Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

Έμεινε… όρθια στη Λεωφόρο!

Παρουσιάζοντας το καλό πρόσωπο των τελευταίων αγωνιστικών, η Λαμία το βράδυ του Σαββάτου στάθηκε αξιοπρεπέστατα στη Λεωφόρο και απέσπασε το 0-0 από τον Παναθηναϊκό.

Με εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, οι «κυανόλευκοι» δεν έδωσαν δικαιώματα στους γηπεδούχους. Ακόμα κι αν προέκυψαν οι αναγκαστικές αλλαγές των Αραμπούλι και Τιρόνε, είχαν πολύ καλή εικόνα και απέσπασαν έναν βαθμό που στη συνέχεια μπορεί να αποδειχθεί υπέρπολύτιμος.

Παράλληλα, διεύρυναν το σερί τους χωρίς ήττα στα τέσσερα διαδοχικά ματς και πάνε τώρα στον «τελικό» με την ΑΕΛ, έχοντας την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.

Κοντρολαρισμένο παιχνίδι

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν κοντρολαρισμένα, με τη Λαμία ανά διαστήματα να ανεβάζει ψηλά τις γραμμές της και να πρεσάρει τον Παναθηναϊκό για να τον οδηγήσει σε εύκολα λάθη. Η πρώτη τελική στο ματς ωστόσο ήταν στο 4′ για τους γηπεδούχους, όταν ο Αϊτόρ συνέκλινε και σούταρε συρτά από δεξιά έξω από την περιοχή, έπεσε και μάζεψε εύκολα ο Επασί. Ένα λεπτό αργότερα, ο Βλάχος από πολύ πλάγια δεξιά έκανε κάτι σαν σέντρα σουτ, η μπάλα πήρε φάλτσα και ο Διούδης μπλόκαρε σταθερά.

Οι «πράσινοι» είχαν τη συντρηπτική κατοχή της μπάλας, όμως ο ΠΑΣ Λαμία είχε εξαιρετική λειτουργία κάτω από τη σέντρα και δεν άφηνε χώρους. Στο 22′ και σε φάση διαρκείας στα καρέ του Διούδη, το γύρισμα του Ρόμανιτς βρήκε σε αντίπαλο, με τον επερχόμενο Μπιάρνασον να σουτάρει δυνατά. Όμως η μπάλα κόντραρε σε παίκτη της Λαμίας και έφυγε λίγο άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Εξαιρετική ανασταλτικά

Στο 25′ και σε σέντρα από τα δεξιά, ο Αϊτόρ στο δεύτερο δοκάρι ευνοήθηκε από τις κόντρες, κατέβασε, κοντρόλαρε και σούταρε, όμως ο Επασί μπόκαρε. Ένα λεπτό αργότερα ο Ντέλετιτς ελίχθηκε και σούταρε έξω από την περιοχή, με τρεις παίκτες πάνω του. Η μπάλα όμως έφυγε άουτ.

Ανασταλτικά, οι «κυανόλευκοι» έκαναν το τέλειο παιχνίδι στο πρώτο μισό του ματς. Δεν άφηναν καθόλου χώρους και κέρδιζαν τις μπάλες. Την ίδια ώρα βέβαια, δυσκολεύονταν να κρατήσουν τη μπάλα όταν βρίσκονταν σε φάση επίθεσης. Στο 35′ ο Σαραμαντάς έκανε μια σέντρα – σουτ από αριστερά, ο Διούδης όμως έπεσε και μάζεψε σωτήρια προ του Βασιλακάκη. Έτσι, το 0-0 διατηρήθηκε στην ανάπαυλα, αφού από το σημείο εκείνο και έπειτα δεν υπήρχε κάτι το αξιοσημείωτο.

Επασί; Παρών!

