Ακολουθήστε μας:

Άλλα αθλήματα

«Σε πρώτο πλάνο φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων»!

Τη μεγάλη σημασία που δίνει ο Δήμος Λαμιέων στη φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων στην πόλη μας, επισήμανε ο Πάνος Φώσκολος.

Ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων μίλησε σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας, «Ελλάδα 94,3» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα events τα οποία έχει αναλάβει η δημοτική αρχή, με στόχο την ανάπτυξη του όπου. Στάθηκε στην ανάγκη να φιλοξενηθούν διοργανώσεις στη Λαμία -κορωνοϊού επιτρέποντος- και το νέο έτος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα θέματα του Δήμου, όπως ο εντυπωσιακός φετινός στολισμός, τα μέτρα στήριξης και θωράκισης κόντρα στην πανδημία και τα επόμενα βήματα.

👍Ακολουθήστε μας στο Facebook

Αναλυτικά:

Για το στολισμό της πόλης: «Εύχομαι καλές γιορτές και καλά Χριστούγεννα. Μεταφέρουμε το εορταστικό κλίμα με τα όποια προβλήματα. Αισιοδοξούμε ότι το επόμενο διάστημα θα είμαστε καλύτερα και θα κάνουμε όσα προγραμματίζουμε για την επόμενη χρονιά.Φέτος ο σχεδιασμός και ο στολισμός ξεπέρασε κάθε προσδοκία με την πρωτοβουλία του Δημάρχου και τη συνεργασία της κυρίας Ποντίκα και των υπηρεσιών. Στήσαμε έναν πρωτοποριακό σχεδιασμό που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και ταξίδεψε, προβλήθηκε από πολλά Μέσα. Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια, να δώσουμε τόνο αισιοδοξίας στους δημότες μας. Είναι μια πόλη καθαρή και φιλική και θέλουμε να φιλοξενήσει τουρίστες όταν ανοίξει η αγορά. Θέλαμε να μεταφέρουμε μια νότα αισιοδοξίας στους δημότες μας».

Για το click away: «Η εμπορική κίνηση είναι μουδιασμένη.Το click away αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία έως και αντιδράσεις από τον εμπορικό κόσμο. Είναι κάτι πρωτόγνωρο. Έδωσε τη δυνατότητα σε δημότες και επιχειρήσεις να κάνουν δειλά δειλά τα πρώτα βήματα και να υπάρχει μια κάποια αγοραστική κίνηση. Δεν είναι η ίδια που θα υπήρχε εάν λειτουργούσε η αγορά. Ευελπιστούμε και προσδοκούμε ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε περισσότερη δραστηριότητα».

Για το χαμηλό υϊκό φορτίο στην πόλη: «Χωρίς να περιαυτολογούμε, άλλωστε δεν επιτρέπεται σε καιρούς πανδημίας, οι δημότες και οι υπηρεσίες σε συνεργασία καταφέραμε να τηρούνται τα μέτρα σε μεγάλο βαθμό. Καταφέραμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού. Είναι γεγονός, αποτυπώνεται στα νούμερα και στην πρώτη και στη δεύτερη φάση. Ευχαριστούμε όσους συνετέλεσαν να γίνονται τακτικά τεστ. Στην Έκθεση μέρα παραμέρα γίνονται εκατοντάδες τεστ σε διερχόμενους και δημότες σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Είναι πολύ λίγα τα κρούσματα. Είναι 3,5 σίγουρα λιγότερα από 10 τα θετικά κρούσματα σε 350 τεστ.

Ο βασικός λόγος είναι ότι υπήρξε μια συνεργασία όλων. Ο κόσμος άκουσε τον Δήμαρχο και την Περιφέρεια. Κατάφερε να κρατήσει αυτά τα πολύ χαμηλά ποσοστά, γιατί έγινε μια σχετική καμπάνια. Υπήρξαν μηνύματα και όλοι μας με τη στάση και τη συμπεριφορά μας. Βοήθησε πολύ και θέλω να το επισημάνω η ίδια η αγορά. Η διασφάλιση της υγείας σου δίνει το κίνητρο να δώσεις εσύ τις κατευθυντήριες γραμμές στους δημότες σου».

Για τα μέτρα: «Έχουν γίνει σκέψεις και συντονισμένες ενέργειες. Έχουν ληφθεί αποφάσεις. Δεν περιμέναμε την έξαρση για να πάρουμε μέτρα. Ηδη από το Σεπτέμβριο με πρωτοβουλία του Δημάρχου σχεδιάσαμε τα μέτρα εάν χρειαζόταν να οδηγηθούμε σε δεύτερο κύμα περιορισμών. Ήμασταν έτοιμοι. Υλοποιούνται οι αποφάσεις αυτές. Ο Δήμος μας ήταν από τους πρωτοπόρους στον τομέα αυτών. Απαλλάσσουμε από τα δημοτικά τέλη και στο δεύτερο κύμα τις επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν τη δραστηριότητά τους.Στα καταστήματα που χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους, ο Δήμος δίνει την ευκαιρία σε όσα πλήττονται να έχουν δωρεάν και το 2021 την άδεια κατάληψης κοινοχρήστων χώρων.

Είναι σημαντικό δώρο, μια σημαντική υποστήριξη για την εστίαση. Πλήττεται και θα πλήττεται παρατεταμένα καθώς φαίνεται. Ερχόμαστε υποστηρικτικά με ένα δίχτυ προστασίας σε συνεργασία με την Εκκλησία, τον Ερυθρό Σταυρό».

Για τα πλάνα από εδώ και στο εξής: «Πράγματι είχαμε τη δυνατότητα να επανέλθουμε και να αναβιώσουμε αγώνες και δράσεις. Να εστιάσουμε στην ανάδειξη πολλών ομαδικών και ατομικών αθλημάτων. Η Λαμία πρέπει και μπορεί να προσφέρει στον τομέα της φιλοξενίας διάφορων διοργανώσεων. Και τη νέα χρονιά. Ξεχωρίζει ο Δρόμος Ελευθερίας, το Lamia Night Run, διάφοροι ποδηλατικοί αγώνες, υπάρχουν πολλές δράσεις με ομαδικά αθλήματα όπως το μπάσκετ και το βόλεϊ. Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι τη νέα χρονιά θα διοργανώσουμε και θα προβάλλουμε αυτές τις δράσεις».

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άλλα αθλήματα