Ακολουθήστε μας:

Άλλα αθλήματα

«Απίθανο να ξανά ξεκινήσει το πρωτάθλημα»

Εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο θεωρεί ο Ηλίας Αγγέλης το ενδεχόμενο να ξανά έχουμε δράση στο βόλεϊ φέτος.

Ο τεχνικός του ΑΟ Λαμίας ήταν το απόγευμα της Δευτέρας καλεσμένος του Θύμιου Αντωνόπουλου στο Instagram του Lamia Ole, όπου έκαναν live κουβέντα. Για τις εξελίξεις τόσο στον ΑΟΛ και το βόλεϊ, όσο και την κατάσταση γενικότερα.

Μεταξύ άλλων, ο Λαμιώτης κόουτς εξέφρασε την άποψη του πως με τις παρούσες συνθήκες είναι απίθανο να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα, ενώ χαρακτήρισε καταστροφική την διακοπή για τον ΑΟΛ τη χρονική στιγμή που ήρθε. Δεν απέκλεισε δε, το ενδεχόμενο η ομάδα της πόλης μας να αγωνιστεί του χρόνου στην παραπάνω κατηγορία. Εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι εξελίξεις, καθώς και τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου.

Αναλυτικά:

Για την κατάσταση: «Έχει αλλάξει εντελώς η καθημερινότητα μας. Είχαμε συνηθίσει αλλιώς και μας κακοφαίνεται. Και σε εμένα και σε όλους. Για εμάς που είμαστε στον αθλητισμό είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί έχουμε βγει εντελώς εκτός προγράμματος. Όλο αυτό είναι ένα κομμάτι μας, μια συνήθεια μας και αναγκαστήκαμε να κλειστούμε στα σπίτια μας. Δεν το έχει ξαναζήσει κανείς μας, επομένως ότι και να πούμε, όπως και να το πούμε, πάντα θα υπάρχει μια διαφορετική εκδοχή».

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος: «Για εμάς η διακοπή τη δεδομένη χρονική στιγμή που ήρθε, ήταν ότι χειρότερο στη χειρότερη φάση. Είχαμε ένα μεγάλο σερί από νίκες και καλές εμφανίσεις. Είχαμε νικήσει τις δύο ομάδες τις οποίες είχαμε από πάνω μας -την μία την είχαμε προσπεράσει κιόλας βαθμολογικά- και μας κακοφάνηκε πολύ. Αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι από την πλευρά μας, όπως ήρθαν τα πράγματα».

Για το ενδεχόμενο επανεκκίνησης: «Θεωρώ πως καμία ομάδα δεν θα είναι έτοιμη. Βασικά θεωρώ απίθανο να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, με βάσει και όσα ειπώθηκαν στην τηλεδιάσκεψη με την ΕΟΠΕ. Σχεδόν όλες οι ομάδες ήταν αρνητικές, μαζί τους και η Ομοσπονδία. Ουσιαστικά μόνο ο ΑΟΛ έιπε πως είναι καλό να τελειώσει κανονικά το πρωτάθλημα και όχι με τις τωρινές συνθήκες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα ήμασταν εμείς, ή κάποιος άλλος έτοιμος αν συνέβαινε αυτό. Οι αθλητές έχουν κάτσει ουσιαστικά ένα διάστημα σαν τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Είναι πάρα πολύ δύσκολο λοιπόν να επανέλθουν μέσα σε 20-30 ημέρες.

Κοντεύουμε τώρα να κλείσουμε δυο μήνες. Μιλάμε δηλαδή για μια καινούργια προετοιμασία, αν θέλουμε να ξανά ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Γιατί όσο κι αν προσπαθεί ο αθλητής από το σπίτι του, η επαφή που χρειάζεται στα ομάδικά αθλήματα με μπάλα, δεν υπάρχει. Δεν μπορεί να την έχει. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσει να επανέλθει κανονικά και είναι απίθανο ένα σύνολο να ξανά γίνει έτοιμη ομάδα σε τέτοιο διάστημα».

Τι έχουν πει στις αθλήτριες: «Βασική μας συμβουλή ήταν να μείνουν σπίτια τους για να μην πάθει καμία τιποτα. Από την αρχή στην ουσία είδαμε πως θα πάει η κατάσταση. Οπότε μετά από ένα διάστημα, αυτό που θέλαμε και ζητάγαμε από τα κορίτσια, είναι να προσέχουν τους εαυτούς τους και να είμαστε σε επαφή για να δούμε πως θα δράσουμε.

Όλο αυτό που έχουμε ζήσει είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Για εμένα είναι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει προπόνηση εκτός γηπέδου. Ναι μεν οι αθλητές κρατάνε κάποια φυσική κατάσταση, αλλά δεν γίνεται να ασκηθούν σωστά εκτός του χώρου τους, που είναι το γήπεδο».

