Ακολουθήστε μας:

Οι υπόλοιποι

Με… λαμιώτικη σφραγίδα!

Ιστορία έγραψαν φέτος οι Νέες Τρικάλων στο γυναικείο ποδόσφαιρο και αυτή είχε… έντονο λαμιώτικο χρώμα.

Η θυγατρική ομάδα του ΑΟ Τρικάλων κατέκτησε φέτος το Κύπελλο Κορασίδων, ενώ ανέβηκε σαν τρένο, κατακτώντας αήττητη την κορυφή του δευτέρου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

«Αρχιτέκτονας» αυτής της επιτυχίας ο νεαρός Λαμιώτης προπονητής Στέφανος Καλότυχος, ο οποίος σεσυνεργασία με τον Γιώργο Λουλέ έγραψε ιστορία, καθώς οι Νέες Τρικάλων έγιναν η μοναδική ομάδα του θεσσαλικού νομού που κατακτάει τίτλο σε πανελλήνιο επίπεδο.

Σημειώνεται πως στο τεχνικό τιμ της ομάδας βρίσκεται ένα ακόμα δικό μας παιδί. Ο λόγος για τον Δημήτρη Πανέτσο, ο οποίος είναι προπονητής τερματοφυλάκων και ενώ έχει περάσει τόσο από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΣ Λαμία, όσο και από την πρώτη ομάδα. Υπήρξε δε τα προηγούμενα χρόνια, ένα από τα κορυφαία ταλέντα που ανέδειξε η Φθιώτιδα στη θέση κάτω από τα δοκάρια.

Με αφορμή την επιτυχία της ομάδας του, ο Καλότυχος μίλησε στην εφημερίδα «Έρευνα».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Τα συναισθήματά σου για αυτήν κατάκτηση.

«Τα συναισθήματα είναι υπέροχα. Νιώθω υπερηφάνεια και υπέρμετρη χαρά, μιας και καταφέραμε να κατακτήσουμε και τους δύο τίτλους που θα μπορούσαμε φέτος. Πέρα από του στόχους αποτελεσματος, τα κορίτσια κατάφεραν να πετύχουν αρκετούς προσωπικούς στόχους βελτίωσης και αυτό το γεγονός μου προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση».

Πόσο σε βοήθησε ο Γιώργος ο Λουλές να φτάσεις σε αυτό το σημείο;

«Ο Γιώργος, αρχικά, μου έδωσε την ευκαιρία να αναλάβω τις μικρές και επέμεινε σε αυτό. Μου έδωσε το ελεύθερο των κινήσεων, αλλά παράλληλα με βοηθούσε σε καίρια σημεία, όταν αυτό ήταν απαραίτητο. Επίσης, όσον αφορά τα τεχνικό-τακτικά κομμάτια της προπόνησης, η συμβολή του ήταν σημαντικότατη».

Πως βλέπεις το μέλλον αυτών των κοριτσιών;

«Η ομάδα αυτή, καθώς και τα περισσότερα από αυτά τα κορίτσια, έχουν προδιαγραφές για ένα λαμπρό μέλλον, αρκεί να συνεχίσουν να εστιάζουν στην προσπάθεια και όχι τοσο στο αποτέλεσμα. Η προσπάθεια αυτή είναι που θα φέρει τις κλήσεις στις Εθνικές ομάδες και ίσως, κλήσεις από ομάδες του εξωτερικού σε μεταγενέστερο στάδιο».

Σε τόση νεαρή ηλικία έφτασες σε αυτήν την επιτυχία. Τα συναισθήματά σου;

«Όσον αφορά την προσωπική επιτυχία, νιώθω μια δικαίωση για όλη την προσπάθεια των τεσσάρων αυτών ετών στη σχολή, αλλά και έξω, στα γήπεδα και τα γυμναστήρια».

Πως βλέπεις το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου στα Τρίκαλα και γενικά στην Ελλάδα;

«Το μέλλον του γυναικείο ποδοσφαίρου στα Τρίκαλα, νομίζω πως θα έχει μια ανοδική πορεία. Βλέποντας αυτή την επιτυχία, ο κόσμος θα σκεφτεί να φέρει τα κορίτσια του στο ποδόσφαιρο, λίγο παραπάνω από ότι το σκεφτόταν πριν. Όμως, πολύ σημαντική είναι η ενίσχυση. Και μιλάω κυρίως για την οικονομική. Εκεί πάσχουμε. Και αν δε βρεθεί κάποια λύση, το γυναικείο ποδόσφαιρο δύσκολα θα εξελιχθεί».

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι υπόλοιποι