Ακολουθήστε μας:

ΑΟ Λαμίας

«Φτάσαμε στα όρια μας, αλλά θα το παλέψουμε»!

Εξαιρετικά δύσκολη χαρακτήρισε ο Ηλίας Αγγέλης την πρώτη σεζόν του ΑΟ Λαμίας στη Volleyleague.

Ο έμπειρος τεχνικός του ΑΟΛ φιλοξενήθηκε το πρωί της Παρασκευής (26/3) στον αέρα του «Κάτω η Μπάλα» στο «Ράδιο ΝΕΤ 101,9» και συνομίλησε με τον Θύμιο Αντωνόπουλο, τόσο για τα όσα συνέβησαν φέτος, όσο και για τα όσα έρχονται.

Αφού αρχικά στάθηκε στις πάρα πολλές δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει ο σύλλογος φέτος με τις συνεχόμενες επανεκκινήσεις της σεζόν, σχολίασε πως θα το παλέψει στο Κύπελλο. Εξήγησε το σκεπτικό της απόκτησης νεαρών αθλητριών, ενώ επιβεβαίωσε τη σοβαρότητα με την οποία ο ΑΟ Λαμίας αντιμετωπίζει τις καταστάσεις, αποκαλύπτοντας πως ήδη έχει γίνει μια πρώτη κουβέντα για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν.

Μεταξύ άλλων, δεν αρνήθηκε να σχολιάσει και τον ΠΑΣ Λαμία, αναφέροντας το εξαιρετικό έργο που έχει γίνει από τον Ιανουάριο και έπειτα.

Αναλυτικά:

Για το πως εξελίχθηκε η σεζόν φέτος: «Αλλιώς ξεκινήσαμε, αλλιώς τα υπολογίζαμε και αλλιώς ήρθαν τα πράγματα. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Στην αρχή περιμέναμε να δούμε τι θα γίνει, όταν αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε ότι το πρωτάθλημα δεν θα ξανά ξεκινήσει πολλές από τις αθλήτριες μας αποφάσισαν να φύγουν για το εξωτερικό. Δεν μπορούσαμε να τους αλλάξουμε την απόφαση. Όταν αποφασίστηκε η επαννεκίνηση, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα σε τελείως νεανικό μοτίβο για να μπορέσουμε να έχουμε μια καλή παρουσία. Δυστυχώς, πάνω που είχαμε αρχίσει να βρίσκουμε ρυθμό, το πρωτάθλημα ξανά διακόπηκε. Το ξέραμε ότι πολύ δύσκολα θα ξανά ξεκινήσει. Τώρα μας έχει γίνει το Κύπελλο, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε πολύ διαφορετικά πράγματα».

Για τα προβήματα που αντιμετώπισε από τις διακοπές ο σύλλογος: «Οι αθλήτριες δεν είναι μια μηχανή που την βάζουμε μπροστά και δουλεύει. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να σταματάνε και να ξεκινάνε. Είναι δεδομένο ότι καμία δεν φτάνει στο 100% από αυτό που μπορεί να δώσει. Το γνωρίζαμε από την αρχή. Προσπαθούμε όλο αυτό το διάστημα να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη προπόνηση, ώστε να μην έχουμε τραυματισμούς. Κάτι που μας επηρέασε και με την επανέναρξη, συν τη δουλειά που πρέπει να γίνει στο ψυχολογικό κομμάτι. Δεν είναι δυνατόν να είναι κανείς συγκεντρωμένος απόλυτα, κάτι που κάνει πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Το πολύ δύσκολο της υπόθεσης είναι ότι δεν ήξερες και δεν ξέρεις για πόσο σταματούσαν οι αγώνες και πότε θα ξανά είχαμε δράση. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τον προγραμματισμό μας οι προπονητές και οι αθλητές, να το βάλουμε στο μυαλό μας και να ετοιμαστούμε ψυχολογικά. Και αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι. Δεν ξέραμε πως να δουλέψουμε. Οι αθλητές μια μπαίνανε σε αγωνιστικό ρυθμό και μια έβγαιναν εκτός ρυθμού. Τώρα, αυτές τις μέρες που ξανά κάνουμε προπόνηση, καλούμαστε να τα ξανά φέρουμε σε αγωνιστικό ρυθμό».

