Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

Ο κορωνοϊός πάει… πίσω το στέγαστρο!

Υπομονή λίγους παραπάνω μήνες θα πρέπει να κάνουν οι Λαμιώτες, προκειμένου να δουν το στέγαστρο του ΔΑΚ να παίρνει την τελική του μορφή.

Αυτό προέκυψε μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε ο Δήμαρχος Λαμιέων, με τους ανθρώπους της ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία και τους υπόλοιπους αρμοδίους από το έργο. Στην κουβέντα συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος, ο μεγαλομέτοχος και ο πρόεδρος της ομάδας μας Πανουργιάς Παπαϊωάννου και Γιώργος Ποντίκας, ο ανάδοχος του έργου Παναγιώτης Γώγος και ο αντιδήμαρχος Πάνος Φώσκολος.

Παρότι τα χρήματα για το έργο έχουν εξασφαλιστεί μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», χωρίς να επιβαρύνουν τα ταμεία του Δήμου, αυτό στο οποίο όλοι συμφώνησαν είναι πως αυτή τη στιγμή η επέκταση του στεγάστρου δεν μπορεί να γίνει. Και αιτία είναι η πανδημία που έχει «παγώσει» τα πάντα σε όλο τον πλανήτη. Μάλιστα, ο κ. Γώγος επισήμανε πως αυτή τη στιγμή δεν γίνεται καν παραγωγή υλικών.

Από πλευράς «κυανολεύκων» ζητήθηκε τα έργα να μην επηρεάσουν το αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας. Κάτι που ωστόσο περιορίζει και τις επιλογές που υπάρχουν, καθώς με τα τωρινά δεδομένα ο σύλλογος θα έχει «γεμάτο» πρόγραμμα μετά την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης.

Έτσι, σαν πιθανή ημερομηνία για την έναρξη των εγρασιών ορίστηκε ο Μάιος του 2021, ώστε το έργο να έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη των υποχρεώσεων του ΠΑΣ Λαμία για τη σεζόν 2021-22.

Αναλυτικά:

Η επέκταση του στεγάστρου στο γήπεδο της Λαμίας [ΔΑΚ Λαμίας] ήταν το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που προκάλεσε ο Δήμαρχος της Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος στην οποία μετείχαν, εκτός από τον ανάδοχο του έργου κ. Παναγιώτη Γώγο, ο αρμόδιος επί των αθλητικών αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φώσκολος, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και εκ μέρους της «ΠΑΕ Π.Α.Σ. Λαμία 1964» ο μεγαλομέτοχος Πανουργιάς Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος Γιώργος Ποντίκας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης προσδιορίστηκε με σαφήνεια, ότι λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού, είναι αδύνατο να ξεκινήσουν εργασίες σε αυτή τη φάση.

Όπως χαρακτηριστικά συμπλήρωσε ο Δήμαρχος, ήδη εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και όχι από πόρους του Δήμου, ποσού περίπου 600.000 € για να ξεκινήσει το έργο. Πλέον ο Δήμος και μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών από τις αρμόδιες επιτροπές, είναι έτοιμος, τις επόμενες μέρες για να προχωρήσει σε υπογραφή σύμβασης.

Ωστόσο από την πλευρά της «ΠΑΕ Π.Α.Σ. Λαμία 1964», σημειώθηκε ότι δεν πρέπει να ξεκινήσουν εργασίες, καθώς ενδέχεται να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα από τον ερχόμενο μήνα. Συγχρόνως ο ανάδοχος του έργου σημείωσε με έμφαση ότι από τη στιγμή που έχει σταματήσει η παραγωγική διαδικασία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα μεταλλικά υλικά, χρειάζεται χρόνος και θεωρείται απίθανο να βρίσκονται αυτά μέσα σε ένα μήνα στην περιοχή, οπότε η πιθανότητα έναρξης των έργων θα συμπέσει μέσα στο καλοκαίρι και θα έχει τρομακτικές συνέπειες για την ομάδα της Λαμίας.

Από τη σύσκεψη εκείνο που προέκυψε είναι ότι πρέπει να αναζητηθούν τρόποι για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία, ενώ σύμφωνα με τις προτάσεις που κατατέθηκαν σημειώθηκε , ότι οι εργασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν το Μάιο του 2021, για να ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι του 2021 και μέχρι τότε να γίνουν προκαταρκτικές εργασίες, που δεν θα εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή αγώνων και τη χρήση του γηπέδου από την ομάδα της Λαμίας.

O Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος ζήτησε απ’ όλες τις πλευρές να εξαντλήσουν τα περιθώρια και να γίνουν συντονισμένες κινήσεις, έτσι ώστε το επόμενο εικοσαήμερο να υπάρξει μια τελική πρόταση απ’ όλες τις πλευρές, αφού συνυπολογιστούν όλα τα παράπλευρα θέματα.

Μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης ο Δήμαρχος έκανε την ακόλουθη δήλωση :

« Κληθήκαμε να διαχειριστούμε ένα σύνθετο θέμα . Πολύ γρήγορα εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότησή και είναι θέμα λίγων ημερών να ανακοινωθεί και επίσημα. Όμως υπολογίζαμε χωρίς τον κορονοϊό. Δυστυχώς αυτή η άσκηση είναι πολύ δύσκολη. Ζήτησα από όλες τις πλευρές να εξαντλήσουν τα περιθώρια και να βρουν κοινό τόπο για την υπέρβαση των προβλημάτων και για την έναρξη των εργασιών. Τα απαγορευτικά μέτρα και το πάγωμα της παραγωγής δεν μας επιτρέπει μεγάλη αισιοδοξία σε αυτή τη φάση.

Ως Δήμος είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε τις απόψεις και να προκαλέσουμε το λιγότερο δυνατό κόστος και όχληση, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη χρήση του γηπέδου, από την ομάδα της Λαμίας.»

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest1 Comment


Oldest

Newest
Most Voted

Inline Feedbacks
View all comments

ΠΟΛΙΤΗΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ

4 years ago

ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ….ΑΠΟ ΤΟ 1980 ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ…..ΟΤΑΝ ΕΒΡΕΧΕ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ…..ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ…..ΔΥΣΤΥΧΩΣ….

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ΠΟΛΙΤΗΣ
ΠΟΛΙΤΗΣ
4 years ago

ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ….ΑΠΟ ΤΟ 1980 ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ…..ΟΤΑΝ ΕΒΡΕΧΕ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ…..ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ…..ΔΥΣΤΥΧΩΣ….

ΠΑΣ Λαμία