Η επανάληψη ξεκίνησε με σπουδαίες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Αρχικά στο 46′ ο Ιωαννίδης πήρε ως την τελική γραμμή από πλάγια δεξιά. Γύρισε στον Βιγιαφάνιες που δεν πλάσαρε σωστά υπό πίεση και ο Βλάχος σε πρώτο χρόνο, με τον Τζανετόπουλο στη συνέχεια, έδιωξαν σωτήρια. Πέντε λεπτά αργότερα, ήρθε η απάντηση από πλευράς Λαμίας. Ο Ρόμανιτς από αριστερά έκανε πολύ ωραία ατομική ενέργεια, ταλαιπώρησε τους αντιπάλους και γύρισε στην περιοχή, με τον Ντέλετιτς να βάζει την προβολή στο πρώτο δοκάρι. Ωστόσο η μπάλα βρήκε ελάχιστα και έφυγε λίγο κόρνερ.

Η ομάδα μας συνέχισε να έχει πολύ κοντρολαρισμένη εικόνα στην επανάληψη και να μην δίνει δικαιώματα στον Παναθηναϊκό. Το «τριφύλλι» πάντως ανέβασε την απόδοση του και στο 65′ έχασε μια ακόμα καλή ευκαιρία να σκοράρει. Ο Καρλίτος πήγε να τους αποφύγει όλους στην περιοχή και σούταρε υπό πίεση από κοντινή απόσταση, με τον Επασί να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Στην εκτέλεση σουτ του Χατζηγιοβάνη από τον άξονα, μπλόκαρε σταθερά ο Γάλλος πορτιέρε.

Στο 71′ ο Χατζηγιοβάνης έκανε ωραία μπαλιά στην περιοχή, ο Καρλίτος βρήκε ελεύθερο χώρο και σούταρε, όμως η μπάλα έφυγε αρκετά άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα, Αϊτόρ και Μακέντα είδαν τον Επασί να τους λέει «όχι» σε δύο χρόνους και να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης μετά την εκτέλεση, ο Μαουρίσιο έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Επασί μπλόκαρε σταθερά.

Έδωσε χώρους και άντεξε…

Είναι γεγονός πως ακόμα κι αν οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες καλές στιγμές μέχρι εκείνο το σημείο, ο ΠΑΣ Λαμία ανασταλτικά ήταν ιδιαίτερα σταθερός και δεν έδινε δικαιώματα. Την ίδια ώρα, ο Επασί έκανε πολύ καλή εμφάνιση και όσες φορές χρειαζόταν «καθάριζε». Πάντως, μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, το «τριφύλλι» ήταν εκείνο που έβγαζε περισσότερη ενέργεια.

Όσο πλησιάζαμε στο τέλος, οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου έδιναν χώρους στον Παναθηναϊκό, με σκοπό να κλείσουν τα κενά πίσω. Στο 90ο λεπτό ο Τζανετόπουλος πήγε να κάνει κάτι… εξεζητημένο. Είδε τον Διούδη εκτός θέσης και με βαθιά μπαλιά πίσω από τη σέντρα πήγε να τον κρεμάσει. Ωστόσο, ο γκολκίπερ των «πρασίνων» έκανε πίσω βήματα και μπλόκαρε. Οι «πράσινοι» στο σημείο εκείνο -χωρίς να έχουν σκοράρει- έβγαζαν εκνευρισμό.

Στο 92′ οι «κυανόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν πάρα πολύ έντονα για χέρι σε προσπάθεια του Καραμάνου στην περιοχή, με τον κ. Τζήλο να μην το εξετάζει, θεωρώντας πως αυτό δεν ήταν σκόπιμο καθώς ήταν από πολύ κοντινή απόσταση. Σε κάθε περίπτωση, στα τελευταία λεπτά υπήρξαν συνεχείς διακοπές, με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να επιτεθεί ορθολογικά. Έτσι, το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Χατζηθεοδωρίδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνες (58′ Χατζηγιοβάνης), Αλεξανδρόπουλος (83′ Αγιούμπ), Καμπετσής (67′ Μακέντα), Ιωαννίδης (58′ Καρλίτος), Αϊτόρ (83′ Εμμανουηλίδης)

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Βλάχος, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Τζανδάρης, Μπιάρνασον, Βασιλακάκης (60′ Τιρόνε (68′ Γκούγκα)), Ρόμανιτς, Ντέλετιτς (61′ Προβυδάκης), Αραμπούλι (7′ Καραμάνος)

ΓΗΠΕΔΟ: «Απόστολος Νικολαΐδης».

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΑΣ Λαμία