Ακολουθήστε μας:

Οι υπόλοιποι

Μειώνουν τον ΦΠΑ, αλλά…

Μπορεί να είναι άγνωστο το αν και το πότε θα επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα, η Κυβέρνηση ωστόσο μελετά τρόπους προκειμένου να τους το… κάνει εύκολο. Εφόσον δώσει το ΟΚ για να γεμίσουν και πάλι οι κερκίδες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε γνωστό την Τετάρτη από το βήμα της Βουλής πως εξετάζεται η μείωση του ΦΠΑ στα εισιτήρια όλων των αγώνων.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συζητήσης για θέματα που αφορούν το Υπουργείο Οικονομικών, ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας ο ΦΠΑ από το 24% που είναι τώρα, να μειωθεί στο 13% για το διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου έως 30 Ιουνίου του 2021 τουλάχιστον.

Πρόκειται ασφαλώς για πολύ θετική εξέλιξη εφόσον αυτο συμβεί. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, γεννούνται ερωτήματα. Για παράδειγμα από που και ως που η συγκεκριμένη μείωση θα έχει αποτέλεσμα για τις ΠΑΕ από τη στιγμή που τα ματς -με τα τωρινά δεδομένα- θα διοργανώνονται κεκλεισμένων των θυρών;

Ακόμα ωστόσο κι αν ανοίξουν τα γήπεδα για το κοινό και πάλι ενδεχόμενη μείωση πιθανόν να είναι μια… τρύπα στο κενό, καθώς στο πιο εφικτό σενάριο θα δοθεί για χρήση ένα ποσοστό της τάξης του 30% των κερκίδων. Δηλαδή μερικές εκατοντάδες θέσεις για την πλειοψηφία των ελληνικών γηπέδων.

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι υπόλοιποι