Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

Φώσκολος: «Ξεκάθαρη η υπαιτιότητα της ΑΕΛ»!

Τη σιγουριά του πως -εφόσον ακολουθηθούν οι κανόνες- η ΑΕΛ θα χάσει στα χαρτιά το παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου με τον ΠΑΣ Λαμία, εξέφρασε ο Παναγιώτης Φώσκολος.

Ο αντιδήμαρχος Λαμιέων σε θέματα αθλητισμού και πρόεδρος του Ερασιτέχνη, φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Κάτω η Μπάλα» του Ράδιο ΝΕΤ 101,9. Εκεί, με την ιδιότητα του καταξιωμένου δικηγόρου, συνομίλησε με τον Θύμιο Αντωνόπουλο και τον Γιάννη Χαλβαντζή για τα όσα συνέβησαν στο «Αθανάσιος Διάκος».

Έχοντας στο παρελθόν αναλάβει ανάλογες υποθέσεις -ακόμα και για λογαριασμό της ομάδας μας- ο κ. Φώσκολος είναι από τους πιο κατάλληλους για να εξηγήσουν στον κόσμο τι θα συμβεί από εδώ και πέρα.

Όπως μας εξήγησε λοιπόν, είναι δεδομένο πως η αναμέτρηση δεν έγινε με υπαιτιότητα των «βυσσινί» και αυτό δεν χωράει καμία απολύτως αμφιβολία.

Συγκεκριμένα, μας είπε: «Παρακολουθώ από πολύ κοντά την πορεία της ομάδας και θέλω πρώτα από όλα να εκφράσω την ικανοποίηση μου για την ενίσχυση της ομάδας. Πλέον ικανοποιεί και από άποψη θεάματος και από άποψη αποτελεσμάτων και αυτό έχει αρχίζει να ενοχλεί πολλούς. Θεωρώ πως η Λαμία ορθά κυνηγά να παίζει τα παιχνίδια της εντός αγωνιστικών χώρους. Από εκεί και πέρα, είναι ξεκάθαρο πως το παιχνίδι του Σαββάτου δεν έγινε με υπαιτιότητα της ΑΕΛ.

Δεν είμαι ο πλέον ειδικός και δεν θα ήθελα να προκαταβάλω οποιαδήποτε ενέργεια, ή απόφαση. Αυτό που επιμένω όμως, είναι πως έχουμε ματαίωση του αγώνα με υπαιτιότητα της φιλοξενούμενης ομάδας. Ο διαιτητής υπέδειξε στους φιλοξενούμενους τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν για να συμμετέχουν νόμιμα στον αγώνα. Η φιλοξενούμενη ομάδα αρνήθηκε να ακολουθήσει τις οδηγίες και επομένως -εφόσον αρνήθηκε- υπάρχει υπαιτιότητα της για τη μη διεξαγωγή του αγώνα. Είναι μια θέση στην οποία δεν χωρούν αμφιβολίες.

Υπάρχουν νομικά και ηθικά ζητήματα που ρίχνουν την ευθύνη στην ΑΕΛ. Και αναφέρομαι στο γεγονός πως όταν δεν είναι τακτοποιημένες οι υποχρεώσεις που αφορούν τους ποδοσφαιριστές, είναι ο πρώτος λόγος και σοβαρότερη ευθύνη για τη μη διεξαγωγή του αγώνα. Είναι αυτονόητο πως πρέπει να είναι τακτοποιημένες οι υποχρεώσεις που αφορούν τους αθλητές».

Σε ερώτηση που του κάναμε για το αν ο ΠΑΣ Λαμία θα πρέπει να κάνει κάτι από εδώ και πέρα, τόνισε: «Ορθά ο μεγαλομέτοχος και η διοίκηση παρακολουθούν διακριτικά την υπόθεση. Συμορφώθηκαν στις οδηγίες και τις υποδείξεις του διαιτητή και των διοργανωτών.

Να θυμηθούμε και την περίπτωση Ντουρμισάι. Και τότε είχαν προσπαθήσει με αυτό τον τρόπο να βάλλουν κατά της ομάδας. Και τότε από την πρώτη στιγμή, αρκετοί νομική -ανάμεσα τους και εγώ- είχαμε εκφράσει τη βεβαιότητα μας ότι η Λαμία θα δικαιωθεί. Έτσι αντίστοιχα, θεωρώ και εδώ ότι έχει το δίκιο με το μέρος της.

Ο κόσμος έχει κουραστεί από όλο αυτό το θέατρο. Θέλει να δει θέαμα. Και αφού δεν μπορεί να το κάνει από κοντά, τουλάχιστον ας του επιτρέψουν να το απολαύσει από την τηλεόραση και το διαδίκτυο. Η Λαμία ήταν πανέτοιμη να διεξάγει τον αγώνα και να τον κερδίσει μέσα στο γήπεδο».

Αναφορικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν από εδώ και πέρα, ο κ. Φώσκολος μας αποκάλυψε πως υπήρχε διαδικασία που αν ακολουθούταν θα μπορούσε να φέρει βαρύτερες ποινες και μας είπε: «Το Φύλλο Αγώνα θα αποτελέσει τον οδηγόγια την εφαρμογή των απαραίτητων ποινών. Σύμφωνα με όσα έχουν καταγραφεί, η ΠΑΕ ΑΕΛ θα πρέπει τουλάχιστον να απολέσει αυτό τον αγώνα με σκορ 3-0 και αντίστοιχα η ομάδα μας να ωφεληθεί αυτό τον αγώνα, εφόσον δεν έγινε με υπαιτιότητα της φιλξενούμενης. Από εκεί και πέρα, δεν έχει νόημα να ειπωθεί κάτι άλλο. Η αλήθεια όμως είναι πως υπήρχε διαδικασία που θα μπορούσε να ακολουθηθεί και να επέσυρε σοβαρότερες ποινές.

Είναι πιθανό και έχει ανακοινωθεί πως οι φιλοξενούμενοι θα προσφύγουν στα αρμόδια Πειθαρχικά όργανα της Super Leagueμ, με οποιαδήποτε ένδικα μέσα έχουν στη διάθεση τους. Σύμφωνα όμως με το άρθρο 17 παράγραφος 2 του ΚΑΠ της ΕΠΟ, θα έχουμε απώλεια του αγώνα και μόνο. Αυτό φαίνεται και δεν θα ήθελα να προκαταβάλω κάτι άλλο».

Ακούστε την κουβέντα που κάναμε:

 

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest0 Comments


Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΠΑΣ Λαμία