Ακολουθήστε μας:

Οι υπόλοιποι

«Ενηρωθήκαμε στις 15:30 για τα κρούσματα»!

Το… χρονικό της αναβολής σήμερα στο Αλκαζάρ, εξήγησε λίγη ώρα μετά την οριστική αναβολή της αναμέτρησης ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ΑΕΛ.

Υπενθυμίζεται πως η αναμέτρηση της Λαμίας με τη Λάρισα αναβλήθηκε, εξαιτίας των νέων κρουσμάτων που έγιναν γνωστά λίγη ώρα πριν τη σέντρα στο ματς.

Όπως τόνισε ο γιατρός Γιώργος Μπασδέκης, στην κάμερα της Nova, ένας από τους παίκτες που βρίσκονταν στην αποστολή εμφάνισε πυρετό το βράδυ της Κυριακής. Από τη στιγμή που δεν έπεσε ο πυρετός στις 12:00 το πρωί υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό, μαζί με τους συμπαίκτη του που βρίσκονταν στο ίδιο δωμάτιο, αλλά και τους τρεις φυσιοθεραπευτές που είχαν στενή επαφή μαζί τους. Εν τέλει οι δύο ποδοσφαιριστές και το ένα μέλος του τιμ στις 15:30 αποδείχθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Για το λόγο αυτό, η ΑΕΛ ζήτησε από τη Super League την αναβολή του παιχνιδιού, ενώ ενημέρωσε παράλληλα τις αποστολές των δύο ομάδων, οι οποίες ήδη βρίσκονταν στο γήπεδο.

Συγκεκριμένα, είπε: «Αυτό που έγινε είναι πως στο έλεγχο της Παρασκευής είχαμε ένα θετικό κρούσμα. Ο παίκτης αυτός απομονώθηκε και μπήκε σε καραντίνα σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Super League. Από και πέρα, σήμερα ήμασταν έτοιμοι για τον αγώνα. Χθες το βράδυ όμως, ένας παίκτης μας παρουσίασε υψηλό πυρετό. Ενημερωθήκαμε άμεσα και απομονώθηκε από τον συναθλητή του που έμεναν στο ίδιο δωμάτιο. Ο πυρετός συνεχίστηκε και το πρωί, οπότε ψάξαμε για να βρούμε λύση.

Ευτυχώς έχουμε στη Λάρισα κάποια εργαστήρια που μας καλύπτουν και ακόμα και την Κυριακή είναι σε θέση να μας εξυπηρετήσουν. Ο υπεύθυνος κ. Ράπτης πήρε τα δείγματα στις 12:00 και μέχρι τις 15:30 είχαμε τα αποτελέσματα. Τα δείγματα αφορούσαν τους δύο αθλητές που ήταν μαζί στο δωμάτιο και ο ένας ήταν συμπτωματικός και ο άλλος ασυμπτωματικός. Παράλληλα πήραμε δείγματα και από τους τρεις φυσιοθεραπευτές που ήταν σε επαφή μαζί τους.

Από αυτά τα πέντε δείγματα, τα δύο των αθλητών ήταν θετικά. Βγήκαν αυτόματα εκτός αποστολής στις 15:30 και ως οφείλαμε ενημερώσαμε την διοργανώτρια αρχή και τις δύο αποστολές, γιατί πάνω από όλα πρέπει να προστατευτούν τόσο οι παίκτες όσο και οι οικογένειες τους. Και οι δύο παίκτες αυτοί θα πάνε στα σπίτια τους για να απομονωθούν. Είναι σημαντικό πως καταφέραμε και συνεννοηθήκαμε άμεσα, για να προστατευθούμε όλοι».

ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ: Lamiaole.gr

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Οι υπόλοιποι