Ακολουθήστε μας:

Τοπικά Νέα

Τοπικό Lockdown στη Σπερχειάδα: Σημαντικές διευκρινήσεις για τα μέτρα περιορισμού

Ο www.fonografos.net προκειμένου να υπάρχει ορθή και πλήρης ενημέρωση σχετικά με το τοπικό lockdown στη Σπερχειάδα, επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Θανάση Καρακάντζα για να δοθούν διευκρινίσεις σχετικά με τα επιβαλλόμενα μέτρα.

Κατόπιν επικοινωνίας του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά διευκρινίστηκαν τα εξής:

–Τα μέτρα ισχύουν από την Τρίτη 05-01-2021 και ώρα 06:00 μέχρι Πέμπτη 14/1/2021

-Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Κοινότητας Σπερχειάδας, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας. Κανένας δεν βγαίνει και δεν μπαίνει στην πόλη!

-Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Κοινότητας, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως, με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους και αφορά χώρους εργασίας όπου δεν παρατηρείται συνωστισμός.

-Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών

-Αναστολή λειτουργίας όλων των καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ)

– Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (από super market, φαρμακείο και φούρνο) των κατοίκων της Κοινότητας Σπερχειάδας και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων, θα γίνεται με μέριμνα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Μάλιστα ότι αφορά την προμήθεια αγαθών, φαρμάκων κλπ, θα γίνεται ύστερα από συννεόηση με το εκάστοτε κατάστημα το οποίο θα αναλαμβάνει να τα παραδίδει έξω από το σπίτι του κατοίκου, δεν θα έρχονται σε καμία επαφή και μετά την λήξη του τοπικού lockdown θα γίνεται εξόφληση κλπ.

-Στα ποιμνιοστάσια οι κτηνοτρόφοι θα μπορούν να πηγαίνουν κατόπιν σχετικής άδειας και ίσως αν απαιτείται ακόμη και συνοδείας.

Σε κάθε περίπτωση για ότι χρειαστεί, οι κάτοικοι μπορούν να απευθυνθούν στον Δήμο Μακρακώμης, στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Μακρακώμης και στην τοπική Αστυνομία.

Τα παραπάνω που σημειώνεται αναρτώνται κατόπιν της ενημέρωσης που μας έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας κ. Θανάσης Καρακάντζας, εφόσον υπάρξουν περαιτέρω διευκρινήσεις, θα ανανεώνεται το άρθρο προς ενημέρωση των κατοίκων.

ΠΗΓΗ: Fonografos.net

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τοπικά Νέα