Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

Δεν έγινε και τίποτα…

Παρότι είχε να ανέβει ένα… βουνό απόψε στην Τούμπα, η Λαμία με τις πάρα πολλές αλλαγές στη σύνθεση της, κοίταξε στα μάτια τον ΠΑΟΚ στο μέτρο του δυνατού.

Η ομάδα μας ηττήθηκε με σκορ 5-2 από τον «Δικέφαλο» στη Θεσσαλονίκη, για τον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό του Κυπέλλου. Ένα αποτέλεσμα που ναι μεν δεν αφήνει περιθώρια πρόκρισης στη ρεβάνς, ωστόσο αδικεί τη συνολική εικόνα της ομάδας μας.

Σε κάθε περίπτωση, έχοντας αλλάξει σχεδόν όλη την ενδεκάδα του, ο ΠΑΣ Λαμία είχε καλή εικόνα και για 67′ κρατούσε το αποτέλεσμα απέναντι σε έναν από τους ποιοτικότερους αντιπάλους που έχει απέναντι του φέτος.

Όλα… έγραψαν στο πρώτο τέταρτο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με… γκολ από τα αποδυτήρια για τον ΠΑΟΚ. Στην πρώτη τους τελική στο ματς, οι Θεσσαλονικείς ευτύχησαν να προηγηθούν. Συγκεκριμένα, στο 5′ ο Σφιντέρσκι έκανε ένα δυνατό σουτ από μακριά. Ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε, όμως η μπάλα έκανε γκελ μπροστά του, άλλαξε πορεία και ο Τζόλης με τον γκολκίπερ της Λαμίας εκτός θέσης, έστειλε τη μπάλα με το κεφάλι στα δίχτυα.

Το γρήγορο γκολ, κάθε άλλο παρά «πάγωσε» την ομάδα μας που πέντε λεπτά αργότερα είχε την δική της πρώτη τελική και άγγιξε το γκολ. Ο Πίτι έβγαλε πολύ ωραία στην κόντρα στη Λαμία με τρομερή μπαλιά για τον Αραμπούλι που από την κορυφή της περιοχής έπιασε ένα κεραυνό. Ο Πασχαλάκης όμως με μεγάλη δυσκολία έβγαλε ελάχιστα κόρνερ. Κι αφού το γκολ δεν ήρθε σε αυτή την περίπτωση, ήρθε στην εξέλιξη της φάσης.

Στο 11′ και στην εκτέλεση του κόρνερ από τον Πίτι στα αριστερά, η αντίδραση της άμυνας του ΠΑΟΚ ήταν… παιδική, η μπάλα έφτασε στον Αντέτζο που με ωραίο γυριστό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε. Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ωστόσο, ο «Δικέφαλος» ξανά προηγήθηκε. Στο 16′ και μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των «κυανολεύκων», ο Γκούγκα δεν μπόρεσε να διώξει, με τον Προβυδάκη να μην προλαβαίνει τον Ζίφκοβιτς. Αυτός γύρισε στον επερχόμενο Σβαμπ που με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Θεοδωρόπουλου.

Ισοφάριση και λάθη εκατέρωθεν

Στο σημείο εκείνο οι γηπεδούχοι έδειξαν να παίρνουν τα ηνία. Στο 22′ ο Σβιντέρφσκι έκανε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ, όμως ήταν πολύ άστοχος και στη συνέχεια ήρθε η ψυχρολουσία για τον ΠΑΟΚ. Στο 24ο λεπτό, ο Πίτι εκτέλεσε με βαθιά μπαλιά ένα φάουλ για τον ΠΑΣ Λαμία. Η άμυνα του «Δικεφάλου»… κοιμήθηκε, και ο Μπεχαράνο στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Πασχαλάκη. Αρχικά το γκολ του ακυρώθηκε από τον βοηθό ως οφσάιντ, ωστόσο ο Βολιβιανός καλυπτόταν και μετά την εξέταση του VAR, ο κ. Βάτσιος μέτρησε το γκολ.

Έχοντας πάλι σκορ που τη βολεύει, η ομάδα μας έδωσε χώρους στο «Δικέφαλο» και κάλυψε τα μετόπισθεν. Στο 29′ οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα για φάουλ που υποδείχθηκε σε μαρκάρισμα του Σβαμπ πάνω στον Αντέτζο κι ενώ εν συνεχεία ο Σβιντέρφσκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, η φάση δεν ελέχθηκε στο VAR, καθώς ο κ. Βάτσιος είχε σφυρίξει για επιθετικό φάουλ πριν γίνει το σουτ.

Από εκεί και πέρα, αν και είναι γεγονός πως υπήρχε ενέργεια εκατέρωθεν, ο ρυθμός δεν ήταν σταθερός. Τα λάθη και από τις ίδιο ομάδες ήταν πολλά, με τους παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου να παραμένουν στη μεγαλύτερη διάρκεια στο δικό τους μισό και να αμύνονται. Στο 38′ ο ΠΑΟΚ πλησίασε και το τρίτο γκολ. Ο Βιερίνια έκανε πολύ ωραία προσποίηση και βρήκε χώρο έξω από την περιοχή. Έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από τα όρια της, με τη μπάλα να περνάει εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Έτσι, το 2-2 διατηρήθηκε στην ανάπαυλα.

