Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

Έχει «φτύσει» αίμα μέσα στο 2021!

Έχουμε ακούσει πολλάκις μέχρι σήμερα τον Μιχάλη Γρηγορίου να στέκεται στο γεγονός πως η Λαμία δίνει συνεχόμενα παιχνίδια. Αν κανείς ωστόσο δει το καλεντάρι της ομάδας μας, θα παρατηρήσει πως όντως… οι «κυανόλευκοι» έχουν κάνει έναν μικρό άθλο μέσα στο 2021.

Το περίεργα διαμορφωμένο πρόγραμμα, σε συνδυασμό με τις αναβολές λόγω κορωνοϊού και τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε τον Δεκέμβριο ο ΠΑΣ Λαμία, έχουν επιβαρύνει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Παρατηρώντας τις υποχρεώσεις του, θα δούμε πως όχι απλά στην Ελλάδα, αλλά συνολικά στην Ευρώπη δεν υπάρχουν πολλές ομάδες με τόσο βαρύ πρόγραμμα. Ακόμα και όταν μιλάμε για εκείνες που έχουν υποχρεώσεις σε Champions και Europa League.

Αρκεί μόνο να ειπωθεί πως από τις 4 Ιανουαρίου, όταν επανεκκίνησε το πρωτάθλημα, μέχρι και το χθεσινό ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, η ομάδα μας έδωσε τον εξωφρενικά μεγάλο αριθμό των 14 παιχνιδιών (!). Σε ένα διάστημα δηλαδή, που το φυσιολογικό είναι 8 – 10 παιχνίδια.

Στην κυριολεξία, η Λαμία δίνει από την αρχή του έτους κάθε Τετάρτη και Κυριακή ματς. Με εξαίρεση μια εβδομάδα, οι «κυανόλευκοι» είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται μόνιμα στο δρόμο, αφού ακόμα και στο κενό 30 Ιανουαρίου με 10 Φεβρουαρίου, αναγκάστηκε να κάνει προετοιμασία για το παιχνίδι με την ΑΕΛ, να πάει στο γήπεδο και εκεί η αναμέτρηση να αναβληθεί.

Με τον ορισμό δε, του ντέρμπι με τους Θεσσαλούς την ερχόμενη Τετάρτη (10/3), οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου θα πρέπει για δύο ακόμα εβδομάδες να δώσουν μεσοβδόμαδα ματς. Συνολικά, στις 14 Μαρτίου θα έχουν συμπληρώσει 69 ημέρες με 18 παιχνίδια.

Πρόκειται για αριθμό επικίνδυνα μεγάλο, αφού υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η ομάδα να… σκάσει και οι τραυματισμοί λόγω κούρασης να είναι πάρα πολλοί πριν τα πλέι-οφ. Άλλωστε, η φετινή σεζόν είναι εξ’ ορισμού περίεργη με την λειψή προετοιμασία και τα όσα μας έχει επιβάλλει ο κορωνοϊός.

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest0 Comments


Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΠΑΣ Λαμία