Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

Είναι να… VAR-ας το κεφάλι στον τοίχο!

Η Λαμία κρατούσε στα χέρια της τη νίκη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης απόψε, ωστόσο η απόφαση του κ. Ζαχαριάδη να στείλει τους φιλοξενούμενους στο πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 1-1 στο ΔΑΚ.

Οι Αρκάδες έβαλαν δύσκολα στην ομάδα μας, ωστόσο ο Μπιανκόνι την… έλυσε. Τέσσερα λεπτά αφού πάτησε στο χορτάρι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 64ο λεπτό της αναμέτρησης και έδειξε να δίνει το τρίποντο στην ομάδα μας. Ωστόσο, η απόφαση του Πραξιτέλη Ζαχαριάδη να καταλογίσει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αντέτζο στον Ιγκλέσιας, έδωσε τη δυνατότητα στον Αργεντίνο να ισοφαρίσει από τη βούλα του πέναλτι και να στερήσει από τους «κυανόλευκους» δύο βαθμούς.

Μέτριο ποιοτικά το παιχνίδι, με λίγες καλές στιγμές και τους Λαμιώτες να είναι ανώτεροι στην επανάληψη. Με δέκα ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι λόγω της αποβολής του Σουάρεζ στο 72′.

Με το βαθμό αυτό, ο ΠΑΣ Λαμία έφτασε στους 24 βαθμούς και έπιασε την ΑΕΛ στην 9η θέση της βαθμολογίας και στο -3 από την εξάδα.

Η Λαμία τον ρυθμό, ο Αστέρας τις τελικές

Η Λαμία είχε περισσότερη διάθεση να κυκλοφορήσει τη μπάλα στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Με τις γραμμές τους κοντά, οι «κυανόλευκοι» έδειχναν πως θέλουν να δώσουν το ρυθμό τους στο παιχνίδι. Ο Αστέρας Τρίπολης ωστόσο, ήταν αυτός που πρώτος έκανε τελική και έφτασε με περισσότερες προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 5′ ένα απευθείας φάουλ του Λουίς Φερνάντες από τον άξονα, έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Δύο λεπτά αργότερα και σε κόντρα επίθεση, ο Χαουρέγκι κλείστηκε στα αριστερά από τον Πλιάτσικα, γύρισε και σούταρε, με τον Θεοδωρόπουλο να πέφτει στη γωνιά του και να διώχνει σε κόρνερ. Στη συγκεκριμένη φάση μάλιστα, ο μπακ του ΠΑΣ Λαμία έμεινε στο έδαφος και εν συνεχεία έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών, ο Αστέρας εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά, ο Σουάρεζ στο δεύτερο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό όμως και έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι, με τους Αρκάδες σε αυτό το διάστημα να έχουν ισορροπήσει το παιχνίδι.

Χωρίς τη σπουδαία φάση

Η πρώτη άξια αναφοράς στιγμή για την ομάδα μας καταγράφηκε στο 16′, όταν ο Τιρόνε έκανε ωραία μπαλιά για τον Ρόμανιτς που βρήκε στην πλάτη της άμυνας, όμως υπό πίεση το πλασέ του δεν ήταν καλό και ο Παπαδόπουλος μάζεψε εύκολα. Τέσσερα λεπτά αργότερα και σε οργανωμένη επίθεση των φιλοξενούμενων, η μπάλα έφτασε στον Χαουρέγκι έξω από την περιοχή που ζύγισε το πόδι του και σούταρε ψηλά άουτ.

Μετά το εικοσάλεπτο, η Λαμία ανέβασε και πάλι την απόδοση της, με τον Σκόνδρα στο 23′ να σουτάρει άουτ από καλή θέση. Στο 29′ και από πλάγιο στα δεξιά, ο Τιρόνε έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή, στριφογύρισε και πήγε να… κρεμάσει τον Παπαδόπουλο από πλάγια θέση, ο γκολκίπερ του Αστέρα όμως μπλόκαρε εύκολα.

Στο 36′ ο Μουνάφο έκανε ωραία σέντρα από δεξιά, ο Λουίς Φερνάντες στην καρδιά της περιοχής πήρε την κεφαλιά έστειλε όμως τη μπάλα ψηλά άουτ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν υπήρχε ρυθμός και το 0-0 διατηρήθηκε δίκαια στην ανάπαυλα.

