Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

Θα δούμε πολλά επεισόδια ακόμα…

Η Λαμία δεν εμπλέκεται άμεσα στην υπόθεση με τις επιταγές της ΑΕΛ που οδήγησαν στα… κωμικοτραγικά που βιώνουμε από χθες. Είναι δεδομένο ωστόσο πως η υπόθεση θα… τραβήξει και μαζί της θα «ταλαιπωρηθούν» και οι «κυανόλευκοι».

Η ΕΠΟ ανακάλεσε να δελτία εννιά ποδοσφαιριστών της Λάρισας λίγες ώρες πριν το χθεσινό ματς στο «Αθανάσιος Διάκος». Και παρά την επιμονή των Θεσσαλών πως όλοι τους μπορούν να αγωνιστούν, εν τέλει ο κ. Κουτσιαύτης που διεύθυνε την αναμέτρηση δεν δέχθηκε να ξεκινήσει το παιχνίδι, με αποτέλεσμα να κλείσει το Φύλλο Αγώνα πριν τη σέντρα.

Δεδομένα λοιπόν, εδώ προκύπτει το ερώτημα, με τι υπαιτιότητα έκλεισε το Φύλλο Αγώνα. Διότι το συγκεκριμένο αφορά και τον ΠΑΣ Λαμία. Κι αυτό, καθώς αν έχει κλείσει με υπαιτιότητα των «βυσσινί», η ομάδα μας παίρνει το ματς στα χαρτιά. Ακόμα και στην ίδια τη Super League ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα.

Στην αρχή γινόταν λόγος για απόφαση με βάση το άρθρο 18 του ΚΑΠ της ΕΠΟ, ενώ αργότερα επικαλέστηκε το άρθρο 17.

Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, είναι ξεκάθαρο πως η Λαμία δεν φέρει καμία υπαιτιότητα.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 18 τονίζει: «Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε οποιοδήποτε αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου χωρίς την ύπαρξη των νομίμως εκδοθέντων δικαιολογητικών των εδαφίων α’ και β’ της παρ. 1 του παρόντος, ο δε διαιτητής υποχρεούται να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή για τον οποίο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές. Εάν, παρά την απαγόρευση, ο ποδοσφαιριστής μετάσχει στον αγώνα η συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική, η υπαίτια δε ομάδα, σε περίπτωση αποδοχής ένστασης ή καταγγελίας υφίσταται τις προβλεπόμενες για την περίπτωση κυρώσεις».

Από την άλλη, στο άρθρο 17 αναγράφεται: «Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου επιτρεπομένου ορίου (λιγότερους από εννέα) ποδοσφαιριστές για την έναρξή του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης, τιμωρείται με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3 και με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, στα πρωταθλήματα των επαγγελματικών κατηγοριών, δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ στα τα πανελλήνια ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και από πενήντα (50) έως πεντακόσια (500) ευρώ για κάθε αγώνα στα τοπικά πρωταθλήματα.

Οι ανωτέρω ποινές επιβάλλονται για κάθε αγώνα που η ομάδα δεν παρουσιάζεται κανονικά, παραιτείται ή δηλώνει αποχώρηση από το πρωτάθλημα και μέχρι τρεις (3) αγώνες σε κάθε πρωτάθλημα. Οι αγώνες που δεν διεξάγονται λόγω παραίτησης ή μη καθόδου μίας ομάδος, προσμετρώνται κανονικά για την έκτιση των ποινών των ποδοσφαιριστών, των αξιωματούχων της αντιπάλου ομάδος, όπως και της ίδιας της αντιπάλου (π.χ. ποινή κεκλεισμένων των θυρών)».

Σε κάθε περίπτωση, είναι δεδομένο πως η συγκεκριμένη υπόθεση θα τραβήξει και θα έχει πολλά επεισόδια ακόμα.

Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΑΣ Λαμία