Ακολουθήστε μας:

Οι υπόλοιποι

Αυγενάκης: «Θα γίνει μια λογική μείωση»!

Εξαιρετικά μεγάλα χαρακτήρισε ο Λευτέρης Αυγενάκης τα τηλεοπτικά συμβόλαια που υπέγραψαν πέρυσι οι ΠΑΕ με την ΕΡΤ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας και σχολίασε πως θα γίνει μικρή μείωση στα ποσά, εξηγώντας την απόφαση αυτή.

Μεταξύ άλλων σχολίασε: «Σίγουρα θα υποστούν μια μικρή μείωση. Όχι όλοι, αλλά τα νούμερα ήταν εξαιρετικά μεγάλα. Μιλάμε για εκατομμύρια εκατομμυρίων για τα οποία ο κύριος Τσίπρας με περισσή ευκολία δεσμεύτηκε. Προεκλογική περίοδος γαρ… Τα νούμερα ξεπερνούσαν τα 63 εκατ. ευρώ, ενώ όλος ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ ήταν 193 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να υπάρχουν και τα σχετικά οφέλη. Η ΕΡΤ δεν πέτυχε να έχει τα ανάλογα έσοδα. Άρα πώς εσύ κύριε πρωθυπουργέ συμφωνείς με περισσή ευκολία να μοιράσεις 63-64 εκατ. ευρώ σε ομάδες που έχουν στηριχτεί σε αυτό για να κάνουν προϋπολογισμό. Συζητάμε για μια μικρή λελογισμένη μείωση.

Ξέρω μέχρι πού φτάνει η δικαιοδοσία μου και μέχρι πού υπάρχει η δικαιοδοσία της ΕΡΤ, του Υπουργείου Οικονομικών και Πολιτισμού. Η διοίκηση της ΕΡΤ συζήτησε, εκείνη διαπραγματεύτηκε, εκείνη συμφώνησε. Μέσα σε ελάχιστες μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη σοβαρή διαδικασία διαπραγμάτευσης. Το πρωτάθλημα πρέπει να ξεκινήσει και θα ξεκινήσει. Υπάρχει μια καλή διάθεση και μια αντίληψη των δυσκολιών. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στη λογική του κρατικοδίαιτου, γιατί δεν στέκει και δεν μπορούμε να το κάνουμε».

Advertisement
Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι υπόλοιποι