Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

Δοκιμές, πειράματα και… προβληματισμός!



Με… πειραματική ενδεκάδα και πολλές δοκιμές, η Λαμία ηττήθηκε το απόγευμα της Κυριακής με σκορ 2-1 από τον Ιωνικό στο ΔΑΚ.

Στο τελευταίο της φιλικό πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της, η ομάδα μας έβγαλε πολύ σημαντικές αδυναμίες. Τόσο στην κυκλοφορία της μπάλας, όσο και στην ανάπτυξη της μεσοεπιθετικά. Ωστόσο, έχει το.. άλλοθι πως ο Γιώργος Πετράκης επέλεξε να δώσει χρόνο σε νεαρούς ποδοσφαιριστές και να κάνει δοκιμές. Κι αυτό, διότι χθες οι «κυανόλευκοι» αντιμετώπισαν τη Λάρισα.

Σε κάθε περίπτωση, αυτή ήταν η πρώτη ήττα του ΠΑΣ Λαμία στα πέντε φιλικά προετοιμασίας που έδωσε φέτος και από απόψε κιόλας, η προσοχή όλων στρέφεται στην πρεμιέρα με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Μόνο ο Ιωνικός «κατέβηκε» στο γήπεδο

Ο Γιώργος Πετράκης επέλεξε να παρατάξει τη Λαμία με μια ενδεκάδα που δύσκολα θα ξανά δούμε να αγωνίζεται έτσι μέσα στη σεζόν. Δίνοντας χρόνο σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, η ομάδα μας έδειξε πως δεν είχε… πατήματα εντός αγωνιστικού χώρου. Έτσι, από το ξεκίνημα του ματς, ο Ιωνικός ήταν εκείνος που έδωσε ρυθμό στο παιχνίδι και είχε τον έλεγχο του.

Με εξαίρεση ένα άστοχο σουτ του Μπιανκόνι μετά από συνδυασμό του Τρούμπουλου με τον Μπλάνκο, οι «κυανόλευκοι» ήταν ακίνδυνοι σε όλο το πρώτο μέρος. Αμύνονταν μεν καλά, ωστόσο δυσκολεύονταν στην κυκλοφορία της μπάλας. Κάτι που στον αντίποδα έκαναν εξαιρετικά οι φιλοξενούμενοι. Και στην πρώτη ουσιαστικά καλή ευκαιρία που τους δόθηκε άνοιξαν το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 22′ ο Ματσούκας γέμισε από δεξιά στην περιοχή και ο Λαμιώτης επιθετικός Ανδρέας Βλαχομήτρος νίκησε τον Κατσίκα με δυνατό σουτ.

Ακολούθησε ένταση με τους οπαδούς του Ιωνικού που βρίσκονταν στις κερκίδες και από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους η ομάδα μας ανέβασε την απόδοση της και προσπάθησε να επιτεθεί κυρίως από τα άκρα. Σε μία τέτοια περίπτωση στο 35′ το σουτ του Μπλάνκο από αριστερά έφυγε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα παίκτης των φιλοξενούμενων έκοψε σωτήρια με προβολή την προσπάθεια του Μπιανκόνι.

Στο 41′ η καλή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ματσούκα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κατσίκα και έτσι το 1-0 παρέμεινε στην ανάπαυλα.

Κάτι έκανε, αλλά και πάλι…

Στο ίδιο μοτίβο πάντως ξεκίνησε και η επανάληψη. Μόλις στο 48′ ο Ιωνικός έκανε δύο τα τέρματα του με σκόρερ αυτή τη φορά, τον πρώην παίκτη της Λαμίας, Λευτέρη Ματσούκα. Από πάσα του Μαναλή, ο έμπειρος φορ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Προς τιμήν του δεν το πανηγύρισε, ενώ πάνω στην φάση τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Δεν άλλαξε όμως και πάλι τίποτα. Οι παίκτες του Γιώργου Πετράκη αδυνατούσαν να επιτεθούν σωστά κόντρα σε μια ομάδα της Football League.

Την ίδια ώρα, οι Νικαιώτες δημιουργούσαν -όποτε έβρισκαν την ευκαιρία- επικίνδυνες καταστάσεις. Στο 50′ ο Βλαχομήτρος έκανε τη σέντρα, ο Ρόλε πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κατσίκας του είπε «όχι». Όπως συνέβη και έξι λεπτά αργότερα στην προσπάθεια του Μάναλη. Στο 67ο λεπτό του ματς, οι ισορροπίες άλλαξαν εντός αγωνιστικού χώρου. Κι αυτό, διότι ο Φαζός είδε απευθείας κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία σε φάουλ, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με δέκα παίκτες.

Στο σημείο εκείνο είχαμε και την πρώτη καλή στιγμή του ΠΑΣ Λαμία στο ματς. Ο Προβυδάκης ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα να «τραντάξει» το οριζόντιο δοκάρι. Κι αφού το γκολ δεν ήρθε εκεί, ήρθε λίγα λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα, στο 70ο λεπτό ο Τσούκαλος γύρισε στην περιοχή, ο Μπιανκόνι… προσποιήθηκε αφήνοντας τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο επερχόμενος Μπλάνκο πλάσαρε εύστοχα, μειώνοντας σε 2-1.

Στο 73′ και σε εκτέλεση φάουλ του Ανδρέα Βλαχομήτρου, ο Μάναλης πήρε την κεφαλιά στην περιοχή και έστειλε λίγο άουτ τη μπάλα. Φυσιολογικά ωστόσο, όσο πλησιάζαμε προς το τέλος ο ρυθμός έπεφτε. Έτσι, από εκεί και πέρα δεν σημειώθηκε κάτι το αξιοσημείωτο. Ένα σουτ του Προβυδάκης στο 88′ έφυγε ψηλά άουτ, με το 2-1 να παραμένει μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΛΑΜΙΑ (Γιώργος Πετράκης): Κατσίκας, Προβυδάκης, Ζιούλης, Τζανετόπουλος, Καραγιάννης (86′ Τσώκος), Μπουλούλης, Τρούμπουλος (69′ Μαργαρίτης), Μπλάνκο, Τσούκαλος, Βλαχομήτρος Ανεστ. (60′ Κωστίκας), Μπιανκόνι

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος (46′ Φυλακτός), Γκούριντερ, Μουστάκης, Φαζός, Τσιριγώτης, Τιέντσου, Γκοτσούλιας, Βλαχομήτρος Ανδρ., Ματσούκας (50′ Κουϊρουκίδης), Ρόλε (68′ Φουρλάνος), Κάστρο (46′ Μάναλης)

ΓΗΠΕΔΟ: ΔΑΚ Λαμίας.

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΑΣ Λαμία