Πως πέρασε την καραντίνα: «Για εμάς η ένταση του γηπέδου και ο αθλητισμός είναι κομμάτι της ζωής μας. Δεν περνάει η ώρα στο σπίτι. Ειδικά τις πρώτες ημέρες ερχόταν η ώρα της προπόνησης και κοιτούσα συνέχεια το ρολόι. Αλλά εντάξει, το συνηθίσαμε και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο».

Για το ενδεχόμενο ανόδου αν γίνει αναδιάρθρωση: «Όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες καταστάσεις, ακούγονται πολλά σενάρια. Αυτό που είπε η Ομοσπονδία είναι ότι θα δώσει το δικαίωμα σε ομάδες που δεν θέλουν να παίξουν στην κατηγορία τους, να αγωνιστούν σε χαμηλότερη χωρίς να έχουν οικονομικές κυρώσεις. Είπε επίσης ότι για τις ομάδες που δεν έχουμε πέσει μαθηματικά, δεν θα πάρει η ΕΟΠΕ απόφαση να τις ρίξει. Στην ουσία δηλαδή θα ανέβουν όσοι βρίσκονται σε βαβθμολογική θέση να ανέβουν και θα πέσει μόνο όσοι δεδομένα θα υποβιβάζονταν.

Αν αυτό ισχύσει, τότε από την Α1 πέφτει μόνο η Ηλιούπολη. Παράλληλα, από την Pre League θα ανέβουν ΑΕΚ και Αμαζόνες που καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις. Ωστόσο, έτσι η κατηγορία θα έχει 13 ομάδες και δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις δίνεται wild card και ο ΑΟ Λαμίας είναι η πρώτη ομάδα που την δικαιούται. Θα το δούμε τότε, αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Αν με ρώταγες πριν αν είμαστε έτοιμοι να ανέβουμε, θα σου έλεγα 100%. Τέτοιος σχεδιασμός είχε γίνει και είχαμε στόχο να παλέψουμε για την άνοδο. Ακόμα και τώρα δηλαδή, στη διοίκηση γίνονται τέτοιες συζητήσεις. Αλλά αν δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό, δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Είναι μεγάλη πρόκληση κάτι τέτοιο και πάρα πολύ δύσκολο με τα νέα οικονομικά δεδομένα που θα υπάρξουν.

Πόσο μάλλον για μια ομάδα σαν τη Λαμία που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην έδρα και τον κόσμο της. Δεν απορρίπτουμε τίποτα, αλλά όταν και αν μας γίνει πρόταση θα το δούμε. Ασφαλώς με πρώτο μέλημα να μην βγει ζημιωμένος ο σύλλογος».

Για το τι θα γίνει σε περίπτωση που τελευταία στιγμή ειδοποιηθεί πως ξεκινάνε: «Θα είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά αν μας το πουν δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Θα μπούμε στο γήπεδο. Πάντα θα υπάρχει φόβος, αλλά με σωστή διαχείρηση και προσοχή, είναι κάτι το οποίο δεν είναι τόσο καταστροφικό. Μην ξεχνάμε πως το μεγαλύτερο ποσοστό των αθλητών είναι πολύ υγιείς οργανισμοί και δύσκολα θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα.

Τώρα όσον αφορά εμάς σαν ομάδα, αυτό που έγινε ήταν ότι χειρότερο. Μας ήρθε σε μια στιγμή που δεν το θέλαμε με τίποτα. Αλλά και πάλι αν μας πουν ότι θα ξεκινήσουμε χωρίς κόσμο, θα ήταν επίσης καταστροφικό. Παλεύαμε ως εδώ να πάρουμε το πλεονέκτημα της έδρας γιατί με τον κόσμο μας στη Λαμία πολύ δύσκολα μας κέρδιζε κάποιος. Όλα όμως ήρθαν τούμπα».

Για το τι που έχει λείψει: «Το γήπεδο ξεκάθαρα και μια βόλτα με τους φίλους μου. Μου έχουν λείψει τρομερά».

Η ευχή του: «Να τελειώσει γρήγορα όλο αυτό και να μην ξανά έρθει. Για όλους τους ανθρώπους και για πολλούς λόγους, άσχετα με τον αθλητισμό. Να είναι όλοι οι αθλητές υγιείς και να κάνουμε αυτό που μας αρέσει πάρα πολύ. Να δίνουμε έτσι ένα έξτρα κίνητρο στον κόσμο για να ξεχαστεί. Γιατί στο κάτω κάτω ο αθλητισμός είναι ψυχαγωγία και αυτό πρέπει να βγαίνει εν τέλει προς τα έξω».

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γιώργος Ανδρεόπουλος, Θύμιος Αντωνόπουλος

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest0 Comments


Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Άλλα αθλήματα