Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

Πάλι τριάδα, πάλι δικαιώθηκε

Πολύ καλά είναι τα πρώτα δείγματα γραφής που έχει δώσει ο Σωτήρης Αντωνίου στη Λαμία.

Ο νεαρός Έλληνας τεχνικός έχει ήδη αρχίσει να περνάει τη φιλοσοφία του στους «κυανόλευκους». Σε τέτοιο βαθμό, που παρότι ανακοινώθηκε λίγο πριν τη σέντρα στο φετινό πρωτάθλημα, έχει καταφέρει οι ποδοσφαιριστές του να αφομοιώσουν το σύστημα που χρησιμοποιεί.

Ο Μάκης Χάβος έπαιξε την περσινή σεζόν και στα φιλικά της προετοιμασίας φέτος -κυρίως- με τετράδα στην άμυνα. Αντίθετα, ο Αντωνίου έχει τοποθετήσει τρεις κεντρικούς αμυντικούς και δύο φουλ μπακ. Ένα 5-4-1, το οποίο σε κατάσταση επίθεσης μπορεί να μετατραπεί σε 3-5-2.

Η αλήθεια είναι πως μέχρι στιγμής το σύστημα του 43χρονου προπονητή έχει «κολλήσει» στον ΠΑΣ Λαμία. Έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια πολύ συμπαγή μεσοαμυντική γραμμή που «σκοτώνει» το παιχνίδι του αντιπάλου. Το είδαμε και κόντρα στον Παναθηναϊκό στην πρεμιέρα και χθες κόντρα στον Ατρόμητο. Σπάνια αφήνουν χώρους οι «κυανόλευκοι» και ακόμα πιο σπάνια απειλούνται.

Μάλιστα, ιδιαίτερα θετική εντύπωση προκάλεσε χθες στο ΔΑΚ, το γεγονός πως διάβασε τι χρειαζόταν η ομάδα και προχώρησε άμεσα στις ανάλογες αλλαγές. Ο Καραμάνος στο πρώτο μέρος χρησιμοποιήθηκε στην κορυφή της επίθεσης. Ωστόσο οι αντίπαλοι τον εξουδετέρωσαν. Για αυτό το λόγο στην επανάληψη πέρασε στο ματς τον Τουράμ και έφερε στα πλάγια τον Έλληνα επιθετικό, αφήνοντας εκτός τον Βασιλόγιαννη.

Άσχετα αν ο Βραζιλιάνος βρήκε δίχτυα με πέναλτι εν τέλει, ήταν πιο απειλητικός γενικότερα για την αντίπαλη άμυνα και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις για τον Θεοδωράκη. Ο Καραμάνος δε, έδωσε περισσότερο αέρα από την πτέρυγα.

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΑΣ Λαμία