Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

Σαν σήμερα: Η ιδέα παίρνει… σάρκα και οστά!

Ιστορική από όλες τις απόψεις είναι η 10η Ιουνίου για τη Λαμία! Αυτό καθώς σήμερα συμπληρώνονται 56 χρόνια από την πρώτη συνέλευση του νεοσύστατου τότε Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΣ Λαμία.

Εννιά μόλις μέρες μετά την απόφαση για την ένωση των ποδοσφαιρικών δυνάμεων της πόλης, στις 10 Ιουνίου του 1964 πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Λαού το ΔΣ του συλλόγου. Η διαδικασία έλαβε χώρα στον κινηματογράφιο «Τιτάνια» -που αποτέλεσε το μέρος όπου προηγουμένως είχαν λάβει χώρα όλες οι συναντήσεις- ενώ το «παρών» έδωσαν… σχεδόν όλοι.

Απόντες από το συμβούλιο ήταν οι εκπρόσωποι της Παλλαμιακής, οι οποίοι είχαν ενστάσεις για το κατά πόσο συνέφερε την ομάδα τους η συγχώνευση, ενώ υπήρχαν σημαντικές ταξικές διαφορές και με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού Λαμίας και του Παμφθιωτικού που θεωρούνταν οι ομάδες των ταξικών κομμάτων και είχαν συγκροτήσει τον Λαμιακό (εν τέλει η Παλλαμιακή αποφάσισε εν συνεχεία τη δημιουργία του ΑΣ Θερμοπύλαι που εν συνεχεία απορροφήθηκε από τη Λαμία).

Σε κάθε περίπτωση, στο Συμβούλιο της 10ης Ιουνίου μπήκαν τα θεμέλια του συλλόγου. Επιλέχθηκαν το μπλε και το άσπρο ως χρώματα της Λαμίας, ενώ για έμβλημα ορίστηκε το κυκλωμένο «Λ». Παράλληλα, ορίστηκε ως πρώτος πρόεδρος του συλλόγου ο Δημήτρης Σακελλαρίου.

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΑΣ Λαμία