Ακολουθήστε μας:

Οι υπόλοιποι

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Φθιώτιδα!

Ανησυχία, αλλά και πολλά ερωτηματικά προκαλεί η είδηση του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού στο Νομό Φθιώτιδας.

Πρόκειται για γυναίκα, κάτοικο Αταλάντης, η οποία φέρεται να έχει μολυνθεί από επαφή που είχε με άτομα από την Αθήνα. Αυτό που προκαλεί ωστόσο εντύπωση, είναι πως το εν λόγω κρούσμα έχει ανιχνευτεί από την Παρασκευή 20 Μαρτίου και έγινε γνωστό το Σάββατο 4 Απριλίου. Με τη λήξη δηλαδή του χρονικού διαστήματος της καραντίνας. Πράγμα που προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην τοπική κοινώνια, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος διασποράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Λοκρών, η γυναίκα τήρησε όλους τους κανόνες του κατ’ οίκων περιορισμού χωρίς να έρθει σε επαφή με άλλα άτομα, ενώ μετά από τις ενέργειες ιχνηλάτησης που έκανε το τοπικό κέντρο υγείας, τρια άτομα έχουν ενημερωθεί προκειμένου να μεταβούν στο Νοσοκομείο Λαμίας άμεσα και να υποβληθούν στα σχετικά τεστ.

Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός πως δύο από τα τρία συγκεκριμένα άτομα, δεν έχουν δεχθεί να υποβληθούν στο τεστ. Πράγμα που αποκαλύπτει το «Lamiareport.gr».

Σε κάθε περίπτωση, στο σχετικό δελτίο Τύπου ο Δήμος Λοκρών καλεί τους δημότες του να επιδείξουν υπευθυνότητα και να τηρήσουν αυστηρά όλα τα απαιτούμενα μέτρα.

Η ανακοίνωση:

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου Λοκρών πως ανιχνεύτηκε το πρώτο θετικό κρούσμα COVID-19 σε άτομο που ζει μόνο του και εργάζεται στην περιοχή της Αταλάντης.

Φαίνεται πως ασθένησε σε συνέχεια συναναστροφής του με επισκέπτες από την Αθήνα. Από τη στιγμή της εμφάνισης των συμπτωμάτων στις 20 Μαρτίου απομονώθηκε στην κατοικία του και πριν επιστρέψει στην εργασία του έκανε για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με την υπόδειξη του ιατρού εργασίας, τεστ το οποίο βρέθηκε θετικό. Το άτομο είναι καλά στην υγεία του την τελευταία εβδομάδα και έχει ολοκληρώσει την περίοδο απομόνωσης των δυο εβδομάδων που προβλέπεται από τον ΕΟΔΥ, αλλά για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει σε απομόνωση για άλλες δυο εβδομάδες.

Ενημερώθηκε σχετικά από το Κέντρο Υγείας Αταλάντης ο ΕΟΔΥ προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ιχνηλάτησης. Επιπλέον, έχουν ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία, η Ελληνική Αστυνομία και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη οι τρείς άμεσοι συνάδελφοι του ενημερώθηκαν και μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο Λαμίας προκειμένου να υποβληθούν στο τεστ και να παραμείνουν μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα, ώστε να εξασφαλιστεί πως έχει αποφευχθεί οποιαδήποτε διασπορά στην κοινότητα.

Το ίδιο το άτομο επιβεβαίωσε πως δεν ήρθε σε επαφή με άλλα άτομα τις τελευταίες δυο εβδομάδες.

Καλούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου να επιδείξουν ατομική υπευθυνότητα και να συμμορφωθούν πλήρως στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί (ιδιαίτερα ως προς την αυστηρή τήρηση της απόστασης των δυο μέτρων και την αντισηψία των χεριών).

Ζητούμε στην περίπτωση εμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων να παραμείνουν σπίτι τους και να τα αναφέρουν άμεσα στον ΕΟΔΥ στη γραμμή 1135. Μένουμε σπίτι και αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις.

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι υπόλοιποι