Ακολουθήστε μας:

ΠΑΣ Λαμία

Το… μάζεψε στο δεύτερο και γλύτωσε το κάζο!

Ο Ολυμπιακός φαινόταν να κάνει ότι θέλει το μεσημέρι της Κυριακής στο Φάληρο. Ωστόσο, ανεβάζοντας την απόδοση της στην επανάληψη, η Λαμία έσωσε τα προσχήματα και ηττήθηκε με σκορ 3-0.

Λίγες ημέρες πριν τον «τελικό» με την ΑΕΛ στο «Αθανάσιος Διάκος», η ομάδα μας δέχθηκε μαζεμένα γκολ από τους «ερυθρόλευκους». Γλύτωσε ωστόσο το κάζο, διορθώνοντας την εικόνα της στο δεύτερο μέρος -όπου είχε και κάποιες ευκαιρίες. Έτσι, τουλάχιστον η ήττα δεν πήρε πολύ μεγάλες διαστάσεις και πάει πλέον αποκλειστικά στο μυαλό της, τη… μητέρα των μαχών την Τετάρτη.

Ένα ματς, το οποίο έτσι κι αλλιώς οι «κυανόλευκοι» είχαν στο μυαλό τους, παρατάσσοντας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τα… δεύτερα.

Αποσυντονίστηκε στο δεκάλεπτο!

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με σκοπό να πιέσει ψηλά τη Λαμία και να δώσει γρήγορο ρυθμό στο ματς. Γεγονός που οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου, δυσκολεύονταν να ακολουθήσουν. Είχαν πάντως το πρώτο σουτ στο ματς, όταν στο 3′ ο Πίτι ζύγισε το πόδι του εκτός περιοχής και με μακρινή προσπάθεια, έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Σα.

Η απάντηση από πλευράς γηπεδούχων ήρθε στο αμέσως επόμενο λεπτό. Κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα, ο Ελ Αραμπί έστρωσε στον επερχόμενο Μπρούμα, που έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής, έστειλε τη μπάλα όμως λίγο άουτ. Το πλάνο των «ερυθρολεύκων» ωστόσο, έφερε άμεσα καρπούς. Μόλις στο 8′ ο Ολυμπιακός είχε εξαιρετική κυκλοφορία, με γρήγορες πάσες, ο Φορτούνης άφησε τη μπάλα στον Μπρούμα, που με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στο «παραθυράκι» του Θεοδωρόπουλου για το 1-0.

Πριν… καθίσει η σκόνη από το γκολ, ήρθε και δεύτερο. Οι Πειραιώτες συνέχισαν να πιέζουν ψηλά, ο Σαραμαντάς έχασε τη μπάλα, ο Βύντρα έκανε λάθος πάσα προς τα πίσω, με τον Θεοδωρόπουλο να βγαίνει εκτός θέσης. Στην προσπάθεια του να διώξει, έστειλε τη μπάλα πάνω στον Φορτούνη που την γύρισε στον Μπουχαλάκη και αυτός σε κενή εστία έκανε το 2-0. Κάπου εκεί ουσιαστικά ο Ολυμπιακός «καθάρισε» το ματς.

Μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο φάνηκε

Όχι βέβαια ότι άλλαξε ο ρυθμός. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς εξακολούθησαν να έχουν το ίδιο τέμπο. Στο 14′ ο Βαλμπουενά σέντραρε από δεξιά στην καρδιά της περιοχής, ο Μπουχαλάκης έκανε την κεφαλιά, η μπάλα όμως έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο σημείο εκείνο, ο ΠΑΣ Λαμία έδειχνε εντελώς αποσυντονισμένος, χάνοντας εύκολα τις μπαλιές και όντας συνεχώς σε θέση άμυνας.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας στο ματς, ο Πίτι από δεξιά εκτέλεσε ένα κόρνερ, με τη μπάλα να παίρνει τροχιά προς το τέρμα, προ των Ασίγκμπα και Τζέιμς όμως, ο Σα βγήκε και «καθάρισε» τη φάση. Στην αμέσως επόμενη φάση, Μπουχαλάκης, Μπρούμα και Φοροτυύνης «έκρυψαν» τη μπάλα, με τον πρώτο να βγάζει φοβερή κάθετη μπαλιά για τον Φορτούνη στην πλάτη της άμυνας. Όμως ο Τρικαλινός μεσοεπιθετικός δεν έβαλε καλά την προβολή και ο Θεοδωρόπουλος μάζεψε.

