Ακολουθήστε μας:

Οι υπόλοιποι

«Μας υποχρεώσε να παίξουμε με μεγάλες μπάλες η Λαμία»

Στο γεγονός πως η ΑΕΚ αναγκάστηκε να αλλάξει αγωνιστικό πλάνο, από τον τρόπο παιχνιδιού της Λαμίας, επισήμανε ο Μανόλο Χιμένεθ.

Μετά τη νίκη στο «Αθανάσιος Διάκος», ο Ανδαλουσιανός τεχνικός εμφανίστηκε ανακουφισμένος από το αποτέλεσμα, τονίζοντας το πόσο ανταγωνιστική ήταν η ομάδα μας.

Στην αρχική του τοποθέτηση στη Nova, ο Χιμένεθ είπε: «Τέτοιου είδους ομάδες είναι πολύ ανταγωνιστικές, ειδικά όταν παίζουν εντός έδρας. Υποχρεώνουν τις αντίπαλες ομάδες, που θεωρητικά είναι καλές στην τεχνική κατάσταση, να παίζουν με μεγάλες μπάλες. Δεν κάναμε κάτι σπουδαίο, αλλά η ΑΕΚ όταν δέχεται μεγάλες μπάλες στην περιοχή της ξέρει και να αμύνεται. Περάσαμε γύρω στα 40 λεπτά με έναν αμυντικό λιγότερο και οι αλλαγές που έγιναν, αφορούσαν μέσους και επιθετικούς και η ομάδα αντεπεξήλθε».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ βγάζει εικόνα ομάδας που αμύνεται και επιτίθεται μαζικά: «Εγω σαν προπονητής προτιμώ να κερδίζω 1-0, παρά… 5-4 για παράδειγμα. Αλλα είμαστε η ΑΕΚ. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε και να βελτιωνόμαστε. Δεν κάναμε πολύ καλό παιχνίδι, αλλα με παίκτη λιγότερο και εκτός έδρας τα καταφέραμε».

Για το αν περίμενε στο πρώτο ημίχρονο μεγαλύτερη ηρεμία στις πάσες: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι. παίξαμε πολύ καλά. Είχαμε 2-3 ξεκάθαρες φάσεις. Μολις δέχθηκε η Λαμία το γκολ αποφάσισε να μην μας αφήσει να κυκλοφορήσουμε. Προσπάθησε να παίξει με μεγάλες μπάλες και δεν μου άρεσε που παίζαμε κοντά στην περιοχή μας. Ευτυχώς ξέραμε να αμυνθούμε, αλλά πρέπει να παίζουμε πολύ πιο ψηλά. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν καταφέραμε να παίξουμε πιο ψηλά γιατί η αποβολή του Ινσούα δεν μας βοήθησε. Παίξαμε όμως ψηλά την άμυνα».

Για τη στιγμή που γύρισε στον πάγκο του και ζήτησε απ’ όλους να εμψυχώσουν την ομάδα, μετά από μία ατομική ενέργεια του Ολιβέιρα: «Εμεις εδώ όλοι είμαστε ΑΕΚ. Ολοι ανεβήκαμε στο λεωφορείο όταν πήραμε το πρωτάθλημα. Ολοι είμαστε στην ίδια κατεύθυνση».

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest0 Comments


Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Οι υπόλοιποι