Πολλές ανακρίβειες ακούστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στη ραδιοφωνική συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Κούγια, με αφορμή τα όσα συνέβησαν το Σάββατο στο «Αθανάσιος Διάκος».
Πέραν των όσων υποστήριξε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ για τον ΠΑΣ Λαμία, τον Πανουργιά Παπαϊωάννου και τον Μιχάλη Γρηγορίου, αυτή τη φορά έκανε αναφορά και στους λίγους μήνες της προεδρίας του στην ΠΑΕ.
Σε μια από τις ελάχιστες αναφορές του στην ποδοσφαιρική Λαμία από την ημέρα που αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2009, ουσιαστικά έριξε τις ευθύνες της αποχώρησης του σε τρίτα άτομα και επί της ουσίας σχολίασε πως αυτά δεν τον άφησαν να ανεβάσει τη Λαμία επίπεδο.
Χαρακτηρίζοντας το «Αθανάσιος Διάκος» ως… παράγκα, ανέφερε πως είναι έργο του ίδιου η τοποθέτηση καθισμάτων, η αλλαγή σήματος και η ανακατασκευή των αποδυτηρίων.
Προφανώς και πρόκειται για υπερβολή πάνω στην κουβέντα. Κι αυτό διότι όλες οι επεμβάσεις που έχουν γίνει και χρησιμοποιούνται σήμερα στο ΔΑΚ Λαμίας, έχουν γίνει από την τωρινή διοίκηση και τη δημοτική αρχή. Η δική του διοίκηση, όντως είχε τοποθετήσει καθίσματα στις εξέδρες, τα οποία ωστόσο ο Δήμος είχε… πληρώσει ακριβά. Σε καμία περίπτωση βέβαια εκείνα τα καθίσματα δεν είναι αυτά που χρησιμοποιούνται σήμερα.
Και επειδή έχει παλιώσει η ιστορία με τα καθίμστα, ας την… φρεσκάρουμε λίγο. Τα καθίσματα που είχε τοποθετήσει στο ΔΑΚ Λαμίας η διοίκηση του Αλέξη Κούγια είχαν πληρωθεί εξ’ ολοκλήρου από τον Δήμο Λαμιέων. Μάλιστα, είχαν προκύψει σημαντικά ερωτήματα από τη δημοτική αρχή, καθώς είχε δοθεί άλλη τιμή για καθίσματα από την Ιταλία και άλλη, σαφώς μικρότερη για εκείνα από την Κίνα. Ωστόσο, αγοράστηκαν εν τέλει εκείνα από την Κίνα και μάλιστα σε τιμή των ιταλικών! Το όλο θέμα, είχε απασχολήσει πολύ έντονα τότε και μάλιστα υπήρξε δικαστική διαμάχη στη συνέχεια, κατά την οποία η πλευρά του κ. Κούγια αξίωνε (!) αποζημίωση από τον Δήμο.
Όσον αφορά το σήμα της ομάδας μας, αυτό δεν έχει καμία σχέση με εκείνο που είχε χρησιμοποιήσει η διοίκηση Κούγια. Το τωρινό σήμα του ΠΑΣ Λαμία αποτελεί επέμβαση στο ιστορικό του σήμα, με απόλυτο σεβασμό στην ιστορία του. Αντιθέτως, εκείνο που για έξι μήνες είχε χρησιμοποιηθεί από την τότε διοίκηση, ουδεμία σχέση είχε με την ιστορία, την ιδιοσυγκρασία, ακόμα και τα… χρώματα του συλλόγου. Κι αυτό καθώς ήταν γαλάζιο και όχι μπλε, ενώ δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το προηγούμενο – ιστορικό σήμα! Μάλιστα, είχε αντικατασταθεί άμεσα από την επόμενη διοίκηση.
Fun Fact: Η τότε κατακραυγή από τον κόσμο της ομάδας στο σήμα που είχε χρησιμοποιήσει η Λαμία στην προετοιμασία της, είχε υποχρεώσει την τότε διοίκηση να προχωρήσει στην αντικατάσταση του. Ήταν τέτοιες δε οι αντιδράσεις, αφού το κάστρο που είχε χρησιμοποιηθεί στο λογότυπο, παρέπεμπε σε εκείνο… της Ρόδου και σε καμία περίπτωση δεν έμοιαζε με αυτό της πόλης μας.
Από εκεί και πέρα, είναι περιττό να αναφερθεί το πόσο ζημίωσε το σύλλογο η διοίκηση του Αλέξη Κούγια. Δεν υπάρχει διαφορετική ερμηνεία στο γεγονός πως μέσα σε ένα βράδυ, όλα τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών μεταφέρθηκαν στην Παναχαϊκή και η ομάδα μας έμεινε χωρίς παίκτες λίγες ώρες πριν από το επόμενο παιχνίδι.
Πρόκειται για κίνηση – προσβολή στην ιστορία του συλλόγου, που ποτέ δεν θα ξεχαστεί από τον κόσμο της ομάδας μας!
0
votes
0 Comments
Most Voted