Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

Πέρασε το «Αθανάσιος Διάκος»!

Με ομόφωνη απόφαση, πέρασε το βράδυ της Δευτέρας από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων η πρόταση για τη μετονομασία του ΔΑΚ Λαμίας σε «Αθανάσιος Διάκος».

Το θέμα που είχε τεθεί σε συζητήση πριν από οκτώ μήνες, τέθηκε χθες σε συνεδρίαση, με το ΔΣ της τοπικής αρχής να τάσσεται καθολικά υπερ της αλλαγής του ονόματος.

Υπενθυμίζεται πως η πρόταση είχε γίνει αρχικά από τον Τάκη Συλεούνη στις 17 Απριλίου του 2019. Τότε είχε υπάρξει ομόφωνη απόφαση για την αλλαγή ονόματος του δημοτικού σταδίου, με το θέμα να… κολλάει στα γραφειοκρατικά. Κι αυτό, διότι η Επιτροπή Ονοματοδοσίας του Δήμου δεν είχε αρμοδιότητα σε ότι αφορά τα στάδια.

Εν τέλει και αφού η πρόταση πήγε στην Κοινότητα και πέρασε ομόφωνα και από εκεί, μετά από παρότρυνση ο Δήμαρχος, Θύμιος Καραΐσκος το επανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Εκεί δόθηκαν όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις και πλέον απομένει το καθαρά τυπικό κομμάτι για την ιστορική αλλαγή ονόματος του ΔΑΚ Λαμίας.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η Βίβιαν Αργύρη εξέφρασε τον προβληματισμό της για το γεγονός πως το θέμα δεν προωθήθηκε από την Επιτροπή Ονοματοδοσίας.

«Καθολική η επιθυμία ονοματοδοσίας»

Τον λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος στα θέματα αθλητισμού και πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Λαμία, Πάνος Φώσκολος, ο οποίος σχολίασε: «Συμπληρώνουμε σχεδόν ένα χρόνο, από τότε που ο εμπνευστής της πρότασης αυτής, ο Τάκης Συλεούνης τη μοιράστηκε μαζί μας και είδαμε ότι στην πορεία δημιουργήθηκε μια ισχυρή πλειοψηφία υπέρ της ονοματοθεσίας. Θέλω να επισημάνω πως τότε, η πρόταση αυτή είχε κοινή αποδόχη. Στην πορεία κατά το χρονικό διάστημα που πέρασε από τότε -και επειδή δεν είχε ακολουθηθεί η διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί- πάρα πολύς κόσμος εξέφρασε την αγωνία του και την επιθυμία του να προχωρήσει η πρόταση. Έχει τη συντρηπτική πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας μαζί της αυτή η πρόταση.

Εκτός αυτού, νομίζω πως η προσωπικότητα και η ιστορικότητα του Αθάσιου Διάκου είναι μια εμβληματική μορφή και δεν χωρεί αμφιδσβήτηση πως είναι η καλύτερη δυνατή ονομασία για το συγκεκριμένο χώρο, δεδομένου πως ανάλογες ονομασίες έχουν δοθεί με επιτυχή τρόπο και έχουν μείνει στην ιστορία -χρησιμοποιούμενα κατά κόρον- σε γήπεδα όπως το “Καραϊσκάκης” και “Κολοκοτρώνης”.

Σε ότι αφορά αυτό που ετέθη από την κ. Αργύρη, ότι είναι άκομψος ο τρόπος που επανήλθε αφού υπάρχει επιτροπή ονοματοθεσίας, όταν ένα θέμα έχει συζητηθεί και έχει πάρει τη συντρηπτική πλειοψηφία από το σύνολο Δημοτικού Συμβουλίου, επανέρχεται για λόγους διαδικαστιούς – γραφειοκρατικής στην κοινότητα, ομοφώνως και από εκεί προωθείται επικαιροποιημένα και φαντάζομαι ότι και σήμερα θα τύχει της ανάλογης υποστήριξης, δεν νομίζω ότι έχουμε λόγο να ενισχύουμε την ατέρμονη γραφειοκρατία που έχει επιλεγεί με τόσες επιτροπές. Νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να εγκρίνουμε επικαιροποιημένη την ονοματοδοσία και πλέον εκκρεμεί της Αποκεντρωμένης Επιτροπής».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ονοματοδοσίας του Δήμου, κ. Παπαχρήστος συμπλήρωσε: «Σαν πρόεδρος της Επιτροπής Ονοματοδοσίας -για να απαντήσω στην κ. Βίβιαν Αργύρη- δεν έχουμε αρμιοδιότητα για τα στάδια. Ήδη από ότι διάβασα έπρεπε να ισχύει από την προηγούμενη χρονιά. Έχει συγκροτηθεί η Επιτροπή από τότε, αλλά δεν είναι αρμοδιότητας μας. Οπότε ας εγκριθεί ομόφωνα».

Απομένουν πλέον οι οριστικές εξελίξεις, με το θέμα να είναι καθαρά τυπικό.

Ρυθμίζονται οι οφειλές στο Δήμο

Ιδιαίτερης σημασίας είναι δε και το ερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο για τον ΠΑΣ Λαμία. Εκεί σε συζήτηση θα τεθεί το χρέος των «κυανοολεύκων» στο Δήμο, για το οποίο ωστόσο υπάρχει ήδη συμφωνία διακανονισμού.

«Θέμα: Διαγραφή οφειλών «Π.Α.Ε. ΛΑΜΙΑ» λόγω συμψηφισμού σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθ.3752/2018 μεταξύ μας Σύμβασης σε συνέχεια της αριθ.2/2018 ΑΔΣ», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της Οικονομικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου στις 12:00.

Μία απάντηση στο “Πέρασε το «Αθανάσιος Διάκος»!”

  1. ΞΑΝΘΟΣ Avatar
    ΞΑΝΘΟΣ

    ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΠΟΛΗ….! Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ ΤΙΜΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ( ΠΛΑΤΕΙΑ , ΜΝΗΜΕΙΟ, ΔΡΟΜΟΣ, ΠΟΛ. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ) ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ. ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΙΜΗ …….,ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ ΕΝΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΗΡΩΑ. ΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ……ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ…..!!! ΣΑΝ ΛΑΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ( ΝΙΚΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ). ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ….! <> ( ΔΑΚ ΝΙΚΗ ) ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ . ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΔΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΖΟΥΜΕ. ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΙΣΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.

1 Comment

1 Comment

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΑΣ Λαμία