Ο Μπιανκόνι έδωσε τη λύση…

Όπως και στο πρώτο μέρος, η Λαμία μπήκε πιο… ορεξάτη και στην επανάληψη. Η ομάδα μας εκ νέου έδειξε μεγαλύτερη διάθεση να βρει το γκολ, απέναντι σε ένα Αστέρα που είχε δώσει μέτρα και περίμενε τις κόντρα επίθεσεις.

Στο 56′ ο Τιρόνε εκτέλεσε από τα δεξιά ένα φάουλ, ο Καραμάνος πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μπεχαράνο πετάχτηκε πίσω από τους αμυντικούς, όμως για λίγο δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή και να σπρώξει τη μπάλα προς το τέρμα. Πέντε λεπτά αργότερα, ήρθε η πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μέρος. Ο Πασχαλίδης εκτέλεσε ένα μακρινό φάουλ, ο Σουάρεζ κατέφερε και πήρε την κεφαλιά ανάμεσα σε Μπεχαράνο και Ρόμανιτς, έστειλε τη μπάλα όμως λίγο έξω από το απέναντι δοκάρι.

Η ομάδα μας είχε καλύτερη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο και η υπεροχή της απέφερε καρπούς τελικά στο 64′. Ο Μπιανκόνι -που είχε περάσει τέσσερα λεπτά νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο- συνδυάστηκε ωραία με Ρόμανιτς και Δημούτσο, εκμεταλλεύτηκε τη σύγχηση που προκάλεσαν στην άμυνα του Αστέρα, βρέθηκε απέναντι στον Παπαδόπουλο, τον πέρασε και πλάσαρε εύστοχα και έκανε το 1-0 μέσα σε έξαλλα πανηγύρια.

Πάλι το VAR, πάλι στο τέλος…

Έχοντας το 1-0 και την ψυχολογία, τα πράγματα για τον ΠΑΣ Λαμία έγιναν ακόμα πιο εύκολα στο 72′. Ο Σουάρεζ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Βασιλόγιαννη, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες για το τελευταίο εικοσάλεπτο. Σε κάθε περίπτωση, οι φιλοξενούμενοι ήταν αναγκασμένη να πιέσουν για να βρουν το γκολ. Και το πλησίασαν στο 78′, όταν μετά από εναλλαγές της μπάλας, ο Ιγκλέσιας την πήρε σε θέση έξω αριστερά και επιχείρησε ένα δυνατό σουτ που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η ώρα περνούσε, ο Αστέρας αδυνατούσε να πατήσει περιοχή και σε μια από τις ελάχιστες φορές που τα κατάφερε, στο 89′ το παιχνίδι… τινάχθηκε στον αέρα. Ο Αντέτζο έδιωξε τη μπάλα σε μονομαχία με τον Ιγκλέσιας, ο διαιτητής Ζαχαριάδης ζήτησε τη συνδρομή του VAR και έδειξε τη βούλα του πέναλτι μέσα σε πολύ έντονες διαμαρτυρίες, οι οποίες έγιναν εντονότερες αφού στο ξεκίνημα της φάσης υπήρξε χέρι ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων.

Σε κάθε περίπτωση, στο 91′ ο Αργεντίνος άσος ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Θεοδωρόπουλο από τα έντεκα βήματα, κάνοντας το 1-1, παρότι ο γκολκίπερ της Λαμίας έπεσε σωστά. Στο εναπομείναντα χρόνο, οι «κυανόλευκοι» βγήκαν μαζικά μπροστά, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Στο 93′ ο Σασί έκανε αδύναμο σουτ όταν βρέθηκε σε θέση βολής από ασταθές διώξιμο του Μαρτίνεθ και το 1-1 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Άκης Μάντζιος): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Πλιάτσικας (9′ Βύντρα), Αντέτζο, Βάντερσον, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Βασιλόγιαννης, Τιρόνε (60′ Μπιανκόνι), Ρόμανιτς, Καραμάνος (92′ Σασί)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς):Παπαδόπουλος, Βλάχος, Ορτέγκα, Πασαλίδης, Σουάρεζ, Βαλιέντε (66′ Ιγκλέσιας), Τασουλής (74′ Αντζουλάς), Ριέρα (46′ Ρεγκίς), Χαουρέγκι, Λουίς Φερνάντες, Μουνάφο

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας.

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΑΣ Λαμία