Στο 34ο λεπτό ήρθε και το τρίτο γκολ. Ο Ασίγκμπα άφησε χώρο, με τον Ρέαμπτσουκ από δεξιά να σεντράρει «συστημένα» για το κεφάλι του Ελ Αραμπί, που με εξαιρετική κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια στον Θεοδωρόπουλο, ο οποίος είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του για τρίτη φορά. Κάπου εκεί, οι γηπεδούχοι έριξαν ταχύτητα, με την ομάδα μας να παίρνει κάποια μέτρα στο γήπεδο και να ανεβάζει τις γραμμές της.

Αδυνατούσε ωστόσο να παίξει κάθετα, ψάχνοντας χώρους από τις πτέρυγες με βαθιές μπαλιές. Έτσι, μέχρι την ανάπαυλα δεν είχαμε άλλες «συγκινήσεις», με το 3-0 να διατειρείται στην ανάπαυλα.

Άλλο τέμπο, περισσότερες πρωτοβουλίες

Έχοντας το 3-0 του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο μέρος πιο… χαλαρός. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η Λαμία να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες και να δημιουργήσει παραπάνω. Στο 48′ μάλιστα, η ομάδα μας είχε μια καλή στιγμή για να μειώσει. Ο Ασίγκμπα γύρισε στον Γκούγκα, ο οποίος πήρε μέτρα και έκανε ένα δυνατό σουτ, με τη μπάλα να φεύγει ξυστά από τη συμβολή των δοκαριών του Σα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μπουχαλάκης έκανε ωραία κάθετη μπαλιά για τον Χασάν στην πλάτη της άμυνας. Ο Αιγύπτιος όμως ανοίχτηκε και επιχείρησε να «σκάψει» τη μπάλα, στέλνοντας την αρκετά άουτ. Στο 55′ ο Βαλμπουενά βρήκε χώρο και «κουβάλησε» τη μπάλα έξω από την περιοχή, επιχείρησε και το σουτ, όμως ο Θεοδωρόπουλος έμεινε στη θέση του και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 58ο λεπτό, ο Χατζηστραβός -που μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο- άδειασε δύο αντιπάλους και σούταρε φαλτσαριστά έξω από την πειροχή, η μπάλα όμως κατέληξε στα χέρια του Σα.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 76′ για να ξαναδούμε κάποια αξιόλογη φάση στη συνέχεια. Τότε ο Χασάν έκανε ωραία κάθετη μεταβίβαση, ο Ραντζέλοβιτς πλάσαρε από πλάγια δεξιά, έστειλε όμως τη μπάλα λίγο έξω από το απέναντι δοκάρι. Από εκεί και πέρα, δεν είχαμε κάτι το αξιοσημείωτο, με το 3-0 να διατηρείται μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Καραντώνη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ρέαμπτσουκ, Λάλα, Μπα (18′ Τιάγκο Σίλβα), Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (56′ Μασούρας), Φορτούνης (46′ Χασάν), Μπρούμα, Βαλμπουενά (56′ Ανδρούτσος), Ελ Αραμπί (62′ Ραντζέλοβιτς)

ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Θεοδωρόπουλος, Προβυδάκης (56′ Κωστίκα), Βύντρα, Τζέιμς, Ασίγκμπα, Γκούγκα, Μπιάρνασον (75′ Σταμούλης), Πίτι (63′ Μπουλούλης), Σαραμαντάς, Ρόμανιτς (46′ Χατζηστραβός), Βασιλακάκης

ΓΗΠΕΔΟ: «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

0
0
votes
Article Rating
Subscribe

Notify of

guest



0 Comments


Oldest

Newest
Most Voted

Inline Feedbacks
View all comments

Καντε κλίκ για σχόλιο
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

ΠΑΣ Λαμία