότυπο είχε επιλεχτεί προς τιμήν των 300 Σπαρτιατών που είχαν θυσιαστεί στη μάχη των Θερμοπυλών.

Σύμφωνα με τις ιστορικές εκτιμήσεις, οι ασπίδες του Λεωνίδα και των υπολοίπων 300 έφεραν πάνω το γράμμα «Λ» από τη λέξη Λακεδαιμόνιοι. Για να παραπέμπει περισσότερο λοιπόν στις ασπίδες τους, οι υπεύθυνοι της Λαμίας, είχαν αποφασίσει να βάλουν το γράμμα σε κύκλο.

Με αυτό τον τρόπο επέλεξαν να τιμήσουν την ηρωική πράξη των 300 Σπαρτιατών στις Θερμοπύλες και ταυτόχρονα να αναδείξουν δύο από τις βασικές αρχές του συλλόγου. Της αγάπης για τον τόπο και της μάχης μέχρι τέλους.

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest0 Comments


Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΠΑΣ Λαμία