Για το αν σκέφτηκαν να μην κατέβουν στο Κύπελλο: «Είναι απαραίτητο να αγωνιστείς, αλλά και να μην ήταν εμείς είχαμε πάρει την απόφαση μας να συμμετέχουμε, για να τιμήσουμε την πρώτη χρονιά της παρουσίας μας στη μεγάλη κατηγορία. Όσο δύσκολο κι αν είναι, όσο κι αν έχει ματώσει η διοίκηση για να συνεχίσει ο σύλλογος να υπάρχει, είναι η πρώτη μας χρονιά στην κατηγορία και θέλουμε να το παλέψουμε».

Για το τι να περιμένουμε από τον ΑΟΛ στο Κύπελλο: «Η αλήθεια είναι πως εμείς είχαμε αρχίσει να μπαίνουμε σε αγωνιστικό ρυθμό. Είμαστε μια νεανική και καινούργια ομάδα. Θεωρώ πως ανάλογα τι θα μας φέρει η κλήρωση (σ.σ. οι δηλώσεις έγιναν πριν την διεξαγωγή της κλήρωσης), εμείς είμαστε πάρα πολύ καλά σαν ομάδα και θα παλέψουμε όλα τα παιχνίδια και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο μας έρθει».

Για το αν υπάρχει προγραμματισμός για του χρόνου: «Δεν θα το κρύψω ότι εμείς είχαμε ήδη ξεκινήσει να προγραμματίζουμε την επόμενη χρονιά μας. Μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και αφού ξέραμε πως δεν θα ξανά ξεκινήσει το πρωτάθλημα, κάναμε ήδη κάποιες συζητήσεις με τις αθλήτριες του ρόστερ μας. Θα περιμένουμε να τελειώσει και το Κύπελλο, για να προχωρήσουμε το προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς ωστόσο».

Για το αίτημα του Ολυμπιακού στην ΕΟΠΕ να υπάρξει μεταγραφική περίοδος πριν το Κύπελλο: «Ο καθένας όπως το σκέφτεται πράττει. Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα και πάει με τα δικά του δεδομένα. Κοιτάει το δικό του συμφέρον και καλά κάνει και το ζήτησε. Δεν ξέρω αν η ΕΟΠΕ έχει απαντήσει θετικά, ή αρνητικά σε αυτό. Μπορεί να το ήθελαν κι άλλες ομάδες και στην τελική από αυτό να έβγαινε κάτι καλό».

Για το αν υπήρξε σκέψη ενίσχυσης: «Η ομάδα έχει φτάσει στα όρια της. Οι συνθήκες οικονομικά ήταν πάρα πολύ δύσκολες για εμάς φέτος. Αυτή η ομάδα βασίζεται πάρα πολύ στη στήριξη του των επιχειρήσεων της πόλης, στον κόσμο της και τις ακαδημίες της, κάτι που φέτος μας έλειψε πάρα πολύ. Επειδή σαν σύλλογος απλώνουμε το χέρι μας μέχρι εκεί που φτάνουμε, θέλαμε να είμαστε εντάξει απέναντι στις αθλήτριες και τους ανθρώπους που ζούνε από αυτή την ομάδα. Για αυτό αποφασίσαμε κιόλας να αποκτηθούν οι νεαρές αθλήτριες και να ρίξουμε το μπάτζετ».

Για την ποδοσφαιρική Λαμία: «Στο δεύτερο μισό η Λαμία έχει κάνει τρομερή πορεία. Οι άνθρωποι της διοίκησης είδαν τα λάθη που είχαν γίνει και τα διορθώσανε, με έναν πάρα πολύ σοβαρό προπονητή που έχει κάνει πολύ δουλειά. Προσωπική μου άποψη είναι πως η Λαμία θα σωθεί εύκολα και ο περισσότερος κόσμος όταν βλέπει την ομάδα να παίζει ποδόσφαιρο, χαίρεται. Βλέπεις μια ομάδα που παίζει μπάλα».

Για το αν μπορεί η Λαμία να έχει 2-3 ομάδες σε μεγάλες κατηγορίες: «Μπορεί, γιατί είναι μια μεγάλη πόλη. Πέραν από το καθαρά αθλητικό, μπορεί να μην είμαστε Αθήνα, ή Θεσσαλονίκη, αλλά βρισκόμαστε στο κέντρο της Ελλάδας και είμαστε εύκολα προσβάσιμοι. Αν καταφέρουμε να το κυνηγήσουμε λίγο παραπάνω από θέμα οργάνωσης, η πόλη μπορεί να το κάνει».

ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ: Lamiaole.gr

Advertisement
Καντε κλίκ για σχόλιο

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΑΟ Λαμίας