Πίεση σε όλο το γήπεδο από τον ΠΑΟΚ

Με ανοιχτούς λογαριασμούς από το πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ ήταν αναγκασμένος να πιέσει στην επανάληψη. Και το έκανε με το ξεκίνημα του ημιχρόνου, τη στιγμή που η Λαμία είχε οπισθοχωρήσει και αμυνόταν. Πάντως, για να κάνει φάση η ομάδα της Θεσσαλονίκης φτάσαμε στο 59′, όταν ο Ουάρντα έκανε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από τον άξονα και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου πριν φύγει άουτ.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Σβιντέρφσκι έκανε προσποίηση και σουτ έξω από την περιοχή, ο Θεοδωρόπουλος όμως παρά την απροετοίμαστη άμυνα, δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε. Εν τέλει, η υπεροχή του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο μετουσιώθηκε σε γκολ στο 67′. Ο Ζίφκοβιτς απέφυγε με ντρίμπλα έναν αντίπαλο, πέρασε τη μπάλα στην περιοχή, ο Κρμέντσικ σούταρε, έστειλε τη μπάλα στη ρίζα του δοκαριού και στην επαναφορά ο Τζόλης έστειλε τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία.

Ο ΠΑΣ Λαμία επιχείρησε να απαντήσει και λίγο έλειψε να τα καταφέρει στο 75′, όταν ο Γκαζαριάν έκανε ένα μακρινό σουτ μετά από κόντρα επίθεση, η μπάλα όμως έφυγε περίπου ένα μέτρο από το δοκάρι του Πασχαλάκη. Τριά λεπτά αργότερα, ο Κρμέντσικ πέτυχε το… γκολ της χρονιάς με τρομερό γύρισμα και πλασέ με πλάτη στο τέρμα. Ωστόσο ήταν σε θέση οφσάιντ και σωστά το γκολ του ακυρώθηκε.

Το «καθάρισε» σε δύο λεπτά!

Ότι δεν βρήκε στο 78′ ο «Δικέφαλος», το έκανε στο 87′. Ο Ροντρίγκο έψαξε τη σέντρα, βρήκε χώρο και με ένα τρομερό πλασέ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τον Θεοδωρόπουλο και στα δίχτυα. Κάπου εκεί ουσιαστικά τελείωσαν και οι όποιες ελπίδες των «κυανόλευκων», που στο επόμενο λεπτό δέχθηκαν και πέμπτο γκολ. Ο Κρμέντσικ έκανε προσποίηση έξω από την περιοχή και με συρτό σουτ νίκησε τον Θεοδωρόπουλο, κάνοντας το 5-2.

Τα τελευταία λεπτά είχαν εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα και τίποτα δεν άλλαξε. Ωστόσο, στο 94′ παραλίγο ο Βιεϊρίνια να βρει και έκτο γκολ με πολύ δυνατό σουτ έξω από την περιοχή. Η μπάλα βρήκε στον Κωστίκα όμως, πήρε περίεργα φάλτσα και έφυγε άουτ. Έτσι, το σκορ δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σβαμπ (65′ Ελ Καντουρί), Τσιγγάρας, Τζόλης (91′ Νινούα), Ζίβκοβιτς (79′ Μουργκ), Ουάρντα (80′ Καγκάβα), Σφιντέρσκι (65′ Κρμέντσικ)

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Θεοδωρόπουλος, Προβυδάκης, Αντέτζο, Βύντρα, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Γκούγκα (69′ Ασίγκμπα), Πίτι (69′ Βασιλακάκης (78′ Κωστίκας)), Ρόμανιτς (89′ Βλαχομήτρος), Γκαζαριάν (89′ Τζέιμς), Αραμπούλι

ΓΗΠΕΔΟ: Τούμπας.

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest



2 Comments


Oldest

Newest
Most Voted

Inline Feedbacks
View all comments

Michail
Michail

3 years ago

Ε όχι δεν έγινε και τίποτα. Διασυρμός λέγεται αυτό, άσχετα αν δεν μας ενδιαφέρει και τόσο το κύπελλο.

anisixos
anisixos

3 years ago

Για όσο από αυτές τις «μεγάλες» ομάδες χάνουμε με πεντάρες, εξάρες κλπ υπάρχει διασυρμός, άσχετα αν παίζουμε για κύπελλο, πρωτάθλημα ή φιλικό.
Στον συγκεκριμένο αγώνα ,παρά την μαχητική μας εμφάνιση ,τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ λάθη, διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.Κάναμε πάλι «μάγκα» τον αντίπαλο.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Michail
Michail
3 years ago

Ε όχι δεν έγινε και τίποτα. Διασυρμός λέγεται αυτό, άσχετα αν δεν μας ενδιαφέρει και τόσο το κύπελλο.

anisixos
anisixos
3 years ago

Για όσο από αυτές τις «μεγάλες» ομάδες χάνουμε με πεντάρες, εξάρες κλπ υπάρχει διασυρμός, άσχετα αν παίζουμε για κύπελλο, πρωτάθλημα ή φιλικό.
Στον συγκεκριμένο αγώνα ,παρά την μαχητική μας εμφάνιση ,τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ λάθη, διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα.Κάναμε πάλι «μάγκα» τον αντίπαλο.

ΠΑΣ Λαμία