Ακολουθήστε μας:

Οι υπόλοιποι

Κουνάει το δάχτυλο και απειλεί η UEFA!

Την ώρα που η πανδημία θερίζει ζωές στην Ευρώπη και περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, η UEFA χτυπάει «καμπανάκι» και απειλεί με… λουκέτα!

Βλέποντας τα εγχώρια πρωταθλήματα -το ένα μετά το άλλο- να ρίχνουν στο τραπέζι την ιδέα της οριστικής διακοπής, η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία απέστειλε χθες βράδυ επιστολή, στην οποία «εκβιάζει» τα μέλη της. Στην ουσία τους ζητάει να ολοκληρωθούν όλες οι διοργανώσεις υπό την αιγίδα της, έστω κι αν χρειαστεί να τραβήξουν μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού.

Μάλιστα, «εκβιάζει» πως σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί και οι βαθμολογίες επικυρωθούν χωρίς να ολοκληρωθεί η σεζόν, είναι πιθανό να οδηγήσουν και σε αποκλεισμό των ομάδων τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν.

Να σημειωθεί εδώ πως ήδη το Βέλγιο έχει ορίσει ως πρωταθλήτρια την Κλαμπ Μπριζ, ενώ ανάλογες σκέψεις υπάρχουν έντονα και στην Ολλανδία. Σαν πρόταση δε, έπεσε στο τραπέζι χθες και στην τηλεδιάσκεψη των μελών της Super League 1.

Η επιστολή της UEFA:

«Προχωράμε ενωμένοι με γνώση πως μόνο μια εκπληκτικά συντονισμένη προσπάθεια όλων των διοργανωτών μπορεί να βοηθήσει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να βγει από την κρίση, έχοντας ανακτήσει το βασικό του κορμό, τις διοργανώσεις.

Αυτή η δέσμευση πήρε σάρκα και οστά στις δύο ομάδες εργασίας που δημιουργήθηκαν για να εξετάσουν τις επιλογές με το καλαντάρι και με τις νομικές και οικονομικές συνέπειες του να συνεχιστεί η σεζόν και μετά τις 30 Ιουνίου. Χωρίς ενότητα κι αλληλεγγύη, κανείς δεν θα βγει από την κρίση, γιατί είμαστε αλληλεξαρτόμενοι. Απαιτείται χειρισμός και των δύο καλανταρίων, αφού το φινάλε της τωρινής σεζόν θα επηρεάσει το ξεκίνημα της επόμενης.

Παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της κατάστασης, η ομάδα εργασίας που ασχολείται με το καλαντάρι θα δείξει σύντομα, ιδανικά στα μέσα Μαΐου, ποιο πλάνο θα προχωρήσει για να ολοκληρωθεί η σεζόν, χωρίς να αφήσει κανέναν πίσω. Η διακοπή των διοργανώσεων θα έπρεπε πραγματικά να είναι η τελευταία λύση, μόνο αν δεν υπάρχει κάποιο καλαντάρι που να επιτρέπει την ολοκλήρωση της σεζόν.

Πιστεύουμε ακράδαντα πως το ποδόσφαιρο μπορεί να επιστρέψει στους επόμενους μήνες, μέσα σε συνθήκες που θα μας υποδείξουν οι δημόσιες αρχές, και πως κάθε απόφαση οριστικής διακοπής εγχώριων διοργανώσεων είναι, σε αυτό το στάδιο, πρόωρη και αδικαιολόγητη.

Από τη στιγμή που η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθορίζεται από το αποτέλεσμα στο τέλος μιας ολοκληρωμένης εγχώριας διοργάνωσης, ένας πρόωρος τερματισμός θα θέσει σε αμφιβολία την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Η UEFA διατηρεί το δικαίωμα να εξετάσει το δικαίωμα των ομάδων στη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις του 2020/21, σύμφωνα πάντα με τους σχετικούς κανονισμούς».

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest0 Comments


Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Οι υπόλοιποι